Flag

Franske tærter

4 - 6 stk.
Nem
40 minutter
Nemme og lækre tærter med god smag af marcipan-remonce og frugt. Passer perfekt til brunch eller eftermiddagskaffen og kan forberedes i god tid.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
kagerulle
rivejern

Ingredienser

Franske tærter
1pakke butterdej
150 gmarcipan
100 gblødt smør
150 gsukker plus ekstra til drys
æbler blommer, pærer, figner, ferskner, abrikoser eller anden frugt efter smag

Se produkter

Tænd ovnen på 200 °C traditionel ovn.

1

Butterdejen

1pakke butterdej

Læg butterdejen ud på bordpladen og skær den ud i 4-6 mindre firkanter, eller udstik den til cirkler. Læg dejstykkerne på en bageplade med bagepapir. 

2

Marcipan-remonce

150 gmarcipan
100 gblødt smør
150 gsukker plus ekstra til drys
æbler blommer, pærer, figner, ferskner, abrikoser eller anden frugt efter smag

Riv marcipanen. Rør marcipan, blødt smør og sukker sammen indtil remoncen er har en blød og cremet konsistens. Spred et tyndt lag ud over hver af tærterne, efterlad en halv cm fri i kanten af hvert butterdejsstykke.


Skær frugten ud i tynde både og læg dem fint oven på butterdejen. Drys med lidt sukker og bag tærterne ca. 20 minutter eller indtil de er sprøde og gyldne. Når tærterne først er bagt skal de spises med det samme, ellers bliver butterdejen blød og kedelig.

Bagetid: about 20 Minutes


Tip

Tærterne kan sagtens forberedes i forvejen og stilles tildækket og køligt natten over. Så kan de bages lige inden, at de skal spises. Servér gerne med flødeskum eller en kugle vaniljeis.


Opskriften er venligst udlånt af Cecilie Svensson, forfatter af kogebogen "Sødt, Sådan!"