Hindbærtærte á l'Annette
Sigt hvedemel og flormelis i en skål. Tilføj vanilla paste. Smuldr smørret i melblandingen til konsistensen er som rasp og saml dejen hurtigt med æg. Pak dejen ind i plastfilm og kom den i køleskabet i 30 minutter.
Bland revet marcipanen, sukker og æggehvider sammen i en skål og pisk til massen er jævn.
Tænd ovnen på 175 °C traditionel varme.
Rul 2/3 af dejen ud på et meldrysset bord. Kom dejen over i en smurt tærteform (ø 24 cm), tryk dejen godt ud i formen og op langs kanten, skær overskydende dej fra. Den resterende 1/3 af dejen skal bruges til at lave gitteret på tærten.
Fordel hindbærrene jævnt over på tærtebunden. Hæld mazarinfyldet ovenpå hindbærrene og glat det jævnt ud.
Rul den resterende 1/3 af dejen ud på et meldrysset bord. Skær den i strimler med en tykkelse på 1-2 cm, brug gerne en klejnespore. Læg dejstrimlerne i et fletmønster på toppen af tærten.
Bag hindbærtærten midt i ovnen i 35-40 minutter til den er gyldenbrun. Servér den lune tærte med cremefraiche eller flødeskum gerne rørt op med lidt vaniljepasta.
Bagetid
35 minutter
Opskriften er tilføjet af Annette fra Hobro via Kagerullen: "Alle kan lide den, og den nem at lave. Intet går galt."
Relaterede opskrifter