Kardemomme-rosinkage med rom
14 - 16 portioner
Nem
220 minutter
En lækker kage med saftige rosiner med en dejlig romsmag og et skønt strejf af kardemomme.
Ingredienser
Forberedelse
Redskaber
Kagedej med romrosiner og kardemomme
150 g
rosiner
1 dl
brun rom
175 g
blødt smør
175 g
sukker
4
æg str. M/L
100 g
hakket mørk chokolade
225 g
hvedemel
2 tsk.
kardemomme
2 tsk.
Redskaber
håndmixer
sandkageform; 10 x 28 cm / 1 ½ liter
I alt :
220 minutter
Forb. :
40 minutter
Bagning:
50 minutter
Hvile:
60 minutter
1
Kagedej med romrosiner og kardemomme
150 grosiner
1 dlbrun rom
Kom rosiner i en skål og hæld rom over. Lad dem trække i 1 time.
Tænd ovnen på 170 °C varmluft.
Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg. Tilsæt rosin-romblandingen, chokoladestykker, sigtet hvedemel, kardemomme og bagepulver og vend dejen sammen.
Kom dejen i en smurt, meldrysset sandkageform. Bag kardemomme-rosinkagen i 50-60 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Afkøl kagen på en bagerist.
Bagetid
50 minutter
2
Chokoladepynt
100 gmørk chokolade
Dr. Oetker Silver Pearls
Hak chokoladen og smelt forsigtigt over vandbad eller i mikrobølgeovn. Vend forsigtigt den afkølede kage ud af formen og dekorér den med den smeltede chokolade og drys med Chocolate Silver Pearls.
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?
Relaterede opskrifter