Flag

Kiksekage

12 - 14 portioner
Nem
210 minutter
Lækker sprød kiksekage med intens smag af chokolade og et hint af frisk appelsin.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
sandkageform

Ingredienser

Kiksekage
250 gmørk chokolade (60-80 % kakao)
150 gsmør
4pasteuriserede æggeblommer str. M/L
70 gflormelis
2 spsk.kakao
1 spsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 knsp.salt
saft af 1 appelsin
1 dlpiskefløde
1 pakkefirkantede vaniljekiks (ca. 170 g)
Pynt
½ poseDr. Oetker Mandelflager
revet skal fra 1 ubehandlet appelsin

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
Picture - Dr. Oetker Mandelflager
1

Kiksekage

250 gmørk chokolade (60-80 % kakao)
150 gsmør
4pasteuriserede æggeblommer str. M/L
70 gflormelis
2 spsk.kakao
1 spsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 knsp.salt
saft af 1 appelsin
1 dlpiskefløde

Hak chokoladen i små stykker. 


Smelt smørret ved lav varme. Tag smørret af varmen og tilsæt chokoladen og rør til det er smeltet. Rør derefter æggeblommer i lidt ad gangen. Sigt flormelis, kakao, vaniljesukker og salt i lidt ad gangen og rør grundigt for at undgå klumper. Tilsæt appelsinsaft og rør igen til massen er ensartet. Massen kan skille en smule, men det gør ikke noget.


Varm fløden op til den er fingervarm. Rør chokolademassen i lidt ad gangen. Herved vil massen samle sig og blive cremet og blank.


Beklæd en sandkageform med bagepapir eller plastfilm, lad det gerne hænge lidt ud over kanten. 


Smør et tyndt lag chokoladecreme i bunden af formen. Læg et lag kiks ovenpå. Dæk kiksene med chokoladecreme og fortsæt fremgangsmåden til alt creme og alle kiks er brugt, slut af med et lag chokoladecreme øverst.

2

Pynt

½ poseDr. Oetker Mandelflager
revet skal fra 1 ubehandlet appelsin

Drys med mandelflager og fint revet appelsinskal og sæt kiksekagen i køleskabet i mindst 3 timer, eller indtil den har sat sig helt.


Løft forsigtigt kiksekagen ud af formen og fjern plastfilmen.


Tip

Kiksekagen kan med fordel laves dagen før servering.