Flag

Krydret julelagkage

8 - 10 portioner
Middelsvær
360 minutter
Tid til ekstra juleforkælelse. Denne lagkage er fyldt med varme krydderier og en frisk smag af appelsin og er perfekt til julens fester.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
Dr. Oetker Retro springform; ø 20 cm
kageplast
kagering
Dr. Oetker engangssprøjtepose
stjernetyl, flerrillet

Ingredienser

Krydderbund
3æg str. M/L
175 glyst rørsukker
2 tsk.Taylor & Colledge Vanilla Paste
70 ghvedemel
1 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
70 gkartoffelmel
1 brevDr. Oetker Brunkagekrydderi
saft af 1 appelsin
Konditorcreme med appelsin
1 brevDr. Oetker Bagestabil Kagecreme
4 dlletmælk
3 ½ dlpiskefløde
revet skal fra en ubehandlet appelsin
Pynt
Dr. Oetker Black & Gold
spiselige dekorationsperler
revet skal fra en ubehandlet appelsin

Se produkter

Picture - Taylor & Colledge Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Brunkagekrydderi
Picture - Dr. Oetker Bagestabil Kagecreme
Picture - Dr. Oetker Black & Gold

Tænd ovnen på 180 ºC varmluft.

1

Krydderbund

3æg str. M/L
175 glyst rørsukker
2 tsk.Taylor & Colledge Vanilla Paste
70 ghvedemel
1 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
70 gkartoffelmel
1 brevDr. Oetker Brunkagekrydderi
saft af 1 appelsin

Pisk æg, rørsukker og vaniljepasta til en luftig og tyk æggesnaps. Bland hvedemel, bagepulver, kartoffelmel og Brunkagekrydderi sammen og sigt det i æggesnapsen. Tilsæt appelsinsaft og vend dejen sammen. Beklæd bunden af en springform (ø 20 cm) med bagepapir og hæld dejen heri. 

Bag kagen midt i ovnen i ca. 25-30 minutter til kagen giver efter ved et let tryk. 

Lad bunden køle helt af i formen.

Imens bunden køler forberedes cremen.

Bagetid: about 25 - 30 Minutes

2

Konditorcreme med appelsin

1 brevDr. Oetker Bagestabil Kagecreme
4 dlletmælk
3 ½ dlpiskefløde
revet skal fra en ubehandlet appelsin

Bland indholdet af en pose Bagestabil Kagecreme med mælk. Pisk med piskeris i ca. 1 minut. Sæt vaniljecremen på køl i mindst 20 minutter. 

Pisk vaniljecreme igennem, så den bliver fri for klumper. Pisk fløden til en fast flødeskum. Vend derefter flødeskum og fint revet appelsinskal sammen med vaniljecremen. 

3

Samling

Picture - livmartine lagkage creme

Skær lagkagebunden fri fra formens kant med en lille kniv og fjern bagepapiret. Del bunden på langs i tre lige store lagkagebunde. Dette kan med fordel gøres med en savtakket brødkniv. 

Kom den første lagkagebund på et serveringsfad. Kom herefter kageplast og kagering (eller ringen fra springformen) om bunden. Fordel 1/3 af konditorcremen på bunden. Læg den midterste bund ovenpå og smør 1/3 creme på. Læg den sidste bund ovenpå. 

Kom den resterende 1/3 af konditorcremen i en sprøjtepose med en flerrillet stjernetyl. Sprøjt cremen ud i dutter på hele kagens top. Lad gerne kagen stå og samle sig et par timer på køl.

4

Pynt

Picture - livmartine lagkage pynt1
Dr. Oetker Black & Gold
spiselige dekorationsperler
revet skal fra en ubehandlet appelsin

Frigør kagen fra formen og fjern kageplasten. Pynt lagkagen med Black & Gold krymmel, spiselige dekorationsperler og fintrevet appelsinskal.


Tips

Lagkagebunde kan med fordel laves dagen før de skal bruges.

Bundene kan smøres med din favoritmarmelade, fx appelsin eller solbær, inden konditorcremen kommes på. 

Find alle vores bedste tips og opskrifter på lagkager på vores temaside.