Flag

Fastelavnsboller af wienerdej med moussecreme

15 stk.
Svær
125 minutter
Fastelavnsboller af wienerdej med lækker hjemmelavet syltetøj og smørcreme og sprød mandelkage på toppen.
Disse fastelavnsboller er tilberedt på en wienerdej, som er fyldt med remonce. Wienerdejsbollen pyntes derefter med en lækker smørcreme, hjemmelavet syltetøj og til sidst en knasende sprød mandelkage på toppen. En fastelavnsbolle der ligner et mesterværk, og som absolut vil pynte på ethvert kageb...
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
kagerulle
sprøjtepose
stjernetyl

Ingredienser

Mandelkager
1 poseDr. Oetker Mandelmel
150 ghvedemel
50 gflormelis
100 gsmør
½ tsk.Dr. Oetker Mandelaroma
½ tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
1pasteuriseret æggeblomme str. M/L
Syltetøj
250 gbrombær frosne, eller solbær
1 tsk.Dr. Oetker Citronsyre
¾ dlvand
125 gsukker
1 tsk.Dr. Oetker Geleringspulver til marmelade, 1½ kg frugt
Wienerbrøddej
1 poseDr. Oetker Pizzagær
2 ½ dllun mælk
1æg
½ tsk.salt
2 spsk.sukker
500 ghvedemel med højt glutenindhold
250 gsmør
Remonce
50 gDr. Oetker Hakkede Mandler
50 gsukker
50 gsmør
1 tsk.Dr. Oetker Mandelaroma
Afbagning
æg til pensling
Bærmousse
1 brevDr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste blandet med 1 dl hjemmelavet syltetøj
2 dlsødmælk
Pynt
1 poseDr. Oetker Base for Buttercream blandet med ½ dl kold saft fra det hjemmelavede syltetøj

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Mandelmel
Picture - Dr. Oetker Mandelaroma
Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Citronsyre
Picture - Dr. Oetker Geleringspulver til marmelade, 1½ kg frugt
Picture - Dr. Oetker Pizzagær
Picture - Dr. Oetker Hakkede Mandler
Picture - Dr. Oetker Mandelaroma
Picture - Dr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste blandet med 1 dl hjemmelavet syltetøj
Picture - Dr. Oetker Base for Buttercream blandet med ½ dl kold saft fra det hjemmelavede syltetøj
1

Mandelkager

1 poseDr. Oetker Mandelmel
150 ghvedemel
50 gflormelis
100 gsmør
½ tsk.Dr. Oetker Mandelaroma
½ tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
1æggeblomme

Bland mandelmel, hvedemel og flormelis, og smuldr smørret i blandingen. Saml dejen med mandelaroma, Vanilla Paste og en æggeblomme. Læg dejen i køleskabet 30 minutter.

Når dejen har hvilet på køl, rulles den tyndt ud til ca. 2 mm og skæres ud i firkanter på 6 x 6 cm. Læg dem på en bageplade og bag dem ca. 7 minutter ved 200 °C varmluft.
 
Lad mandelkagerne afkøle på en rist.

Bagetid: 7 Minutes

Temperatur over- og undervarme: about 200 °C

2

Syltetøj

250 gbrombær frosne, eller solbær
1 tsk.Dr. Oetker Citronsyre
¾ dlvand
125 gsukker
1 tsk.Dr. Oetker Geleringspulver til marmelade, 1½ kg frugt

Kom bær, citronsyre og vand i en gryde og bring langsomt i kog. Lad det koge i 5 minutter og drys herefter med sukker (obs: gem en spsk. sukker til senere). Lad det koge yderligere 5 minutter.

Bland Geleringspulver til marmelade med den resterende spsk. sukker. Tag gryden af varmen, drys geleringssukkeret i under omrøring og kog yderligere 1-2 minutter.

Kom det hjemmelavede syltetøj på et glas og gem til senere.

3

Wienerbrøddej

1 poseDr. Oetker Pizzagær
2 ½ dllun mælk
1æg
½ tsk.salt
2 spsk.sukker
500 ghvedemel med højt glutenindhold
250 gsmør

Rør Pizzagær ud i den lune mælk. Tilsæt æg, salt og sukker og kom melet i lidt ad gangen. Ælt dejen let igennem og lad den hvile 10 minutter.

Rul dejen ud til en stor firkant.

Læg smørret imellem to stykker bagepapir og bank det fladt, fold smørret og bank det igen, så bliver det nemmere at arbejde med. 

Læg smørret på dejen så det dækker knap halvdelen og fold den anden halvdel hen over. Rul dejen ud til dobbeltstørrelse, fold en tredjedel ind mod midten og den modsatte tredjedel hen over, så der bliver tre lag og læg den i køleskabet 15 min.
 
Rul igen dejen ud til dobbelt størrelse, fold en tredjedel ind mod midten og den modsatte tredjedel hen over. Dejen lægges i køleskabet.
 
Gentag ovenstående udrulning og foldning yderligere to gange. 

4

Remonce

50 gDr. Oetker Hakkede Mandler
50 gsukker
50 gsmør
1 tsk.Dr. Oetker Mandelaroma

Rør hakkede mandler, sukker, smør og mandelaroma sammen til en remonce.

5

Afbagning

æg til pensling

Tænd ovnen på  225 °C varmluft.

Beklæd en bageplade med bagepapir.

Rul wienerbrøddejen lidt ud til en firkant på ca. 40 x 25 cm. Skær dejen til, så kanterne er helt lige og dejfirkanten 35 x 21 cm.

Herefter skæres dejen ud i firkanter på 7 x 7 cm. Der skal blive 15 stk. i alt. Læg firkanterne på en bageplade. Pensl med æg og fordel remoncen i midten på hver firkant.
 
Bag wienerbrøddejen i 5 minutter ved 225 °C, sænk herefter temperaturen til 200 °C og bag yderligere 10-12 min. til de er sprøde og gyldne.

Afkøles på bagerist.

Bagetid: 10 - 12 Minutes

Temperatur over- og undervarme: 250 °C

6

Bærmousse

1 brevDr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste blandet med 1 hjemmelavet syltetøj
2 dlsødmælk

Bland indholdet af et brev kagemousse med mælk og 1 dl af det hjemmelavede syltetøj. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 2 minutter ved høj hastighed til moussen er blød og luftig.

7

Pynt

1 poseDr. Oetker Base for Buttercream blandet med ½ dl kold saft fra det hjemmelavede syltetøj

Kom indholdet af en pose Base for Buttercream i en skål og tilsæt ½ dl saft fra det hjemmelavede syltetøj, så massen bliver til en glasur. Smør glasuren ovenpå mandelkagerne og lad dem tørre.

8

Samling

Lav en krans ovenpå wienerbrødskagerne af moussetoppe. Kom lidt syltetøj i midten på hver kage. Læg en mandelkage på skrå over moussen.

Wiener fastelavnsbollerne er nu klar til servering - velbekomme!