Flag

#BagLiveMedOetker | Choux au craquelin

10 stk.
Svær
80 minutter
Choux au craquelin er en vandbakkelse med en krakkelerende, knasende kiksetop. Her med en marmoreret overflade og lækkert mokkafyld.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
foodprocessor
kagerulle
rund udstikker; ø 40 mm
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker rund tyl; ø 13 mm
Dr. Oetker fylde tyl; ø 4 mm

Ingredienser

Craquelin
50 gsukker
50 ghvedemel
35 gsmør
Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
Dr. Oetker Concentrated Pink Colour
Vandbakkelser
1 dlvand
80 gsmør
1 knsp.salt
80 ghvedemel
2 - 3æg str. M/L
Creme med kaffe
1 brevDr. Oetker Bagestabil Kagecreme
4 ½ dlsødmælk
1 ½ dlespressokaffe - køleskabskold
Dr. Oetker Toffee Dessertsauce

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
Picture - Dr. Oetker Concentrated Pink Colour
Picture - Dr. Oetker Bagestabil Kagecreme
Picture - Dr. Oetker Toffee Dessertsauce

#BagLiveMedOetker

Denne opskrift blev bagt af Jesper Søvndal. Du kan se hele live udsendelsen på Youtube her: #BagLiveMedOetker v/Jesper Søvndal

Jesper bruger Økologisk Kagecreme i filmen, den er desværre udgået fra sortiment. Vi har tilpasset opskriften og erstattet cremen med Bagestabil Kagecreme, så du stadig kan lave opskriften.

1

Craquelin

Picture - chouxaucraquelin farve web
50 gsukker
50 ghvedemel
35 gsmør
Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
Dr. Oetker Concentrated Pink Colour

Tænd ovnen på 180 °C varmluft.

Bland sukker, hvedemel og smør i en foodprocessor. Kør indtil dejen samler sig.

Ælt dejen helt sammen med hænderne og del den i 3 lige store portioner. Farv hver del med concentrated colour så der er én gul, én lys pink og én kraftig pink dej. 

Sæt små klatter af dej i forskellige farver, helt tæt, på en bageplade med bagepapir. Klatterne skal være ca. 1 cm i diameter og max. 5 mm høje. Start fra midten af bagepladen og arbejd udad.

Læg et stykke bagepapir ovenpå dejen og rul den ud til ca. 2 mm tykkelse med en kagerulle. Læg dejen i fryseren mens du laver vandbakkelsesdejen.

Når vandbakkelsesdejen er klar til udsprøjtning, tages craquelindejen ud af fryseren. Stik cirkler ud med rund udstikker (ø 40 mm)

2

Vandbakkelser

1 dlvand
80 gsmør
1 knsp.salt
80 ghvedemel
2 - 3æg str. M/L

Hæld vand, smør og salt i en gryde og lad det koge op.

Når vandet koger og smørret er smeltet tilsættes mel. Der røres indtil dejen har samlet sig. Rør fortsat til dejen er skinnende blank og slipper gryden. Hæld dejen på en tallerken til afkøling. 

Hæld dejen i en røreskål og pisk æggene i ét ad gangen. Vurdér om det er nødvendigt med det sidste æg. Dejen skal være lind nok til at kunne sprøjtes ud, men fast nok til, at den ikke falder sammen. Hæld dejen i en sprøjtepose med en rund tyl (ø 13 mm).

Sprøjt små toppe af dejen på en bageplade beklædt med bagepapir. Toppene skal være 3 cm i diameter og 3 cm høje. Placér de små skiver af craquelin ovenpå hver vandbakkelse.

Bag vandbakkelserne i ovnen i ca. 20 minutter. Tag vandbakkelserne ud af ovnen og lad dem køle af på en rist.

Bagetid: 20 Minutes

3

Creme med kaffe

1 brevDr. Oetker Bagestabil Kagecreme
4 ½ dlsødmælk
1 ½ dlespressokaffe - køleskabskold

Bland indholdet af en pose Bagestabil Kagecreme med mælk og kold espresso. Pisk med en håndmixer i ca. 3 minutter. Sæt kaffecremen på køl i mindst 20 minutter. 

4

Samling af choux au craquelin

Picture - chouxaucraquelin fyld webr
Dr. Oetker Toffee Dessertsauce

Sæt en fylde tyl (ø 4 mm) i en sprøjtepose. Læg posen på bordet og sprøjt 4 striber Toffee Dessertsauce på indersiden af sprøjteposen - fra tyllen og 2/3 op ad posens inderside. 

Rør kaffecremen kort igennem og kom den i sprøjteposen oveni striberne af Toffee Dessertsauce.

Stik tyllen ind i bunden af hver vandbakkelse og fyld dem forsigtigt op med creme og dessertsauce.


Tip

Lav gerne kaffen på forhånd så den kan nå at blive rigtig kold, alternativ kan du komme den kort i fryseren.