Flag

Fastelavnsboller af wienerdej | Bag live med Liv

18 - 20 stk.
Svær
150 minutter
Klassiske fastelavnsboller af wienerbrødsdej med vaniljecreme, borgmestermasse og konditorcreme. De er toppet med farvet glasur og krymmel mix.
Fastelavnsboller findes i mange udgaver: gammeldags, vandbakkelser, wienerbrødsdej, med creme eller syltetøj og vi kunne blive ved! Disse fastelavnsboller minder om en flødeskumskage - selve bollen består af wienerbrød bagt med en lækker remonce i og til slut er den fyldt med en lækker kondito...
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker stjernetyl; ø 16 mm

Ingredienser

Vaniljecreme
1 brevDr. Oetker Bagestabil Kagecreme
4 dlletmælk
Borgmestermasse
50 gblødt smør
50 gsukker
50 grevet marcipan
1 poseDr. Oetker Hasselnøddeflager (50 g)
Wienerdej
2 dlvand - iskoldt
50 ggær
2æg str. M/L - køleskabskolde
50 gsukker - køleskabskoldt
about 550 ghvedemel - køleskabskoldt
50 gkoldt smør i tern
15 gsalt
500 gkoldt smør
Pensling
1æggeblomme
1 dlletmælk
Konditorcreme
halvdelen af den tilberedte creme
3 ½ dlfløde
Glasur i 3 farver
150 gflormelis
4 tsk.vand
Dr. Oetker Concentrated Blue Colour
Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
Dr. Oetker Concentrated Violet Colour
Pynt
Dr. Oetker Ocean Mix
Dr. Oetker Rainbow Mix
Dr. Oetker Queen Mix

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bagestabil Kagecreme
Picture - Dr. Oetker Hasselnøddeflager (50 g)
Picture - Dr. Oetker Concentrated Blue Colour
Picture - Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
Picture - Dr. Oetker Concentrated Violet Colour
Picture - Dr. Oetker Ocean Mix
Picture - Dr. Oetker Rainbow Mix
Picture - Dr. Oetker Queen Mix

Bag live med Oetker

Denne opskrift blev bagt af Liv Martine. Du kan se hele live udsendelsen på Youtube her: Fastelavnsboller af wienerdej | Bag live med Liv Martine
Note - Liv bruger Økologisk Kagecreme i filmen, den er desværre udgået fra sortiment og vi har derfor i opskriften erstattet den med Bagestabil Kagecreme, som virker lige så godt, både i bagt form og i en konditorcreme.

Vigtigt: Alle ingredienser, inkl. de tørre, skal være gennemkolde, så sæt dem på køl i god tid inden du går i gang, så de kan nå at blive rigtigt kolde.

1

Vaniljecreme

1 brevDr. Oetker Bagestabil Kagecreme
4 dlletmælk

Bland indholdet af en pose Bagestabil Kagecreme med mælk. Pisk med piskeris i ca. 1 minut. Sæt vaniljecremen på køl i mindst 20 minutter. 

Halvdelen af vaniljecremen bruges som fyld i wienerdejen, den anden halvdel bruges til konditorcremen.

2

Borgmestermasse

50 gblødt smør
50 gsukker
50 grevet marcipan
1 poseDr. Oetker Hasselnøddeflager (50 g)

Rør alle ingredienser sammen og lad det stå ved stuetemperatur indtil det skal bruges som fyld i wienerdejen.

3

Wienerdej

2 dlvand - iskoldt
50 ggær
2æg str. M/L - køleskabskolde
50 gsukker - køleskabskoldt
about 550 ghvedemel - køleskabskoldt
50 gkoldt smør i tern
15 gsalt
500 gkoldt smør
1æggeblomme til pensling
1 dlletmælk til pensling

Tænd ovnen på 190 °C varmluft.

Bland vand og gær sammen til gæren er opløst. Tilsæt æg og sukker, kom melet ovenpå, start med 450 g og tilsæt kun resten af melet hvis dejen er for klistret. Kom smørret (50 g) i tern samt salt ovenpå melet (det er vigtigt at salt og fedtstof ikke rører gæren direkte, da gæren så ikke vil få de optimale forhold). Ælt dejen sammen i en standmixer eller med en håndmixer med dejkroge, tilsæt mere mel hvis dejen er for klistret. Ælt hurtigt dejen sammen i hånden på bordet, men pas på at dejen ikke bliver for varm. 

Rul dejen ud til en firkant (20x20 cm). Bank smørret (500 g) ud til en firkant (15x15 cm) og læg den oven på dejen, som foldes omkring smørret. Rul dejen ud til en firkant (30x60 cm) og fold begge sider ind, så der bliver tre lag. Børst overskydende mel af. Gentag processen to gange og læg dejen på køl, så den bliver nemmere at arbejde med.

Rul den afkølede wienerdej ud til en tykkelse på ca. 5 mm. Skær firkanter ud (10x10 cm). Fordel en lille klat af vaniljecreme og borgmestermasse på hver firkant, luk dejen godt sammen om fyldet. Sørg for kun at bruge halvdelen af vaniljecremen, da resten skal bruges til konditorcremen.

Læg fastelavnsbollen med foldningen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne hæve i 30-45 minutter til de har cirka dobbelt størrelse.

Pensl fastelavnsbollerne med æggeblomme rørt op med sødmælk.

Bag fastelavnsbollerne midt i ovnen i ca. 15 minutter.

Bagetid: about 15 Minutes

4

Konditorcreme

halvdelen af den tilberedte creme
3 ½ dlfløde

Pisk den resterende vaniljecreme igennem, så den bliver fri for klumper. 

Pisk fløden til fast flødeskum og vend den sammen med vaniljecremen. Kom cremen i en sprøjtepose med stjernetyl.

5

Glasur i 3 farver

Picture - DSC00029-15-web.jpg
150 gflormelis
4 spsk.vand
Dr. Oetker Concentrated Blue Colour
Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
Dr. Oetker Concentrated Violet Colour

Bland vand og flormelis sammen. Fordel derefter glasuren i tre skåle. Tilsæt lidt farve til hver skål og rør det sammen.

6

Samling og pynt

Dr. Oetker Ocean Mix
Dr. Oetker Rainbow Mix
Dr. Oetker Queen Mix

Når fastelavnsbollerne er afkølede, flækkes de på midten, skær ikke helt igennem, bollerne må gerne sidde lidt sammen i den ene side. 

Kom glasur på toppen af hver fastelavnsbolle og drys med krymmel. 

Tag herefter konditorcremen og sprøjt den imellem toppen og bunden af hver fastelavnsbolle.