Hvis du nogensinde har prøvet at skrabe vaniljestænger fri for korn for at lave panna cotta?, eller har du brugt vaniljesukker til dine kager? Så har du måske også hørt om vaniljepasta/vanilla paste? Det fås nemlig på tube eller i små bøtter og du finder det på hylderne med bageingredienser, hvor du finder de øvrige vaniljeprodukter. Men hvad indeholder den såkaldte vaniljepasta egentlig? Hvad bruger man vaniljepasta til, og kan man lave det selv hjemme i køkkenet? Vi fortæller alt, du har brug for at vide.
Du finder vaniljepasta i bage- og dekorationsafdelingen i velassorterede supermarkeder. Låget på Dr. Oetker Vanilla Paste gør det nemt at dosere produktet. Vaniljepasta bør opbevares tørt, mørkt og ikke over stuetemperatur.
Foretrækker du at lave det selv? Det er lige til og vores video viser dig hvordan du nemt gør trin for trin.
Opskrift til ca. 230 g vaniljepasta
Ingredienser:
Fremgangsmetode:
Den hjemmelavede vaniljepasta kan holde sig nogle uger på køl i en tætlukket beholder. Det er vigtigt altid at bruge en ren ske, når du tager af vaniljepastaen for at undgå bakterier, og derved forlænge holdbarheden.

Cheesecakes

Skærekager

Desserter