Flag
Madnydelse kan vi alle have det godt med

Dr. Oetker er på en rejse for at støtte folk i at træffe flere valg at have det godt med. Ikke kun for dem selv, men også for verden omkring dem. Derfor sætter vi i dag bæredygtighed i centrum for al vores tænkning. I praksis? Det betyder blandt andet, at der indføres en klarere mærkning af ingredienser og næringsværdier på tværs af alle vores produkter, for at være mere gennemsigtige og gøre det muligt for vores forbrugere at træffe bedre valg. Det betyder også, at vi skal arbejde hårdt på at minimere vores miljømæssige fodaftryk og samtidig forbedre levevilkårene for de mennesker og det samfund, vi arbejder med. Vi ved, at der stadig er lang vej igen, men sammen er vi på vej i den rigtige retning.

Der er mange små måder, hvorpå vi også gør vores produkter mere bæredygtige og bedre for dig. Som at introducere nye 100% plantebaserede produkter, købe flere ingredienser mere bæredygtigt og arbejde hårdt på at gøre al vores emballage genanvendelig inden 2025. Fra 2022 og fremefter vil alle vores egne anlæg være CO2-neutrale, og vi er forpligtet til at være CO2-neutrale for alle direkte og indirekte emissioner inden 2050. Positive forandringer, der tilsammen udgør madvalg, som vi alle kan have det godt med.

Få mere at vide om bæredygtighed hos oetker.com

Bedre for dig og lige så velsmagende

Vi tilføjer Nutri-Score-mærkning til vores sortiment for at hjælpe dig med lettere at sammenligne næringsværdierne for vores produkter med fødevarer fra samme produktgruppe eller alternative fødevarer fra en lignende produktgruppe.

Nutri-Score er et ernæringsmærkningssystem på forsiden af pakken til fødevarer, der scorer hvert produkt på en farvekodet skala på 5 niveauer fra A til E (A er grøn for at repræsentere de bedste næringsværdier, mens E er rød for at vise, at det er det laveste). Næringsstoffer som protein, fibre, frugt, grøntsager, bælgfrugter, nødder og visse olier vægtes mod ugunstige næringsstoffer som salt, sukker, mættede fedtsyrer og lagret energi for at vurdere hvert produkts næringsværdi og give det en samlet score.

Dr. Oetker introducerer Nutri-Score lige nu og vil have det på alle deltagende EU-lande inden udgangen af 2023.

Mindre salt, mindre sukker

Vi fortsætter med at reducere sukker, salt, fedt og kalorier fra vores produkter. For eksempel vil vores kager i 2025 have 10% og desserter 15% mindre sukker, og vores pizzaer vil maksimalt have 1 g salt pr. 100 g.

Vegansk

Vores nye veganske og plantebaserede muligheder hjælper med at støtte moderne kostlivsstil og reducere miljøpåvirkningen.

Højt proteinindhold

Vores sortiment af budding med højt proteinindhold hjælper dessertelskere med at opretholde en mere afbalanceret livsstil.

Fri for

Et stigende antal af vores produkter er fri for GMO'er, tilsat MSG, kunstige tilsætningsstoffer og kunstige ingredienser.

Gode produkter skal komme i ansvarlig emballage

Samlet set er vi forpligtet til at gøre al vores emballage genanvendelig inden 2025.

Vi bruger genanvendeligt papir i stedet for plast, hvor det er fornuftigt og muligt, og når vi bruger plast, sørger vi for, at det er så genanvendeligt som muligt. Dette er vores grundlæggende principper, når det kommer til vores emballagedesign, og de styrer også alle vores bredere emballageinitiativer.

Papir foretrækkes

Allerede nu er det meste af vores produktemballage baseret på papir, der kan genbruges efter brug. Alle vores foldekasser består allerede af 70-80% genbrugsmateriale. Og når produkterne er klar til transport, er vi også primært afhængige af papirbaseret materiale.

Forpligtet til genanvendelig plast

Ud over produktsikkerhed har genanvendelighed været vores højeste prioritet i den måde, vi bruger plast på i over 30 år. Vores kopper er hovedsageligt lavet af bedst genanvendelig polypropylen, ligesom folierne til vores pizzaer. Og vi arbejder også hårdt på at gøre vores emballage så let og tyndvægget som muligt – samtidig med at vi bevarer produktbeskyttelsen og transportabiliteten.

Bæredygtigt indkøbte ingredienser

Få mere at vide om vores bæredygtighedsinitiativer

Få mere
Få mere
Få mere