Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.
Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

#BagLiveMedOetker | Halloween Hjernekage

(0)
3 8 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Kom indenfor i Emil Obels fantasifulde univers og prøv denne kage i hjernefacon med falsk blod, råmarinerede brombær og karamelliserede peanuts.

10 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften #BagLiveMedOetker | Halloween Hjernekage

Redskaber:

håndmixer
minihakker
Dr. Oetker justerbar kagering; ø 16-30 cm
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker rund tyl; ø 9 mm
Dr. Oetker vinkelpalet - lille

Lagkagebund med peanuts:

6 æg
90 g sukker
1 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Paste
60 g hvedemel
60 g saltede peanuts
1 tsk. Dr. Oetker Økologisk Bagepulver
1 spsk. kartoffelmel

Råmarinerede brombær og falsk blod:

150 g friske brombær
2 spsk. sukker
1 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Paste
saft fra ½ citron
75 g Dr. Oetker Flydende Glukose
Dr. Oetker Concentrated Orange Colour
Dr. Oetker Concentrated Violet Colour
Dr. Oetker Concentrated Red Colour

Karamelliserede peanuts:

65 g sukker
20 g vand
150 g saltede peanuts
1 tsk. smør

Frosting:

200 g smøreost , kold
200 g blødt smør
2 poser Dr. Oetker Berry Fantasy Icing & Frosting
1 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Paste
1 tsk. Dr. Oetker Citronsyre
Dr. Oetker Concentrated Orange Colour
Dr. Oetker Concentrated Violet Colour
Dr. Oetker Concentrated Red Colour

Tilberedning

Tilberedning

#BagLiveMedOetker

Emil Obel er mesteren bag denne "ulækre" opskrift på en realistisk hjernekage. Smagene i kagen er inspireret af den amerikanske børnefavorit ”peanutbutter and jelly”-sandwich, og Emil Obel har med sin vanlige sans for teaterdramatik, indfarvet smørcremen i en yderst realistisk farve ved hjælp af Dr. Oetkers Concentrated Colours, som kan doseres dråbevis for at få den helt rigtige farve. Se mere om hvordan du blander farver på www.oetker.dk/farver


Næste Bag live med Dr. Oetker er søndag den 4. oktober kl. 13.00, hvor Emil Obel bager denne hjernekage live med os på Kagerullens Facebook side.

Du kan købe alle de benyttede Dr. Oetker produkter fra opskriften, som et samlet bagekit på Bagetid.dk ved at klikke her.

Du kan finde indkøbshjælp herunder, som viser, hvor du kan købe de Dr. Oetker produkter der bliver brugt i opskriften.

Taylor & Colledge Vanilla Paste kan købes hos Meny, Spar, Løvbjerg og ABC Lavpris samt online på Bagetid.dk.

Dr. Oetker Økologisk Bagepulver kan købes hos Meny, Spar og Løvbjerg samt online på Bagetid.dk

Dr. Oetker Flydende Glukose kan købes hos onling på Bagetid.dk

Dr. Oetker Concentrated Orange Colour kan købes hos Meny og Løvbjerg samt online på Bagetid.dk.

Dr. Oetker Concentrated Violet Colour kan købes hos Meny, Spar og Løvbjerg samt online på Bagetid.dk.

Dr. Oetker Concentrated Red Colour kan købes hos Meny, Spar og Løvbjerg samt online på Bagetid.dk.

Dr. Oetker Icing & Frosting Berry Fantasy kan købes hos Meny, Spar, Løvbjerg og ABC Lavpris samt online på Bagetid.dk

Dr. Oetker Citronsyre kan købes hos Meny, Spar, Løvbjerg og ABC Lavpris samt online på Bagetid.dk

Redskaberne der bliver brugt i liveudsendelsen:

Dr. Oetker justerbar kagering; ø 16-30 cm kan købes hos Bagetid.dk
Dr. Oetker engangssprøjtepose kan købes hos Bagetid.dk
Dr. Oetker rund tyl; ø 9 mm kan købes hos Bagetid.dk
Dr. Oetker vinkelpalet, lille, kan købes hos Bagetid.dk

1

Lagkagebund med peanuts

Varm ovnen op til 175 °C varmluft.

Pisk æggene, sukkeret og vaniljen til en luftig æggesnaps med en håndmixer eller røremaskine.

Blend de tørre ingredienser og peanuts fint sammen i en minihakker. Vend nænsomt de tørre ingredienser i æggene.

Smør dejen jævnt ud på et stykke bagepapir på en bageplade (ca. 30 x 40 cm). Bag bunden i 10-12 min til den er gyldenbrun. Tag bunden ud af ovnen og lad den køle af på køkkenbordet.

2

Råmarinerede brombær og falsk blod

Skær brombærrene i halve og rør dem sammen med sukker, vanilje og citronsaft. Lad dem stå ved stuetemperatur til kagen skal samles. Når kagen samles skal bærrene bruges som fyld og saften tilsættes glukose for at lave "falsk blod".

3

Karamelliserede peanuts

Kog sukker og vand i en lille gryde til det bobler langsomt som en sirup - temperaturen skal ca. være 120 °C grader.

Tag gryden af varmen og rør peanuts i siruppen til de er dækkede af sukkeret, som vil krystallisere igen og bliver tørt.

Sæt gryden tilbage over varmen og rør i nødderne til sukkeret smelter igen, dækker alle nødderne og har en gyldenbrun farve.

Tag gryden af varmen, tilsæt smørret og rør grundigt i nødderne. Fordel dem derefter på et stykke bagepapir og lad dem køle helt af på køkkenbordet.

4

Frosting

Pisk smøreost, smør og Berry Fantasy Icing & Frosting sammen med en håndmixer til en luftig frosting.

Tilsæt vanilje, citronsyre og den ønskede farve og pisk det kort i frostingen. Kom frostingen i en sprøjtepose med en rund tyl (ø 9 mm).

5

Samling af kagen

Udstik af lagkagebunden 3 runde bunde med kageringen indstillet på 18 cm. Udstik derefter en smule af siden af bundene for at give dem en oval form.

Kom en bund på kagefadet og sprøjt et lag frosting oven på. Fordel et godt lag (ca. halvdelen) karamelliserede peanuts midt på frostingen og læg endnu en bund oven på. De resterende peanuts kan du gemme eller servere som snacks.

Sprøjt et lag frosting på 1 cm på bunden, dræn lagen fra de råmarinerede brombær (men gem den til falsk blod), fordel alle brombær i en bunke midt på frostingen. 

Læg endnu en bund på kagen og tryk den ekstra ned i siderne så kagen får en buet form. Brug en saks til at klippe kanterne af den øverste bund til, for at fremme den buede form.

Smør et tyndt lag frosting over hele kagen med en lille vinklet paletkniv. Sprøjt derefter frosting over hele kagen i et tilfældigt mønster, så den ligner en hjerne. Opbevar kagen på køl indtil servering.

Rør lidt af saften fra de råmarinerede brombær sammen med glukosesiruppen og farv den med concentrated colors så det ligner realistisk blod. Sæt kagen ved stuetemperatur inden servering, så frostingen ikke er helt kold og fast. Hæld blodet over kagen lige inden servering.

Næringsindhold til opskriften #BagLiveMedOetker | Halloween Hjernekage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2939 kJ
702 kcal
1419 kJ
339 kcal
Fedt 31.82 g 15.37 g
Kulhydrat 86.87 g 41.97 g
Protein 12.08 g 5.84 g