Flag

Halloween lagkage med orange glasur og marengs

8 - 10 portioner
Middelsvær
170 minutter
Gør Halloween endnu mere (u)hyggelig med en flot halloween-dekoreret chokoladelagkage med grå marengs og orange drip effekt.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
Dr. Oetker Retro springform; ø 20 cm
håndmixer
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker rund tyl; ø 13 mm

Ingredienser

Chokoladekage
150 ghvedemel
50 gsukker
50 gkakao
1 tsk.Dr. Oetker Natron
1 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
2 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
2 knsp.salt
1æg str. M/L
1 ¼ dlkaffe færdigbrygget
1 ¼ dlmælk
½ dlsmagsneutral olie gerne rapsolie
Marengstoppe
1 brevDr. Oetker Perfect Meringues
75 mlvand (0,75dl)
Dr. Oetker Concentrated Black Colour
Orange glasur
200 gflormelis
2 - 2 ½ spsk.vand
2 tsk.Dr. Oetker Concentrated Orange Colour
Chokolade kagemousse
1 brevDr. Oetker Cake Mousse Chocolate
2 ½ dlletmælk

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Natron
Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
Picture - Dr. Oetker Perfect Meringues
Picture - Dr. Oetker Concentrated Black Colour
Picture - Dr. Oetker Concentrated Orange Colour
Picture - Dr. Oetker Cake Mousse Chocolate

Tænd ovnen på 175 °C traditionel varme. 

1

Chokoladekage

150 ghvedemel
50 gsukker
50 gkakao
1 tsk.Dr. Oetker Natron
1 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
2 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
2 knsp.salt
1æg str. M/L
1 ¼ dlkaffe færdigbrygget
1 ¼ dlmælk
½ dlsmagsneutral olie gerne rapsolie

Rør alle de tørre ingredienser sammen i en skål. Bland de våde ingredienser sammen med de tørre og rør til dejen er samlet. 

Hæld dejen i en smurt springform (ø 20 cm), hvor bunden er beklædt med bagepapir. Bag kagen nederst i ovnen i ca. 45 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Lad kagen køle helt af i springformen.

Bagetid: about 45 Minutes

2

Marengstoppe

1 brevDr. Oetker Perfect Meringues
75 mlvand (0,75 dl)
Dr. Oetker Concentrated Black Colour

Tænd ovnen på 100 °C varmluft.


Bland posens indhold med 75 ml vand. Pisk med en håndmixer, først på lav hastighed, herefter på høj hastighed i 3 minutter. Marengsen skal være luftig og stiv. Farv marengsen grå med Concentrated Black Colour. 

For at lave striber kommes lidt Concentrated Black Colour på indersiden af en sprøjtepose med rund tyl og tryk posen lidt sammen. Fyld derefter sprøjteposen med den farvede marengs. Sprøjt marengs i den ønskede størrelse og facon, på en bageplade med bagepapir. Bag marengsene i 60-80 minutter, alt afhængig af hvor store marengsene er. Lad dem køle af på bagepladen.

Bagetid: 60 - 80 Minutes

3

Orange glasur

200 gflormelis
2 - 2 ½ spsk.vand
2 tsk.Dr. Oetker Concentrated Orange Colour

Bland flormelis, vand og farve sammen i en skål. Rør rundt indtil glasuren er helt glat. Juster med vand og evt. flormelis indtil den ønskede konsistens nås, den må gerne være rimelig tyk.

4

Samling og fyld

1 brevDr. Oetker Cake Mousse Chocolate

Bland indholdet af en pose kagemousse med den kolde letmælk, pisk med en håndmixer, først ved lav hastighed i 1 minut, herefter ved høj hastighed i 4 minutter.

Tag den afkølede kage ud af springformen, hvis kagen har en meget rund top skæres lidt af toppen, så kagen er mere flad. Flæk derefter kagen i to lag med en brødkniv.

Kom den øverste bund på et kagefad. Smør kagemousse over bunden. Top kagen med den næste bund, vend den om så den glatteste side vender opad. 

Fordel glasuren over kagen og lad lidt af glasuren løbe ned langs kagens sider.

Pynt med marengs.


Tip
Picture - Halloween lagkage med orange glasur og marengs

Du kan også lave noget af marengsen orange med Concentrated Orange Colour. Concentrated Orange Colour er dog ikke velegnet, at bruge til at indfarve marengsen, da den orange farve indeholder fedtstoffer og derved påvirker konsistensen. Den orange farve kan dog bruges, hvis man nøjes med at kommer lidt farve på indersiden af sprøjteposen, men altså ikke farve selve marengsmassen. Det er den metode vi har brugt på dette billede.


Find mere inspiration til kager med marengs på vores side Alt om marengs.