Flag

Æblekage lagkage | Bag live med Liv Martine

10 - 12 portioner
Middelsvær
180 minutter
En imponerende smuk lagkage inspireret af den "gammeldags æblekage". Bygget op af en makronbund med æblekompot og nougatcreme, toppet med røde æblechips.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
mandolinjern
frysepose
kagering
kageplast
Dr. Oetker vinkelpalet - lille
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker stjernetyl; ø 8 mm

Ingredienser

Røde æblechips
1 - 2æbler
1 spsk.Dr. Oetker Rød Konditorfarve
2 spsk.vand
Nougatcreme
1 bladDr. Oetker Husblas
4 dlpiskefløde
100 gnougat
Makronbund
50 gDr. Oetker Mandelsplitter - ristede
150 gdigestive kiks
100 gmakroner
75 gsmør
35 gDr. Oetker Toffee Dessertsauce
1 tsk.Dr. Oetker Mandelaroma
Æblekompot
3 bladeDr. Oetker Husblas
450 gæbler - skrællet og i tern
1ubehandlet citron - fint revet
125 gsukker
1 ½ dlvand
2 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
Chantilly creme
3 dlpiskefløde
1 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
evt. lidt flormelis
Pynt
200 gfriske hindbær

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Rød Konditorfarve
Picture - Dr. Oetker Husblas
Picture - Dr. Oetker Mandelsplitter - ristede
Picture - Dr. Oetker Toffee Dessertsauce
Picture - Dr. Oetker Mandelaroma
Picture - Dr. Oetker Husblas
Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste

Bag live med Liv

Denne opskrift blev bagt af Liv Martine. Du kan se hele live udsendelsen på Youtube her: Æblekage lagkage | Bag live med Liv Martine

1

Røde æblechips

1 - 2æbler
1 spsk.Dr. Oetker Rød Konditorfarve
2 spsk.vand

Tænd ovnen på 100 °C varmluft


Skær æblerne i tynde skiver, brug gerne et mandolinjern eller en meget skarp kniv. Rør den røde konditorfarve sammen med vandet og dyp æbleskiverne deri. Læg æbleskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir. 


Bag æbleskiverne i ovnen i ca. 1,5 time indtil de er tørre. Vend dem hvert 30. minut og hold øje med, at de ikke bliver brune.

Bagetid: about 90 Minutes

2

Makronbund

50 gDr. Oetker Mandelsplitter - ristede
150 gdigestive kiks
100 gmakroner
75 gsmør
35 gDr. Oetker Toffee Dessertsauce
1 tsk.Dr. Oetker Mandelaroma

Rist mandelsplitterne let på en pande. Lad dem køle af imens resten af ingredienserne tilberedes.


Blend kiks og makroner til fint mel i en foodprocessor eller med en stavblender. Smelt smørret og vend det i kiksene sammen med karamelsauce og mandelaroma. Tilsæt de afkølede mandelsplitter og rør det hele godt sammen. 

Sæt kageringen på et fladt serveringsfad. Indstil den til ø 20 cm og beklæd den med kageplast. Hæld kiksemassen i springformen og pres den ud i et jævnt lag helt ud til kanten, så hele bunden er dækket. 

3

Nougatcreme

1 bladDr. Oetker Husblas
4 dlpiskefløde
100 gnougat

Læg husblas i blød i koldt vand. 


Varm fløden op til kogepunktet og tag den af varmen. Skær nougat i tern og rør det sammen med den varme fløde. Vrid husblassen for vand og smelt det i den varme blanding. Rør det sammen til en ensartet masse. Kom cremen i en frysepose og kom den på frost i 30 minutter, - eller i køleskabet i længere tid - husk at gøre posen med cremen helt flad, så den vil køle hurtigere.

4

Æblekompot

3 bladeDr. Oetker Husblas
450 gæbler - skrællet og i tern
1ubehandlet citron - fint revet
125 gsukker
1 ½ dlvand
2 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste

Kom husblas i blød i koldt vand. 


Skræl æblerne og skær dem i fine tern. Kog æbleternene sammen med sukker, vanilla paste, vand og revet citronskal indtil æblerne er møre. Når vandet er fordampet moses eller blendes æblerne. 


Vrid husblas fri for vand og lad den smelte sammen med æblekompotten. Hæld kompotten over den kolde makronbund. Sæt kagen i fryseren i kort tid - eller længere tid på køl - til kompotten er kølet af.


Når nougatcremen er under 5 °C piskes den op til en fast flødeskum. Smør den ud over æblekompotten med en vinklet palet. Sæt kagen på køl igen indtil cremen har sat sig. 

5

Chantilly creme

3 dlpiskefløde
1 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
evt. lidt flormelis

Pisk fløden sammen med vaniljepastaen til en fast flødeskum. Tilsmag evt. med en spsk. flormelis. Kom flødeskummet i en sprøjtepose med stjernetyl.

6

Pynt

Picture - detalje flødeskum
200 gfriske hindbær

Tag kageringen og kageplast af kagen. Smør et tyndt lag af chantilly cremen på toppen af kagen, brug gerne en lille vinkelpalet. Sprøjt derefter kagens sider med chantilly cremen, sprøjt op og ned i zig-zag bevægelser. 

Placér friske hindbær på toppen af kagen og dekorér med de afkølede røde æblechips. 


Tip

En "chantilly creme" er en luksus-flødeskum, hvor fløden er tilsmagt med vaniljesukker. I denne opskrift bruges Dr. Oetker Vanilla Paste eller Taylor & Collegde Organic Vaniljepasta som giver cremen fine små vaniljeprikker fra de ægte vaniljekorn. 


Find alle vores bedste tips og opskrifter på lagkager på vores temaside.