Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Æblekage lagkage | Bag live med Liv Martine

En imponerende smuk lagkage inspireret af den "gammeldags æblekage". Bygget op af en makronbund med æblekompot og nougatcreme, toppet med røde æblechips.

10 - 12 portioner

for let øvede 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Æblekage lagkage | Bag live med Liv Martine

Redskaber:

mandolinjern
frysepose
kagering
kageplast
lille vinklet palet
sprøjtepose
stjernetyl

Røde æblechips:

1 - 2 æbler
1 spsk. Dr. Oetker Rød Konditorfarve
2 spsk. vand

Nougatcreme:

1 blad Dr. Oetker Husblas
4 dl fløde
100 g nougat

Makronbund:

50 g Dr. Oetker Mandelsplitter , ristede
150 g digestive kiks
100 g makroner
75 g Smør
35 g Dr. Oetker Toffee Dessertsauce
1 tsk. Dr. Oetker Mandelaroma

Æblekompot:

3 blade Dr. Oetker Husblas
450 g æbler , skrællet og i tern
1 usprøjtet citron , fint revet
125 g sukker
1,5 dl vand
2 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste

Chantilly creme:

3 dl fløde
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
Evt. lidt flormelis

Pynt:

200 g friske hindbær

Tilberedning

Tilberedning

Bag live med Liv

Hvis du vil bage med Liv Martine søndag den 30. juni kl. 13, er det denne lækre opskrift du skal handle ind til. Udsendelsen tager ca. 1,5 time og streames live på Kagerullen's Facebook side, og du kan stille spørgsmål undervejs. Et godt råd er at have alle ingredienser klar og afvejet inden udsendelsen starter. Du finder en indkøbshjælp herunder, som viser hvor du kan købe Dr. Oetker produkterne. Videoen er også tilgængelig efter liveudsendelsen, hvis du ønsker at se den på et senere tidspunkt.

De benyttede Dr. Oetker produkter kan købes i følgende butikker:


Du kan købe alle de benyttede Dr. Oetker produkter fra opskriften, som et samlet bagekit på Bagetid.dk ved at klikke her. Derudover er det også muligt at tilkøbe kagering, stjernetyl og andet udstyr, hvis du mangler det derhjemme.


Dr. Oetker Rød Konditorfarve kan købes i Meny, Spar, Løvbjerg, ABC Lavpris, Rema1000, samt online på Bagetid.dk, nemlig.com og Abashop.dk

Dr. Oetker Husblas kan købes i Meny, Spar, Løvbjerg, ABC Lavpris, Rema 1000, samt online på Bagetid.dk, nemlig.com og Abashop.dk

Dr. Oetker Mandelsplitter kan købes i Meny, Spar, samt online på Bagetid.dk, nemlig.com og Abashop.dk

Dr. Oetker Toffee Dessertsauce kan købes i Meny, Spar, Løvbjerg, ABC Lavpris, samt online på Bagetid.dk, nemlig.com og Abashop.dk.

Dr. Oetker Mandelaroma kan købes i Meny, Spar, Løvbjerg, ABC Lavpris, Rema1000, samt online på Bagetid.dk, nemlig.com og Abashop.dk

Dr. Oetker Vanilla Paste kan købes i Meny, Spar og Løvbjerg, samt online på Bagetid.dk og Abashop.dk

1

Røde æblechips

Tænd ovnen på 100 °C varmluft

Skær æblerne i tynde skiver, brug en meget skarp kniv eller evt. et mandolinjern.
Rør den røde konditorfarve sammen med vandet og dyp æbleskiverne deri.
Læg æbleskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir. 

Bag æbleskiverne i ovnen i ca. 1,5 time indtil de er tørre. Vend dem hvert 30. min. og hold øje med, at de ikke bliver brune.

2

Nougatcreme

Kom husblas i blød i koldt vand. Varm fløden op til kogepunktet og tag den af varmen. Skær nougat i tern og rør det sammen med den varme fløde. Vrid husblassen for vand og lad det smelte sammen med. Rør det sammen til en ensartet masse. Kom cremen i en frysepose og kom den på frost i 30 min. - eller i køleskabet i længere tid - husk at gøre posen med cremen helt flad, så den vil køle hurtigere.

3

Makronbund

Rist mandelsplitterne let på en pande. Lad dem køle af imens resten af ingredienserne tilberedes.Blend kiks og makroner til fint mel i en foodprocessor eller med en stavblender. Smelt smørret og vend det i kiksene sammen med karamelsauce og mandelaroma. Tilsæt de afkølede mandelsplitter og rør det hele godt sammen. 
Indstil kageringen til ø 20 cm og beklæd den med kageplast, oven på et fladt serveringsfad. Hæld kiksemassen i springformen og pres den i et jævnt lag ud til kanten så hele bunden er dækket. 

4

Æblekompot

Kom husblas i blød i koldt vand. Skræl æblerne og skær dem i fine tern. Kog æbleternene sammen med sukker, vanilla paste, vand og revet citronskal indtil æblerne er møre. Når vandet er fordampet moses eller blendes æblerne. Vrid husblas fri for vand og lad den smelte sammen med æblegrøden. Hæld den over den kolde makronbund. Sæt kagen i fryseren i kort tid - eller længere tid på køl - til kompotten er kølet af.

Når nougatcremen er under 5 °C piskes den op til en fast flødeskum og den smøres ud over æblekompotten med en vinklet palet. Sæt kagen på køl igen indtil cremen har sat sig. 

5

Chantilly creme

En "chantilly creme" er en luksus-flødeskum, hvor fløden er tilsmagt med vaniljesukker. I denne opskrift bruges Dr. Oetker Vanilla Paste eller Taylor & Collegde Organic Vaniljepasta som giver cremen fine små vaniljeprikker fra de ægte vaniljekorn. 

Pisk fløden sammen med vaniljepastaen til en fast flødeskum. Tilsmag evt. med en spsk. flormelis. Kom flødeskummet i en sprøjtepose med stjernetyl.

6

Pynt

Tag kageringen og kageplast af kagen. Smør et tyndt lag af chantilly cremen på toppen af kagen og sprøjt herefter kagens sider op og ned i zig-zag bevægelser. 
Placér friske hindbær på toppen af kagen og dekorér kreativt med de afkølede røde æblechips. 

Næringsindhold til opskriften Æblekage lagkage | Bag live med Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2361kJ
564kcal
996kJ
238kcal
Fedt 0g 0g
Kulhydrat 0g 0g
Protein 0g 0g