Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Bogstaver af vaniljekranse

Opskrift på søde og sprøde vaniljesmåkager formet som bogstaver. Brug dem fx som bordkort!

about 150 stk.

nem 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Bogstaver af vaniljekranse

Redskaber:

køkkenmaskine til vaniljekranse

Kagedej:

500 g hvedemel
375 g koldt smør i tern
225 g sukker
50 g Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
2 poser Dr. Oetker Hakkede Mandler (100 g)
2 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
1 æg str. M/L

Tilberedning

Tilberedning

1

Kagedej

Kom hvedemel i en skål og smuldr smørret heri til konsistensen er som rasp. Drys sukker og økologisk vaniljesukker over blandingen og tilsæt mandler. Tilsæt Vanilla Paste og saml dejen hurtigt med ægget. Pak dejen ind i husholdningsfilm eller en frysepose. Tryk dejen flad og læg den i køleskabet i ca. 1 time.

2

Tænd ovnen på 200 °C varmluft.

Lad ¼ af dejen temperere en smule på køkkenbordet inden den køres igennem en køkkenmaskine isat kageplade med hul til vaniljekranse. Skær stænger i passende længde og form til vaniljekranse eller bogstaver. Temperér dejen løbende efterhånden som du får brug for det. Læg kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir.

3

Bag vaniljekransene/-bogstaverne i 10-12 min. til de er gyldne. Afkøl vaniljekransene på en bagerist og opbevar dem i en kagedåse.

Næringsindhold til opskriften Bogstaver af vaniljekranse

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 188kJ
45kcal
2085kJ
498kcal
Fedt 2.53g 28.07g
Kulhydrat 4.03g 44.73g
Protein 0.53g 5.87g