Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Cheesecake med havtorngelé og havtorncreme

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften recipe.rating.rated.msg
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Havtorn er små orange bær, der grundet deres syrlige smag har fået tilnavnet "nordens citron". Deres smag passer perfekt til sødmen i denne cheesecake.

8 - 10 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Cheesecake med havtorngelé og havtorncreme

Redskaber:

foodprocessor eller minihakker
Dr. Oetker Retro springform; ø 20 cm
kageplast
Dr. Oetker vinkelpalet - lille

Cheesecakebund:

100 g smeltet smør , saltet
1 pose Dr. Oetker Hakkede Mandler (50g)
150 g digestive kiks
2 tsk. Dr. Oetker Baking Cocoa
45 g hampefrø
1 spsk. rørsukker

Havtorncreme:

2 blade Dr. Oetker Husblas
200 g friske havtorn , evt. fra frost
100 g sukker
200 g flødeost , neutral
30 g flormelis
2 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
2 dl piskefløde

Havtorngelé:

3 blade Dr. Oetker Husblas
1 dl appelsinjuice

Pynt:

friske hindbær
friske ribs
spiselige blomster
Dr. Oetker Økologisk Leafy Pear krymmel

Tilberedning

Tilberedning

1

Cheesecakebund

Smelt smørret ved lav varme. 


Blend mandler og digestive-kiks til mel i en foodprocessor. 


Kom kikseblandingen, kakao, hampefrø og rørsukker i en skål, tilsæt det smeltede smør og rør blandingen godt sammen.


Kom bagepapir i bunden af en springform (ø 20 cm), kom derefter kageplast langs siden af formen. Fordel kiksemassen jævnt i bunden af formen, og pres det godt sammen. Stil bunden i fryseren imens havtorncremen forberedes.

2

Havtorncreme

Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 minutter. 

Kog havtorn og sukker op indtil sukkeret er opløst, kom siruppen igennem en si, så kernerne sies fra. Tag 2/3 dele af saften fra til geléen der skal på toppen af kagen. 

Klem vandet fra husblassen og opløs den i den resterende 1/3 del af havtornsiruppen og lad det køle let af.

Rør flødeost, flormelis og Vanilla Paste sammen i en skål. I en anden skål piskes fløden let til flødeskum. 

Rør den let afkølede havtornsirup i flødeosten. Vend forsigtigt flødeskummen i ostemassen med en dejskraber. Smør ostecremen oven på den afkølede kiksebund. Glat ostecremen ud, med en vinkelpalet, så den er glat og jævn. Stil kagen i fryseren imens geléen forberedes.

3

Havtorngelé

Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 minutter. 


Hæld appelsinjuice og den resterende 2/3 del havtornesirup i en kasserolle og varm det op. Klem vandet fra husblas og opløs det i geléen. Lad geléen køle af til den er fingervarm.


Tag kagen ud af fryseren. Hæld den afkølede gelé over kagen ved forsigtigt at hælde en tynd stråle ned over en spiseske. Sæt kagen tilbage i fryseren i ca. 10 minutter eller i køleskab i 1-2 timer.

4

Pynt

Pynt kagen med bær og blomster i en halvmåne på toppen af kagen. Drys med Leafy Pear krymmel lige inden servering, da den ellers vil smelte på den fugtige gelé.

Tip

Kagen kan med fordel laves dagen før den skal spises, opbevar den i køleskabet og pynt den kort tid inden servering.

Næringsindhold til opskriften Cheesecake med havtorngelé og havtorncreme

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1980kJ
473kcal
1570kJ
375kcal
Fedt 34.93g 27.72g
Kulhydrat 31.38g 24.91g
Protein 7.69g 6.10g