til opskriften Cheesecake med havtorngelé og havtorncreme
foodprocessor eller minihakker | |
Dr. Oetker Retro springform; ø 20 cm | |
kageplast | |
Dr. Oetker vinkelpalet - lille |
100 g | smeltet smør - saltet |
1 pose | Dr. Oetker Hakkede Mandler (50g) |
150 g | digestive kiks |
2 tsk. | kakao |
45 g | hampefrø |
1 spsk. | rørsukker |
2 blade | Dr. Oetker Husblas |
200 g | friske havtorn - evt. fra frost |
100 g | sukker |
200 g | flødeost - neutral |
30 g | flormelis |
2 tsk. | Dr. Oetker Vanilla Paste |
2 dl | piskefløde |
3 blade | Dr. Oetker Husblas |
1 dl | appelsinjuice |
friske hindbær | |
friske ribs | |
spiselige blomster |
Smelt smørret ved lav varme.
Blend mandler og digestive-kiks til mel i en foodprocessor.
Kom kikseblandingen, kakao, hampefrø og rørsukker i en skål, tilsæt det smeltede smør og rør blandingen godt sammen.
Kom bagepapir i bunden af en springform (ø 20 cm), kom derefter kageplast langs siden af formen. Fordel kiksemassen jævnt i bunden af formen, og pres det godt sammen. Stil bunden i fryseren imens havtorncremen forberedes.
Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 minutter.
Kog havtorn og sukker op indtil sukkeret er opløst, kom siruppen igennem en si, så kernerne sies fra. Tag 2/3 dele af saften fra til geléen der skal på toppen af kagen.
Klem vandet fra husblassen og opløs den i den resterende 1/3 del af havtornsiruppen og lad det køle let af.
Rør flødeost, flormelis og Vanilla Paste sammen i en skål. I en anden skål piskes fløden let til flødeskum.
Rør den let afkølede havtornsirup i flødeosten. Vend forsigtigt flødeskummen i ostemassen med en dejskraber. Smør ostecremen oven på den afkølede kiksebund. Glat ostecremen ud, med en vinkelpalet, så den er glat og jævn. Stil kagen i fryseren imens geléen forberedes.
Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 minutter.
Hæld appelsinjuice og den resterende 2/3 del havtornesirup i en kasserolle og varm det op. Klem vandet fra husblas og opløs det i geléen. Lad geléen køle af til den er fingervarm.
Tag kagen ud af fryseren. Hæld den afkølede gelé over kagen ved forsigtigt at hælde en tynd stråle ned over en spiseske. Sæt kagen tilbage i fryseren i ca. 10 minutter eller i køleskab i 1-2 timer.
Pynt kagen med bær og blomster i en halvmåne på toppen af kagen.
Kagen kan med fordel laves dagen før den skal spises, opbevar den i køleskabet og pynt den kort tid inden servering.
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
1980
kJ
473 kcal |
1574
kJ
376 kcal |
Fedt | 33.84 g | 26.86 g |
Kulhydrat | 31.28 g | 24.83 g |
Protein | 7.64 g | 6.07 g |
Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.
Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.
Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.
Ja
nej
For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.
Ja
nej
Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: