Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Cheesecake med havtorngelé og havtorncreme

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Havtorn er små orange bær, der grundet deres syrlige smag har fået tilnavnet "nordens citron". Deres smag passer perfekt til sødmen i denne cheesecake.

8 - 10 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Cheesecake med havtorngelé og havtorncreme

Redskaber:

foodprocessor eller minihakker
Dr. Oetker Retro springform; ø 20 cm
kageplast
Dr. Oetker vinkelpalet - lille

Cheesecakebund:

100 g smeltet smør , saltet
1 pose Dr. Oetker Hakkede Mandler (50g)
150 g digestive kiks
2 tsk. Dr. Oetker Baking Cocoa
45 g hampefrø
1 spsk. rørsukker

Havtorncreme:

2 blade Dr. Oetker Husblas
200 g friske havtorn , evt. fra frost
100 g sukker
200 g flødeost , neutral
30 g flormelis
2 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
2 dl piskefløde

Havtorngelé:

3 blade Dr. Oetker Husblas
1 dl appelsinjuice

Pynt:

friske hindbær
friske ribs
spiselige blomster
Dr. Oetker Økologisk Leafy Pear krymmel

Tilberedning

Tilberedning

1

Cheesecakebund

Smelt smørret ved lav varme. 


Blend mandler og digestive-kiks til mel i en foodprocessor. 


Kom kikseblandingen, kakao, hampefrø og rørsukker i en skål, tilsæt det smeltede smør og rør blandingen godt sammen.


Kom bagepapir i bunden af en springform (ø 20 cm), kom derefter kageplast langs siden af formen. Fordel kiksemassen jævnt i bunden af formen, og pres det godt sammen. Stil bunden i fryseren imens havtorncremen forberedes.

2

Havtorncreme

Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 minutter. 

Kog havtorn og sukker op indtil sukkeret er opløst, kom siruppen igennem en si, så kernerne sies fra. Tag 2/3 dele af saften fra til geléen der skal på toppen af kagen. 

Klem vandet fra husblassen og opløs den i den resterende 1/3 del af havtornsiruppen og lad det køle let af.

Rør flødeost, flormelis og Vanilla Paste sammen i en skål. I en anden skål piskes fløden let til flødeskum. 

Rør den let afkølede havtornsirup i flødeosten. Vend forsigtigt flødeskummen i ostemassen med en dejskraber. Smør ostecremen oven på den afkølede kiksebund. Glat ostecremen ud, med en vinkelpalet, så den er glat og jævn. Stil kagen i fryseren imens geléen forberedes.

3

Havtorngelé

Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 minutter. 


Hæld appelsinjuice og den resterende 2/3 del havtornesirup i en kasserolle og varm det op. Klem vandet fra husblas og opløs det i geléen. Lad geléen køle af til den er fingervarm.


Tag kagen ud af fryseren. Hæld den afkølede gelé over kagen ved forsigtigt at hælde en tynd stråle ned over en spiseske. Sæt kagen tilbage i fryseren i ca. 10 minutter eller i køleskab i 1-2 timer.

4

Pynt

Pynt kagen med bær og blomster i en halvmåne på toppen af kagen. Drys med Leafy Pear krymmel lige inden servering, da den ellers vil smelte på den fugtige gelé.

Tip

Kagen kan med fordel laves dagen før den skal spises, opbevar den i køleskabet og pynt den kort tid inden servering.

Næringsindhold til opskriften Cheesecake med havtorngelé og havtorncreme

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1972 kJ
471 kcal
1566 kJ
374 kcal
Fedt 34.93 g 27.72 g
Kulhydrat 31.22 g 24.78 g
Protein 7.69 g 6.10 g