Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Cheesecake med havtorngelé og havtorncreme

Havtorn er små orange bær, der grundet deres syrlige smag har fået tilnavnet "nordens citron". Deres smag passer perfekt til sødmen i denne cheesecake.

8 - 10 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Cheesecake med havtorngelé og havtorncreme

Redskaber:

foodprocessor eller minihakker
springform; ø 20 cm
kageplast

Cheesecakebund:

100 g smeltet smør , saltet
1 pose Dr. Oetker Hakkede Mandler (50g)
150 g digestive kiks
2 tsk. kakaopulver
45 g hampefrø
1 spsk. rørsukker

Havtorncreme:

2 blade Dr. Oetker Husblas
200 g friske havtorn , evt. fra frost
100 g sukker
200 g flødeost , neutral
30 g flormelis
2 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
2 dl piskefløde

Havtorngelé:

3 blade Dr. Oetker Husblas
1 dl appelsinjuice

Pynt:

friske hindbær
friske ribs
spiselige blomster
Dr. Oetker Økologisk Leafy Pear krymmel

Tilberedning

Tilberedning

1

Cheesecakebund

Smelt smørret ved lav varme. Blend mandler og digestive-kiks til mel i en foodprocessor. Rør smør sammen med kikseblandingen og tilsæt kakao, hampefrø og rørsukker. Bland det hele godt.

Foer din springform med bagepapir i bunden og kageplast på siderne. Fordel kiksemassen jævnt i bunden af formen, og pres det godt sammen. Stil bunden i fryseren imens du forbereder havtorncremen.

2

Havtorncreme

Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 min. Kog havtorn og sukker til sirup og si derefter kernerne fra. Sæt 2/3-dele af saften fra til geléen. Klem vandet fra husblassen og opløs den i den sidste 1/3-del havtornsiruppen. Lad væsken køle let af.

Rør flødeost, flormelis og Vanilla Paste sammen i en skål. I en anden skål piskes fløden let til flødeskum. Rør den let afkølede havtornsirup i flødeosten. Vend forsigtigt flødeskummen i ostemassen med en dejskraber. Smør ostecremen oven på den afkølede kiksebund. Glat ostecremen ud i et jævnt lag. Stil kagen i fryseren i imens du forbereder geléen.

3

Havtorngelé

Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 min. Hæld appelsinjuice og den sidste 2/3-del havtornesirup i en kasserolle og varm det op. Klem vandet fra husblas og opløs det i geléen. Lad geléen falde i temperatur til den er ca. lillefingervarm.

Tag kagen ud af fryseren. Hæld den afkølede gelé over kagen ved forsigtigt at hælde en tynd stråle ned over en spiseske. Sæt kagen tilbage i fryseren i ca. 10 min, eller i køleskab i ca. 1-2 timer.

4

Pynt

Pynt kagen med bær og blomster i en halvmåne på toppen af kagen. Kom først den smagfulde økologiske Leafy Pear krymmel på lige inden servering, da den ellers vil smelte på den fugtige gelé.

Næringsindhold til opskriften Cheesecake med havtorngelé og havtorncreme

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1980kJ
473kcal
1570kJ
375kcal
Fedt 0g 0g
Kulhydrat 0g 0g
Protein 0g 0g

Dr. Oetker tilbagekalder Chocolate Silver Pearls med udeklareret indhold af mælkeprotein

Der er desværre fundet indhold af mælkeprotein i dekorationsproduktet, hvilket ikke fremgår af etiketten. Det kan således fremkalde en allergisk reaktion hos forbrugere, der lider af mælkeallergi. Alle andre kan trygt spise sølvperlerne.

Sølvperlerne er blevet solgt siden primo 2018 i Meny, Spar, Kvickly, SuperBrugsen, DagligBrugsen, Liva, Løvbjerg og enkelte små supermarkedskæder samt Dr. Oetker Kagerullen i Tivoli og online på Bagetid.dk, Abashop.dk.

EAN kode 701073061060

Alle batchkoder og holdbarhedsdatoer er desværre forkert mærket.

 

Hvis man har mælkeallergi kan man returnere produktet ved at kontakte os på følgende telefon og email.