Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Chokoladekage - glutenfri og laktosefri

Chokoladekagen er en sand klassiker, der altid vækker glæde hos store og små, og her får du en opskrift uden gluten og laktose.

20 - 22 portioner

nem 40 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Chokoladekage - glutenfri og laktosefri

Redskaber:

bradepande; 23 x 33 cm
håndmixer

Kagedejen:

175 g laktosefri smør
25 g Dr. Oetker Baking Cocoa
300 g sukker
3 æg str. M/L
2 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
100 g rismel
75 g glutenfri havremel
50 g kartoffelmel
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
1 dl laktosefri mælk

Pynt:

200 g flormelis
1 - 3 spsk. varmt vand
Dr. Oetker Party Mix

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 180 °C varmluft.

1

Kagedejen

Smelt smørret i en gryde. Tilsæt kakao og varm det op i smørret. Tag gryden af varmen.
Pisk sukker, æg og vaniljesukker cremet og luftigt. Bland rismel, havremel, kartoffelmel og bagepulver i en skål og sigt det i æggemassen. Rør blandingen godt sammen. Rør kakaosmørret og mælken i dejen.

2

Kom dejen i en enten smurt bradepande eller en bradepande foret med bagepapir og bag kagen i 25-30 min. Afkøl kagen på en bagerist.

3

Pynt

Bland formelis og vand i en skål. Vandet skal tilsættes lidt ad gangen og glasuren skal ikke være for tynd, da den så trækker ned i kagen. Fordel glasuren jævnt over kagen. Pynt med ønsket krymmel.

OBS

Vær opmærksom på at ikke alt Dr. Oetkers krymmel er uden gluten. Du kan tjekke for allergener på vores hjemmeside under det specifikke produkt.

Tips

På siden med vores tips til chokoladekager kan du læse mere om, hvilke meltyper du kan erstatte hvedemel med.

Næringsindhold til opskriften Chokoladekage - glutenfri og laktosefri

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 917kJ
219kcal
1612kJ
385kcal
Fedt 0g 0g
Kulhydrat 0g 0g
Protein 0g 0g