Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Chokoladekage - glutenfri og laktosefri

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Chokoladekagen er en sand klassiker, der altid vækker glæde hos store og små, og her får du en opskrift uden gluten og laktose.

20 - 22 portioner

nem 30 Minutter iconglutenfrei26x26png Glutenfri

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Chokoladekage - glutenfri og laktosefri

Redskaber:

håndmixer
bradepande; 23 x 33 cm

Glutenfri chokoladekagedej:

175 g laktosefri smør
25 g Dr. Oetker Baking Cocoa
300 g sukker
3 æg str. M/L
2 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
100 g rismel
75 g glutenfri havremel
50 g kartoffelmel
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
1 dl laktosefri letmælk

Glasur og pynt:

200 g flormelis
1 - 3 spsk. varmt vand
Dr. Oetker Party Mix

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 180 °C varmluft.

1

Glutenfri chokoladekagedej

Smelt smørret i en gryde. Tilsæt kakao og varm det op i smørret, rør indtil kakaoen er rørt godt ud i smørret. Tag gryden af varmen.

Pisk sukker, æg og vaniljesukker cremet og luftigt. Bland rismel, havremel, kartoffelmel og bagepulver i en skål og sigt det i æggemassen. Vend blandingen godt sammen. Vend derefter kakaosmørret og mælk i dejen.


Kom dejen i en enten smurt bradepande eller en bradepande foret med bagepapir og bag kagen i 25-30 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Afkøl kagen på en bagerist.

2

Glasur og pynt

Bland formelis og vand i en skål. Tilsæt vand lidt ad gangen, glasuren skal ikke være for tynd, da den så trækker ned i kagen. Fordel glasuren jævnt over kagen. Pynt den våde glasur med krymmel.

OBS

Vær opmærksom på at ikke alt Dr. Oetkers krymmel er uden gluten. Du kan tjekke for allergener på vores hjemmeside under det specifikke produkt.

Tips

På siden med vores tips til chokoladekager kan du læse mere om, hvilke meltyper du kan erstatte hvedemel med.


Se også vores side om glutenfri bagning for inspiration til flere opskrifter.

Næringsindhold til opskriften Chokoladekage - glutenfri og laktosefri

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 925kJ
221kcal
1520kJ
363kcal
Fedt 8.41g 13.79g
Kulhydrat 33.26g 54.52g
Protein 2.45g 4.01g