
Chokoladekage
Se produkter
Tænd ovnen på 180 °C varmluft.
Smelt smørret i en gryde. Tilsæt kakao og rør det godt ud i smørret.
Pisk sukker, æg og vaniljesukker cremet og luftigt. Sigt mel og bagepulver i æggemassen og vend dejen sammen. Vend derefter kakaosmør og mælk i dejen. Bland sammen til dejen har en ensartet konsistens uden klumper.
Kom dejen i en smurt bradepande (23 x 33 cm), evt. med bagepapir i, og bag kagen i 25-30 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Afkøl kagen på en bagerist.
Bagetid: 25 - 30 minutter
Rør en glasur af flormelis og vand, juster med vand indtil den ønskede konsistens opnås. Fordel glasuren i et jævnt lag over kagen og pynt med krymmel imens glasuren stadig er fugtig.
Brug gerne Konditorfarver eller Concentrated Colours til at give glasuren en sjov og fin farve!
Læs om hvordan du bl.a. kan gøre denne kage mere voksenvenlig ved fx. at brug intens chokolade i stedet for kakao, på vores side med masser af gode tips til chokoladekager.
Relaterede opskrifter

Berry Fantasy bradepandekage

Amerikansk chokoladekage

Banankage

Chokoladekage med hasselnødde topping

Marmorkage

Chokoladekage med friske bær

Brownie - glutenfri og laktosefri

Chokoladekage - glutenfri og laktosefri
