Flag

Hvid chokolade-konfektkage med lakrids

10 - 14 portioner
Nem
75 minutter
Prøv denne uovertrufne chokolade-konfektkage. Den er nem at lave og smager himmelsk!
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
springform; ø 24 cm

Ingredienser

Kagedej
150 gsmør
150 ghvid chokolade
150 glyst rørsukker
3æg str. M/L
2 spsk.lakridspulver
2 poserDr. Oetker Mandelmel (100 g)
Pynt
1 spsk.flormelis
1 spsk.lakridspulver

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Mandelmel (100 g)

Om kagen - Sif Orellana

"Denne kage er helt uovertruffen. Lige for tiden ligger den på en suveræn førsteplads på kage-repertoiret hjemme hos os - ikke mindst hos mine drenge. Min ene søn har ligefrem præsteret at drømme om den om natten. Den stammer fra en af mine dejlige læsere, Camilla Biesbjerg. 


Jeg har nogle gange skåret den ud i helt små stykker og stukket en tandstikker med et friskt hindbær på ned igennem hvert stykke. Det er ideelt til en buffet. Opskriften er én blandt mange nemme kageopskrifter i min seneste bog, Spilopper & stjerneskud" - Sif Orellana.

1

Kagedej

150 gsmør
150 ghvid chokolade
150 glyst rørsukker
3æg str. M/L
2 spsk.lakridspulver
2 poserDr. Oetker Mandelmel (100 g)

Tænd ovnen på 175 °C traditionel ovn.


Smelt smør og hvid chokolade forsigtigt i en gryde ved svag varme. Tag gryden af varmen og lad blandingen køle lidt af.

Pisk rørsukker, æg og lakridspulver luftigt med en håndmixer. Tilsæt den afkølede chokoladeblanding og pisk videre ganske kort. Vend derefter mandelmelet i dejen. Fordel dejen jævnt i en smurt springform (ø 24 cm), med bagepapir i bunden.

Bag kagen midt i ovnen i 40-45 minutter. Kagen virker ubagt, men det er meningen. Lad kagen køle af. 


Kom kagen i køleskabet, helst 1 døgn, så bliver den fast og konfektagtig. Kagen kan dog sagtens serveres samme dag, sæt den da i køleskab så længe som det er muligt.

Bagetid: 40 - 45 Minutes

2

Pynt

1 spsk.flormelis
1 spsk.lakridspulver

Bland flormelis og lakridspulver i en lille skål. Sigt blandingen over kagen lige inden servering.


Tip

Server kagen som en dessertanretning. Top et stykke med lidt flødeskum og drys med blåbær eller andre bær.


Opskriften er venligst udlånt af Sif Orellanas bog "Spilopper & Stjerneskud".