Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Chokolademoussekage Tricolore

En overdådig dessertkage, som kan tilfredsstille selv den mest kræsne dessertelsker.

12 - 16 portioner

for let øvede 100 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Chokolademoussekage Tricolore

Springform; ø 22 cm:

Nøddebund:

4 poser Dr. Oetker Hasselnøddeflager (200 g)
190 g sukker
4 æg str. M/L

Mørk chokolademousse:

150 g mørk chokolade (70 %)
1 brev Dr. Oetker Cake Mousse Chocolate
2,5 dl letmælk

Lys chokolademousse:

1 brev Dr. Oetker Cake Mousse Chocolate
2,5 dl letmælk

Tilberedning

Tilberedning

1

Tænd ovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C traditionel varme.

2

Nøddebund

Bred hasselnøddeflagerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir og rist dem 4-6 minutter til de er let gyldne. Lad dem køle helt af på bagepladen. Hasselnøddeflager og sukker blendes til konsistensen er som groft mel. Tilsæt æggene et ad gangen og blend til massen er ensartet, inden den hældes i springformen.

Bag bunden i 18-20 minutter. Afkøl bunden helt i formen på en bagerist.

3

Mørk chokolademousse

Hak chokoladen i mindre stykker og smelt den over vandbad. Afkøl chokoladen til stuetemperatur.

Bland brevets indhold med mælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed til moussen er luftig. Pisk den tempererede chokolade i kagemoussen. Fordel kagemoussen i et jævnt lag oven på hasselnøddebunden og stil den i køleskabet mindst 1 time, før den lyse chokolademousse fordeles ovenpå.

4

Lys chokolademousse

Bland brevets indhold med mælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed til moussen er luftig. Fordel forsigtigt den lyse chokolademousse i et jævnt lag oven på den mørke, og sæt kagen på køl i mindst 1 time inden servering.

Pynt kagen lige før servering. Du kan pynte den på mange måder, fx med friske bær eller finthakket chokolade.

Tips og tricks

Skær kagen ud i stykker med en kniv dyppet i varmt vand, så får du fine blanke flader.

Næringsindhold til opskriften Chokolademoussekage Tricolore

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1336kJ
319kcal
1687kJ
403kcal
Fedt 0g 0g
Kulhydrat 31.50g 39.87g
Protein 0g 0g