til opskriften Citron cheesecake | Liv Martine
springform; ø 26 cm |
200 g | smør |
400 g | kammerjunkere |
150 g | lemoncurd |
5 blade | Dr. Oetker Økologisk Husblas |
400 g | flødeost |
150 g | flormelis |
1 tsk. | Dr. Oetker Vanilla Paste |
revet skal og saft fra 2 ubehandlede citroner | |
4 dl | fløde |
2 blade | Dr. Oetker Økologisk Husblas |
saft fra 4 citroner | |
1 dl | vand |
1 spsk. | Dr. Oetker Gul Konditorfarve |
150 g | flormelis |
Dr. Oetker Classic Violet Cake Decoration |
Smelt smørret i en gryde. Knus dine kammerjunkere og rør dem sammen med smørret i gryden. Beklæd springform eller kagering med kageplast og fordel kiksemassen i et jævnt lag. Mas lidt af kiksene op af kanterne med en ske så kanten af kiksebunden bliver ujævn og får et rustikt udtryk.
Fordel lemoncurd over kiksebunden og stil den på frys i 30 min., mens du forbereder din creamcheese.
Læg husblas i blød i koldt vand. Rør flødeost sammen med flormelis, vaniljepasta og revet skal fra to citroner. Hæld saften fra de 2 citroner i en gryde og varm det op. Klem husblassen for vand og rør det ud i den varme citronsaft. Lad citronsaften køle let af ved stuetemperatur.
Pisk fløden til en let flødeskum. Det er vigtigt at den kun danner små, bløde toppe og ikke bliver pisket for stiv. Rør citronsaft-husblas-massen sammen med flødeosteblandingen og vend til sidst den let piskede flødeskum i. Fordel massen oven på den satte lemon curd. Husk at smørre toppen ud med en spartel. Jo mere jævn du får creamcheese-laget, desto mere jævn og glat et lag gelé får du. Sæt kagen på frys i 30 minutter.
Læg husblas i blød i koldt vand. Bland citronsaft, vand og gul konditorfarve i en gryde og lad det koge op. Tilsæt flormelis når massen koger. Tag gryden af varmen, klem husblas for vand og rør den ud i citronmassen, som ikke må være kogende, da husblassen da mister sin evne til at stivne. Lad massen køle ned til ca. 35 °C. Hvis citron-geléen er for varm når den hældes over creamcheesen bliver gelé og creamcheese blandet sammen og geléen bliver "grumset".
Hæld geléen nænsomt over kagen ved at lade den glide ned af en teske, der vender med buen opad. På den måde undgår du luftbobler i geléen. Sæt kagen på frys i 30 min.
Fjern kageplasten ved at køre en tynd kniv rundt med kanten. Så opnås et skarpere snit. Drys Violet Kagepynt på toppen af geléen. Så er kagen klar til servering :-)
Der findes uanede muligheder for at pynte din cheesecake. Læs tips og inspiration til cheesecakes, hvor du blandt andet også får svar på om du kan fryse en cheesecake.
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
2571kJ 614kcal |
1645kJ 393kcal |
Fedt | 40.53g | 25.98g |
Kulhydrat | 56.53g | 36.24g |
Protein | 6.98g | 4.47g |