Flag

Citron cheesecake | Liv Martine

12 - 14 portioner
Middelsvær
110 minutter
En uimodståelig cheesecake med en frisk smag af citron og en sprød bund af kammerjunkere. Prøv opskriften på en dejlig forårsdag!
Der findes to typer cheesecake - bagt cheesecake og no-bake cheesecake. Denne version er en no-bake cheesecake, hvilket betyder at fyldet er lidt lettere og mere har konsistens som en mousse end ved den bagte cheesecake, derfor er fyldet også sat med husblas for at sikre at det ikke flyder ud. Bu...
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
springform; ø 26 cm
kageplast
Dr. Oetker vinkelpalet - lille

Ingredienser

Bund af kammerjunker
200 gsmør
400 gkammerjunkere
Ostecreme med citron
150 glemoncurd
5 bladeDr. Oetker Økologisk Husblas
400 gflødeost
150 gflormelis
1 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
revet skal og saft fra 2 ubehandlede citroner
4 dlfløde
Citrongelé
2 bladeDr. Oetker Økologisk Husblas
saft fra 4 citroner
1 dlvand
1 spsk.Dr. Oetker Gul Konditorfarve
150 gflormelis
Pynt
kandiserede violer

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Økologisk Husblas
Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Økologisk Husblas
Picture - Dr. Oetker Gul Konditorfarve
1

Bund af kammerjunker

200 gsmør
400 gkammerjunkere

Smelt smørret i en gryde. Knus kammerjunkerne og rør dem sammen med det smeltede smør. 

Beklæd bunden af en springform (ø 26 cm) med bagepapir og kom kageplast langs kanten af formen. Fordel kiksemassen i et jævnt lag. Mas lidt af kammerjunkerne op af kanterne med en ske så kanten af bunden bliver ujævn og får et rustikt udtryk, ligesom på billedet.

2

Ostecreme med citron

150 glemoncurd
5 bladeDr. Oetker Økologisk Husblas
400 gflødeost
150 gflormelis
1 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
revet skal og saft fra 2 ubehandlede citroner
4 dlfløde

Fordel lemoncurd over kiksebunden og kom den i fryseren i 30 minutter, imens ostefyldet forberedes.

Læg husblas i blød i koldt vand. 


Rør flødeost sammen med flormelis, vaniljepasta og fintrevet skal fra to citroner. Hæld saften fra de to citroner i en gryde og varm det op, tag gryden af varmen. Klem husblassen fri for vand og rør det ud i den varme citronsaft. Lad citronsaften køle let af ved stuetemperatur.


Pisk fløden til en let flødeskum. Det er vigtigt at den kun danner små, bløde toppe og ikke bliver pisket for stiv. 


Rør blandingen af citronsaft og husblas i flødeosteblandingen og vend derefter den let piskede flødeskum i. Fordel fyldet ovenpå den satte lemon curd. Smør fyldet ud i et jævnt lag med en vinkelpalet. Desto glattere ostelaget er desto mere jævn og glat vil gelé laget blive. Sæt kagen i fryseren i 30 minutter.

3

Citrongelé

2 bladeDr. Oetker Økologisk Husblas
saft fra 4 citroner
1 dlvand
Dr. Oetker Gul Konditorfarve
150 gflormelis

Læg husblas i blød i koldt vand. 


Bland citronsaft, vand og gul konditorfarve i en gryde og lad det koge op. Tilsæt flormelis når massen koger. Tag gryden af varmen, klem husblas fri for vand og rør den ud i citronsiruppen, som ikke må være kogende, da husblassen da mister sin evne til at stivne. Lad geléen køle ned til den er fingervarm, ca. 35 °C. Hvis citrongeléen er for varm når den hældes over ostefyldet vil geléen blande sig med fyldet og derved blive "grumset".


Hæld geléen nænsomt over kagen ved at lade den glide ned ad en ske, der vender med buen opad. På den måde undgås luftbobler i geléen. Sæt kagen i fryseren i 30 minutter eller til geléen har sat sig.

4

Pynt

kandiserede violer

Befri kagen fra formen og fjern kageplasten ved at køre en tynd kniv rundt langs kanten. Derved opnås et skarpere snit. Drys kandiserede violer krymmel på toppen af geléen.


Tip

Der findes uanede muligheder for at pynte din cheesecake. Læs tips og inspiration til cheesecakes, hvor du blandt andet også får svar på om du kan fryse en cheesecake.