Der findes to typer cheesecake - bagt cheesecake og no-bake cheesecake. Denne version er en no-bake cheesecake, hvilket betyder at fyldet er lidt lettere og mere har konsistens som en mousse end ved den bagte cheesecake, derfor er fyldet også sat med husblas for at sikre at det ikke flyder ud. Bunden på denne sommerlige ostekage er lavet med kammerjunker og er smurt med et lag lemon curd, som giver en god citronsmag, flødeostefyldet er dejlig cremet og så er kagen pyntet med et flot blankt lag citrongelé.
til opskriften Citron cheesecake | Liv Martine
springform; ø 26 cm | |
kageplast | |
Dr. Oetker vinkelpalet - lille |
200 g | smør |
400 g | kammerjunkere |
150 g | lemoncurd |
5 blade | Dr. Oetker Økologisk Husblas |
400 g | flødeost |
150 g | flormelis |
1 tsk. | Dr. Oetker Vanilla Paste |
revet skal og saft fra 2 ubehandlede citroner | |
4 dl | fløde |
2 blade | Dr. Oetker Økologisk Husblas |
saft fra 4 citroner | |
1 dl | vand |
1 spsk. | Dr. Oetker Gul Konditorfarve |
150 g | flormelis |
kandiserede violer |
Smelt smørret i en gryde. Knus kammerjunkerne og rør dem sammen med det smeltede smør.
Beklæd bunden af en springform (ø 26 cm) med bagepapir og kom kageplast langs kanten af formen. Fordel kiksemassen i et jævnt lag. Mas lidt af kammerjunkerne op af kanterne med en ske så kanten af bunden bliver ujævn og får et rustikt udtryk, ligesom på billedet.
Fordel lemoncurd over kiksebunden og kom den i fryseren i 30 minutter, imens ostefyldet forberedes.
Læg husblas i blød i koldt vand.
Rør flødeost sammen med flormelis, vaniljepasta og fintrevet skal fra to citroner. Hæld saften fra de to citroner i en gryde og varm det op, tag gryden af varmen. Klem husblassen fri for vand og rør det ud i den varme citronsaft. Lad citronsaften køle let af ved stuetemperatur.
Pisk fløden til en let flødeskum. Det er vigtigt at den kun danner små, bløde toppe og ikke bliver pisket for stiv.
Rør blandingen af citronsaft og husblas i flødeosteblandingen og vend derefter den let piskede flødeskum i. Fordel fyldet ovenpå den satte lemon curd. Smør fyldet ud i et jævnt lag med en vinkelpalet. Desto glattere ostelaget er desto mere jævn og glat vil gelé laget blive. Sæt kagen i fryseren i 30 minutter.
Læg husblas i blød i koldt vand.
Bland citronsaft, vand og gul konditorfarve i en gryde og lad det koge op. Tilsæt flormelis når massen koger. Tag gryden af varmen, klem husblas fri for vand og rør den ud i citronsiruppen, som ikke må være kogende, da husblassen da mister sin evne til at stivne. Lad geléen køle ned til den er fingervarm, ca. 35 °C. Hvis citrongeléen er for varm når den hældes over ostefyldet vil geléen blande sig med fyldet og derved blive "grumset".
Hæld geléen nænsomt over kagen ved at lade den glide ned ad en ske, der vender med buen opad. På den måde undgås luftbobler i geléen. Sæt kagen i fryseren i 30 minutter eller til geléen har sat sig.
Befri kagen fra formen og fjern kageplasten ved at køre en tynd kniv rundt langs kanten. Derved opnås et skarpere snit. Drys kandiserede violer krymmel på toppen af geléen.
Der findes uanede muligheder for at pynte din cheesecake. Læs tips og inspiration til cheesecakes, hvor du blandt andet også får svar på om du kan fryse en cheesecake.
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
2516
kJ
601 kcal |
1645
kJ
393 kcal |
Fedt | 38.92 g | 25.44 g |
Kulhydrat | 52.59 g | 34.37 g |
Protein | 6.94 g | 4.53 g |
Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.
Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.
Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.
Ja
nej
For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.
Ja
nej
Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: