Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Citron cheesecake | Liv Martine

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En uimodståelig cheesecake med en frisk smag af citron og en sprød bund af kammerjunkere. Prøv opskriften på en dejlig forårsdag!

12 - 14 portioner

for let øvede 75 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Citron cheesecake | Liv Martine

Redskaber:

springform; ø 26 cm
kageplast
Dr. Oetker vinkelpalet - lille

Bund af kammerjunker:

200 g smør
400 g kammerjunkere

Ostecreme med citron:

150 g lemoncurd
5 blade Dr. Oetker Økologisk Husblas
400 g flødeost
150 g flormelis
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
revet skal og saft fra 2 ubehandlede citroner
4 dl fløde

Citrongelé:

2 blade Dr. Oetker Økologisk Husblas
saft fra 4 citroner
1 dl vand
1 spsk. Dr. Oetker Gul Konditorfarve
150 g flormelis

Pynt:

Dr. Oetker Classic Violet Cake Decoration

Tilberedning

Tilberedning

1

Bund af kammerjunker

Smelt smørret i en gryde. Knus kammerjunkerne og rør dem sammen med det smeltede smør. 

Beklæd bunden af en springform (ø 26 cm) med bagepapir og kom kageplast langs kanten af formen. Fordel kiksemassen i et jævnt lag. Mas lidt af kammerjunkerne op af kanterne med en ske så kanten af bunden bliver ujævn og får et rustikt udtryk, ligesom på billedet.

2

Ostecreme med citron

Fordel lemoncurd over kiksebunden og kom den i fryseren i 30 minutter, imens ostefyldet forberedes.

Læg husblas i blød i koldt vand. 


Rør flødeost sammen med flormelis, vaniljepasta og fintrevet skal fra to citroner. Hæld saften fra de to citroner i en gryde og varm det op, tag gryden af varmen. Klem husblassen fri for vand og rør det ud i den varme citronsaft. Lad citronsaften køle let af ved stuetemperatur.


Pisk fløden til en let flødeskum. Det er vigtigt at den kun danner små, bløde toppe og ikke bliver pisket for stiv. 


Rør blandingen af citronsaft og husblas i flødeosteblandingen og vend derefter den let piskede flødeskum i. Fordel fyldet ovenpå den satte lemon curd. Smør fyldet ud i et jævnt lag med en vinkelpalet. Desto glattere ostelaget er desto mere jævn og glat vil gelé laget blive. Sæt kagen i fryseren i 30 minutter.

3

Citrongelé

Læg husblas i blød i koldt vand. 


Bland citronsaft, vand og gul konditorfarve i en gryde og lad det koge op. Tilsæt flormelis når massen koger. Tag gryden af varmen, klem husblas fri for vand og rør den ud i citronsiruppen, som ikke må være kogende, da husblassen da mister sin evne til at stivne. Lad geléen køle ned til den er fingervarm, ca. 35 °C. Hvis citrongeléen er for varm når den hældes over ostefyldet vil geléen blande sig med fyldet og derved blive "grumset".


Hæld geléen nænsomt over kagen ved at lade den glide ned ad en ske, der vender med buen opad. På den måde undgås luftbobler i geléen. Sæt kagen i fryseren i 30 minutter eller til geléen har sat sig.

4

Pynt

Befri kagen fra formen og fjern kageplasten ved at køre en tynd kniv rundt langs kanten. Derved opnås et skarpere snit. Drys Violet krymmel på toppen af geléen.

Tip

Der findes uanede muligheder for at pynte din cheesecake. Læs tips og inspiration til cheesecakes, hvor du blandt andet også får svar på om du kan fryse en cheesecake.

Næringsindhold til opskriften Citron cheesecake | Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2571kJ
614kcal
1645kJ
393kcal
Fedt 40.53g 25.98g
Kulhydrat 56.53g 36.24g
Protein 6.98g 4.47g