Citronmousse med hvid chokolade på mandelbund

(0)
5 8 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En rigtig lækker kage bestående af en mandelbund toppet med citronmousse og creme fraise-creme samt flødeskum. Frisk og cremet på samme tid.

12 - 16 portioner

avanceret 90 Minutter iconglutenfrei26x26png Glutenfri

Elsker du citronfromage eller måske citronmåne? Så prøv denne skønne og friske citron kage med mandelmund, citronmousse, creme fraise-creme og flødeskum. Citronmoussen er desuden lavet med hvid chokolade og husblas, og kagen kan med fordel laves dagen inden, så den kan nå at sætte sig.

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Citronmousse med hvid chokolade på mandelbund

Redskaber:

håndmixer
springform; ø 24 cm
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker stjernetyl lukket; ø 8 mm
Dr. Oetker vinkelpalet - lille

Mandelbund:

3 æggehvider str. M/L
130 g sukker
200 g Dr. Oetker Mandelmel
40 g smeltet smør

Citronmousse:

2 blade Dr. Oetker Husblas
1 dl citronsaft
30 g sukker
6 æggeblommer str. M/L
200 g hakket hvid chokolade
1 spsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt
½ tsk. Dr. Oetker Gul Konditorfarve
4 dl piskefløde
3 æggehvider str. M/L

Creme fraiche-creme:

1 dl piskefløde
1 dl creme fraiche 38 %
1 spsk. flormelis
½ tsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt

Pynt:

2 ½ dl piskefløde

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 180 ˚C traditionel varme.

1

Mandelbund

Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker én spiseskefuld ad gangen og pisk massen til en marengs. Vend først mandelmelet og dernæst det smeltede smør i marengsen, til den har en ensartet konsistens. Fordel marengsmassen i en smurt springform (ø 24 cm), drysset med lidt mel og gerne med bagepapir i bunden.


Bag mandelbunden midt i ovnen i 20-25 minutter, eller til den føles fast ved et let tryk.



Afkøl mandelbunden helt i formen og kom den derefter over på et serveringsfad. Vask springformens indvendige sider, og sæt formen ned over mandelbunden, eller brug en kagering. Indersiden af springformen kan med fordel fores med kageplast.

Bagetid: 20 - 25 minutter

2

Citronmousse

Læg husblassen i en skål med koldt vand i ca. 5 min. 


Varm citronsaft og sukker op og lad det køle let af i gryden.


Kom æggeblommerne i en skål, der kan tåle varme og hæld den let afkølede citronsaft i lidt ad gangen under omrøring. Hæld blandingen tilbage i gryden og varm den forsigtigt op ved middel varme under konstant omrøring, til cremen tykner. Cremen er færdig, når der kan trækkes en finger henover bagsiden af en træske med creme på, uden at cremen løber sammen. Tag gryden af varmen.



Klem vandet ud af husblassen og smelt den i den lune creme. Pisk grundigt så husblassen opløses og der ikke er nogle klumper. Sæt cremen til side.



Smelt den hvide chokolade over vandbad eller i mikrobølgeovn (pas på at chokoladen ikke brænder på). Tag chokoladen af vandbadet, mens der stadig er små, hele stykker chokolade tilbage og rør til al chokoladen er smeltet. Vend den smeltede chokolade, citronekstrakt og gul konditorfarve i cremen. Afkøl cremen let i køleskabet, den skal ikke nå at sætte sig.


Pisk fløden til flødeskum og æggehviderne stive. Vend først flødeskum og dernæst hvider i citroncremen. Fordel citronmoussen på den afkølede mandelbund, glat toppen ud og sæt kagen på køl i mindst 6 timer, gerne natten over.

3

Creme fraiche-creme

Pisk fløde, creme fraiche, flormelis og citronekstrakt sammen til en creme og smør det forsigtigt ud i et tyndt lag ovenpå kagen, brug gerne en vinkelpalet.

4

Pynt

Befri kagen fra formen.


Pisk fløden til flødeskum og kom det i en sprøjtepose med stjernetyl. Sprøjt små rosetter ud på kagen. Det er bedst at vente med dette til kort inden servering.

Tip

Gul Konditorfarve kan erstattes med gul geléfarve, der skal måske bruges lidt mindre, men prøv dig frem.

Næringsindhold til opskriften Citronmousse med hvid chokolade på mandelbund

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2072 kJ
495 kcal
1532 kJ
366 kcal
Fedt 40.17 g 29.76 g
Kulhydrat 25.22 g 18.68 g
Protein 7.69 g 5.70 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: