Citrontærte med marengs

(0)
4 2 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Denne citrontærte har en lækker syrlig smag, der passer perfekt til det fine marengspynt, der tilfører en god sødme - dét er hjemmebag, der vækker glæde.

16 - 18 portioner

avanceret 80 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Citrontærte med marengs

Redskaber:

tærteform med løs bund; ø 24 cm
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker stjernetyl lukket; ø 11 mm
gasbrænder

Mørdej:

200 g hvedemel
70 g flormelis
125 g koldt smør i tern
1 æggeblomme str. M/L
evt. 1-2 spsk koldt vand

Citroncreme:

1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt
1 ½ dl citronsaft (3-4 citroner)
1 ½ tsk. majsstivelse
200 g sukker
125 g blødt smør
5 æggeblommer str. M/L

Marengs:

225 g sukker
6 spsk. vand
4 æggehvider str. M/L

Tilberedning

Tilberedning

1

Mørdej

Bland hvedemel og flormelis sammen i en skål og smuldr smørret heri til konsistensen er som rasp. Saml dejen hurtigt med æggeblommen. Tilsæt evt. vand, hvis mørdejen er tør. Pak mørdejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i 30-45 minutter.

Tænd ovnen på 190˚C traditionel varme.

Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir eller på et meldrysset bord, og læg den i en smurt tærteform, tryk dejen godt ud i formen og skær kanten fri for overskydende dej. Prik mørdejen med en gaffel eller læg et stykke bagepapir oven på bunden og fyld op med tørrede linser, bønner eller kikærter, så dejen og siderne holdes på plads. 

Bag tærtebunden midt i ovnen i 20-25 minutter til den er gyldenbrun, hvis bunden bages med bagepapir og bønner på tages de af efter ca. 15 minutter og bunden bages det sidste stykke tid uden bagepapiret over. Afkøl tærtebunden i formen på en bagerist.

2

Citroncreme

Bland alle ingredienser til citroncremen sammen i en gryde og varm den op ved middel varme under konstant omrøring til den tykner. Det tager 10-15 minutter. Bringes cremen for hurtigt op mod kogepunktet, er der risiko for at den skiller.

Hæld citroncremen over den afkølede tærtebund, og lad den stå i køleskabet og sætte sig i mindst 2 timer, gerne natten over.

3

Italiensk Marengs

Varm sukker og vand langsomt op i en gryde, til sukkerlagen når en temperatur på 115°C. Hvis ikke du har et termometer, så lav "kugletesten": Tag en lille smule af sukkerlagen op med en ske og læg det i koldt vand. Hvis det kan rulles til en lille blød kugle er den varm nok. Sukkerlagen skal have tykkelse som sirup, men stadig være helt gennemsigtigt uden at tage farve.

Pisk hviderne til bløde toppe. Tilsæt sukkerlagen i en tynd stråle under konstant piskning og pisk, til marengsen er afkølet og fast. 

Befri forsigtigt tærten fra formen og kom den på et fad (hvis tærteformen ikke har en løs bund, så lad tærten blive i formen). Fyld marengsmassen på en sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt små toppe på hele kagen, så citroncremen er dækket. Brug en lille gasbrænder til at brune marengsen let. Alternativt kan tærten sættes på midterste rille i ovnen under grill i et par minutter. Hold hele tiden øje med tærten, da marengsen meget let brænder på.

Nem italiensk marengs

Hvis du vil slippe nemmere om at lave den italienske marengs, kan du bruge Dr. Oetker Italien Meringue - Flødebolleskum til at toppe din kage med istedet. Posens indhold hældes i en skål og tilsættes 1 dl kogende vand, imens der piskes i 4 min. Følg i øvrigt instruktionen på pakken.

Tip

Servér tærten med det samme marengsen er kommet på eller opbevar den et tørt sted, indtil den skal spises.

Er du interesseret i flere gode tips og mere inspiration til de lækker marengs? Så kan du læse mere her.

Næringsindhold til opskriften Citrontærte med marengs

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1264 kJ
302 kcal
1486 kJ
355 kcal
Fedt 14.11 g 16.60 g
Kulhydrat 37.20 g 43.77 g
Protein 3.17 g 3.73 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Dit samtykke omfatter også udtrykkeligt en mulig dataoverførsel til USA i henhold til artikel 49 i GDPR. Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger, her kan du også finde flere oplysninger om dataoverførsler til teknologiudbydere og partnere i USA.  Du kan til enhver tid skifte mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Vi bruger også teknologiudbydere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.

 

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Vi samarbejder også med partnere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
 

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: