Flag

Marengslagkage med citroncreme og passionsfrugt

12 - 16 portioner
Nem
130 minutter
Denne lækre sommerlagkage, består af sprøde marengsmandelbunde en dejlig kontrast til den luftige og smagfulde citroncreme og den friske passionsfrugt.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
Dr. Oetker vinkelpalet - lille
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker stjernetyl; ø 8 mm

Ingredienser

Marengslagkagebunde
2 breveDr. Oetker Perfect Meringues
1 ½ dlvand
2 poserDr. Oetker Mandelmel (100 g)
1 poseDr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
1 poseDr. Oetker Mandelflager (50 g)
Citroncreme
5 dlpiskefløde
1 poseDr. Oetker Juicy Lemon Icing & Frosting
Pynt
1 - 2passionsfrugter
spiselige blomster (fx stedmoderblomster)

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Perfect Meringues
Picture - Dr. Oetker Mandelmel (100 g)
Picture - Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
Picture - Dr. Oetker Mandelflager (50 g)
Picture - Dr. Oetker Juicy Lemon Icing & Frosting

Tænd ovnen på 150 °C varmluft. 

1

Marengslagkagebunde

Picture - maregslagkagecitroncremeogpassionsfrugt-detalje
Dr. Oetker Perfect Meringues
1 ½ dlvand
Dr. Oetker Mandelmel (100 g)
Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
Dr. Oetker Mandelflager (50 g)

Hæld posernes indhold i en stor skål og tilsæt vand. Pisk først kort tid ved lav hastighed og derefter ved højeste hastighed i 3 minutter indtil marengsen er luftig og sej. Tilsæt mandelmel og hakkede mandler til marengsblandingen og vend det forsigtigt sammen til en ensartet masse.

Tegn, på to stykker bagepapir,  en cirkel på hver med en diameter på ø 24 cm. Vend  bagepapiret om så de tegnede streger ikke kommer i berøring med marengsen. Del marengsmassen i to lige store portioner. Fordel massen i de to tegnede cirkler og smør det ud i et jævnt lag i hver cirkel, brug gerne en lille vinkelpalet. Drys marengsbundene med mandelflager, så de er jævnt fordelt på begge bundene.

Bag marengsbundene i ovnen i 30 minutter. Halvvejs igennem bagetiden byttes rundt på bagepladerne i ovnen, så marengsbundene opnår et ensartet bageresultat. Lad bundene køle helt af på pladen. Fjern dem derefter forsigtigt fra bagepapiret, brug evt. en palet.

Bagetid: 30 Minutes

2

Citroncreme

5 dlpiskefløde
Dr. Oetker Juicy Lemon Icing & Frosting

Kom piskfløde og indholdet fra en pose Juicy Lemon Icing & Frosting i en skål og pisk til det får samme konsistens som flødeskum. Kom citroncremen i en sprøjtepose med stjernetyl.

3

Samling og pynt

1 - 2passionsfrugter
spiselige blomster (fx stedmoderblomster)

Læg den ene marengsbund på et serveringsfad.  Sprøjt  citroncremen ud i toppe fordelt på hele marengsbunden. Læg den anden marengsbund på toppen og dekorer kanten af kagen med den resterende resterende citroncreme. Pynt med frugtkødet fra en eller to friske passionsfrugter og spiselige blomster. Server marengslagkagen straks efter at den er samlet.


Tip

Pynt gerne marengslagkagen med andet frisk frugt fx friske jordbær, hindbær eller blåbær. Du kan dog også helt undlade frugt.