Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Cupcakes med hvid chokolade og citron

Lækkert hjemmebag, der vækker glæde.

about 12 stk.

for let øvede 80 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Cupcakes med hvid chokolade og citron

Redskaber:

muffinforme
håndmixer

Kagedej:

2 æg str. M/L
150 g blødt smør
150 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
150 g hvedemel
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
70 g hvid chokolade

Glasur:

125 g flormelis
Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt
2 - 4 spsk. vand
0,5 tsk. Dr. Oetker Gul Konditorfarve

Pynt:

150 g marcipan
Evt. lidt flormelis

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 160 °C varmluft eller 175 °C traditionel varme.

1

Kagedej

Pisk æggene sammen og sæt dem til side.

Pisk smør og sukker sammen i en skål, til det er let og luftigt. Tilsæt vaniljeekstrakt, 1 spsk. af melet og halvdelen af de sammenpiskede æg, og rør det hele sammen. Tilsæt endnu 1 spsk. mel og resten af æggeblandingen. Sigt resten af melet og bagepulveret i blandingen, og vend det hele sammen. Rør den hvide chokolade i dejen. Fyld muffinformene 2/3 op med dej.

Bag kagerne i 18-20 min. Lad kagerne afkøle på en bagerist.

2

Glasur

Bland flormelis med citronekstrakt. Tilsæt vand og gul konditorfarve lidt ad gangen for at opnå den ønskede smag, konsistens og farve.

Smør nok glasur på hver afkølet kage, så det dækker toppen.

3

Pynt

Lav blomster af marcipan til at pynte kagerne med. Disse kan laves i hånden. Rul 5 marcipankugler på størrelse med en ært. Tryk den første kugle flad, og rul den derefter fra den ene side til den anden for at lave en kegle. Dette er midten af blomsten. Tryk den næste kugle flad, fold den rundt om midterkeglen, og form den til et blomsterblad. Gentag dette på den anden side, og gør det skiftevis med resten af marcipankuglerne. Hvis marcipanen klæber, kan du komme lidt flormelis på den. hvis blomsten er for tyk kan bunden skæres af. Dette gentages med alt marcipanen eller til der er blomster nok til at dekorere alle kagerne. 

Næringsindhold til opskriften Cupcakes med hvid chokolade og citron

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1398kJ
334kcal
1704kJ
407kcal
Fedt 15.54g 18.95g
Kulhydrat 44.45g 54.21g
Protein 3.69g 4.50g