Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Enhjørningen Inge - med enhjørningehorn i marengs | Kreahjørnet

(0)
5 2 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Skab din helt egen enhjørning med denne opskrift på den populære enhjørningekage, hvor horn og ører er lavet af en lækker og nem marengs.

12 - 14 portioner

for let øvede 120 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Enhjørningen Inge - med enhjørningehorn i marengs | Kreahjørnet

Redskaber:

håndmixer
Dr. Oetker Retro springform; ø 18 cm
Dr. Oetker engangssprøjteposer
Dr. Oetker stjernetyl lukket ø 11 mm
Dr. Oetker rund tyl; ø 13 mm
Dr. Oetker stjernetyl ø 16 mm
slikkepind i papir eller træ eller papsugerør

Kagedej:

200 g blødt smør
200 g sukker
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
4 æg
200 g hvedemel
1 ½ tsk. Dr. Oetker Bagepulver

Smørcreme:

250 g blødt smør - deles
1 pose Dr. Oetker Berry Fantasy Icing & Frosting
1 pose Dr. Oetker Juicy Lemon Icing & Frosting

Enhjørningehorn og ører:

1 brev Dr. Oetker Perfect Meringues
75 ml vand
Dr. Oetker Concentrated Pink Colour
Dr. Oetker Concentrated Blue Colour
Dr. Oetker Concentrated Violet Colour

Pynt:

1 brev Dr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste
2 ½ dl letmælk
Dr. Oetker Concentrated Pink Colour
Dr. Oetker Concentrated Violet Colour
Dr. Oetker Concentrated Blue Colour
Dr. Oetker Sølv Glitter Gelé
Dr. Oetker Silver Glitter Spray

Tilberedning

Tilberedning

1

Kagedej

Tænd ovnen på 175 °C traditionel varme. 

Pisk smør, sukker og Vanilla Paste sammen i en skål, til blandingen er skummende hvid. I en anden skål piskes æggene let sammen. Tilsæt æggeblandingen lidt ad gangen til smørblandingen, imens der piskes ved høj hastighed. Stop med at tilsætte æg, hvis blandingen begynder at skille, tilsæt istedet 2-3 spsk. af melet. Det får dejen til at hænge sammen igen. Tilsæt derefter den resterende æggeblanding. Sigt hvedemel og bagepulver i dejen og vend den sammen.

Kom dejen i en smurt springform (ø 18 cm) gerne med bagepapir i bunden. Bag kagen i 45-60 minutter, mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Lad kagen køle af.

2

Smørcreme

Kom 125 g stuetempereret smør og indholdet fra et brev Juicy Lemon Icing & Frosting i en skål. Pisk kort med en håndmixer ved laveste hastighed og derefter ved højeste hastighed i 4 minutter. 


Kom, i en anden skål, 125 g stuetempereret smør og indholdet fra et brev Berry Fantasy Icing & Frosting i en skål. Pisk kort med en håndmixer ved laveste hastighed og derefter ved højeste hastighed i 4 minutter. 

3

Samling

Flæk den afkølede kage i tre bunde. Kom den første bund på serveringsfadet, kom gerne en kagering eller ringen til springformen rundt om bunden. Fordel derefter citron-smørcremen jævnt over bunden. Kom den næste bund på og fordel bær-smørcremen jævnt over bunden, top med den sidste bund. Lad kagen sætte sig, evt. natten over i køleskabet. 

4

Enhjørningehorn og ører

Tænd ovnen på 100 °C varmluft.

Bland posens indhold med 75 ml vand. Pisk med en håndmixer, først på lav hastighed, herefter på høj hastighed i 3-4 minutter. Marengsen skal være luftig og stiv. Del marengsen i fire portioner. Farv tre af portionerne med Concentrated Color i henholdsvis blå, lilla og pink. Lad en af portionerne være hvid. Kom den farvede marengs i hver sin sprøjtepose uden tyl, klip et lille hul i hver pose.

Enhjørningeører: Sprøjt en lille dut med lyserød marengs på en bageplade med bagepapir. Sæt to papsugerør fast i marengsen, sprøjt derefter en lille trekant ud henover sugerøret. Tag den hvide marengs og sprøjt den i en trekant rundt om den lyserøde trekant, så den lyserøde trekant bliver omkranset af hvid marengs.

Enhjørningehorn
Læg de fire sprøjteposer med marengs oven på hinanden og ned i en stor sprøjtepose med en rund tyl. Sprøjt igen små dutter af marengs på en bageplade med bagepapir og sæt papsugerør fast i marengsen. Sprøjt enhjørningehorn på hvert sugerør. Start i toppen af sugerøret og sprøjt i en zig-zag bevægelse ned langs sugerøret. Det er vigtigt at bevægelserne er bløde og "svingene" i hornet bliver runde. Lav horn indtil al marengsmassen er brugt.

Bag marengsen i 90 minutter, når der bruges varmluft kan der bages flere plader på en gang. Lad marengsen køle af.

5

Pyntning med vaniljemousse

Bland indholdet fra et brev vanilje kagemousse med mælken. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed til moussen er luftig. Smør et tyndt lag kagemousse på kagens top og sider. Fordel den resterende kagemousse i tre portioner. Farv portionerne med Concentrated Color i henholdsvis pink, lilla og blå. Kom hver farve i en sprøjtepose med en stjernetyl. Sprøjt en manke på kagen med de forskellige farver, brug én af farverne til at sprøjte en stor rosette af mousse på siden af kagen, så det ligner en krølle i panden på enhjørningen. Sprøjt dutter af de andre farvede mousser rundt omkring på kagen.

Brug Sølv Glitter Gelé til at tegne enhjørningens øjne på hver side af pandelokken. Sprøjt marengsører og enhjørninghorn med Sprayable Glitter Silver. Sæt horn og ører fast i kagen.

Tip

Lav gerne kagen og marengs dagen før. Så kagen kun skal pyntes på dagen.

Brug de ekstra marengshorn som bordpynt eller som en lille gave til hver gæst, eller du kan vælge at sprøjte små marengskys istedet for ekstra enhjørningehorn.

Næringsindhold til opskriften Enhjørningen Inge - med enhjørningehorn i marengs | Kreahjørnet

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2709 kJ
647 kcal
1298 kJ
310 kcal
Fedt 32.34 g 15.47 g
Kulhydrat 84.45 g 40.41 g
Protein 5.44 g 2.60 g