til opskriften Enhjørningen Inge - med enhjørningehorn i marengs | Kreahjørnet
håndmixer | |
Dr. Oetker Retro springform; ø 18 cm | |
Dr. Oetker engangssprøjtepose | |
Dr. Oetker stjernetyl lukket; ø 11 mm | |
Dr. Oetker rund tyl; ø 13 mm | |
Dr. Oetker stjernetyl; ø 16 mm | |
slikkepind i papir eller træ eller papsugerør |
200 g | blødt smør |
200 g | sukker |
1 tsk. | Dr. Oetker Vanilla Paste |
4 | æg |
200 g | hvedemel |
1 ½ tsk. | Dr. Oetker Bagepulver |
250 g | blødt smør - deles |
1 pose | Dr. Oetker Berry Fantasy Icing & Frosting |
1 pose | Dr. Oetker Juicy Lemon Icing & Frosting |
1 brev | Dr. Oetker Perfect Meringues |
75 ml | vand |
Dr. Oetker Concentrated Pink Colour | |
Dr. Oetker Concentrated Blue Colour | |
Dr. Oetker Concentrated Violet Colour |
Tænd ovnen på 175 °C traditionel varme.
Pisk smør, sukker og Vanilla Paste sammen i en skål, til blandingen er skummende hvid. I en anden skål piskes æggene let sammen. Tilsæt æggeblandingen lidt ad gangen til smørblandingen, imens der piskes ved høj hastighed. Stop med at tilsætte æg, hvis blandingen begynder at skille, tilsæt istedet 2-3 spsk. af melet. Det får dejen til at hænge sammen igen. Tilsæt derefter den resterende æggeblanding. Sigt hvedemel og bagepulver i dejen og vend den sammen.
Kom dejen i en smurt springform (ø 18 cm) gerne med bagepapir i bunden. Bag kagen i 45-60 minutter, mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Lad kagen køle af.
Kom 125 g stuetempereret smør og indholdet fra et brev Juicy Lemon Icing & Frosting i en skål. Pisk kort med en håndmixer ved laveste hastighed og derefter ved højeste hastighed i 4 minutter.
Kom, i en anden skål, 125 g stuetempereret smør og indholdet fra et brev Berry Fantasy Icing & Frosting i en skål. Pisk kort med en håndmixer ved laveste hastighed og derefter ved højeste hastighed i 4 minutter.
Flæk den afkølede kage i tre bunde. Kom den første bund på serveringsfadet, kom gerne en kagering eller ringen til springformen rundt om bunden. Fordel derefter citron-smørcremen jævnt over bunden. Kom den næste bund på og fordel bær-smørcremen jævnt over bunden, top med den sidste bund. Lad kagen sætte sig, evt. natten over i køleskabet.
Tænd ovnen på 100 °C varmluft.
Bland posens indhold med 75 ml vand. Pisk med en håndmixer, først på lav hastighed, herefter på høj hastighed i 3-4 minutter. Marengsen skal være luftig og stiv. Del marengsen i fire portioner. Farv tre af portionerne med Concentrated Color i henholdsvis blå, lilla og pink. Lad en af portionerne være hvid. Kom den farvede marengs i hver sin sprøjtepose uden tyl, klip et lille hul i hver pose.
Enhjørningeører: Sprøjt en lille dut med lyserød marengs på en bageplade med bagepapir. Sæt to papsugerør fast i marengsen, sprøjt derefter en lille trekant ud henover sugerøret. Tag den hvide marengs og sprøjt den i en trekant rundt om den lyserøde trekant, så den lyserøde trekant bliver omkranset af hvid marengs.
Enhjørningehorn:
Læg de fire sprøjteposer med marengs oven på hinanden og ned i en stor sprøjtepose med en rund tyl. Sprøjt igen små dutter af marengs på en bageplade med bagepapir og sæt papsugerør fast i marengsen. Sprøjt enhjørningehorn på hvert sugerør. Start i toppen af sugerøret og sprøjt i en zig-zag bevægelse ned langs sugerøret. Det er vigtigt at bevægelserne er bløde og "svingene" i hornet bliver runde. Lav horn indtil al marengsmassen er brugt.
Bag marengsen i 90 minutter, når der bruges varmluft kan der bages flere plader på en gang. Lad marengsen køle af.
Bland indholdet fra et brev vanilje kagemousse med mælken. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed til moussen er luftig. Smør et tyndt lag kagemousse på kagens top og sider. Fordel den resterende kagemousse i tre portioner. Farv portionerne med Concentrated Color i henholdsvis pink, lilla og blå. Kom hver farve i en sprøjtepose med en stjernetyl. Sprøjt en manke på kagen med de forskellige farver, brug én af farverne til at sprøjte en stor rosette af mousse på siden af kagen, så det ligner en krølle i panden på enhjørningen. Sprøjt dutter af de andre farvede mousser rundt omkring på kagen.
Brug Sølv Glitter Gelé til at tegne enhjørningens øjne på hver side af pandelokken. Sprøjt marengsører og enhjørninghorn med Sprayable Glitter Silver. Sæt horn og ører fast i kagen.
Lav gerne kagen og marengs dagen før. Så kagen kun skal pyntes på dagen.
Brug de ekstra marengshorn som bordpynt eller som en lille gave til hver gæst, eller du kan vælge at sprøjte små marengskys istedet for ekstra enhjørningehorn.
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
2713
kJ
648 kcal |
1223
kJ
292 kcal |
Fedt | 30.82 g | 13.88 g |
Kulhydrat | 80.44 g | 36.24 g |
Protein | 6.03 g | 2.72 g |
Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.
Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.
Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.
Ja
nej
For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.
Ja
nej
Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: