Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Familien Kaysens Yndlingskage

Hjemmebag, der vækker glæde.

12 - 16 portioner

for let øvede 100 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Familien Kaysens Yndlingskage

Kagen:

300 g frosne hindbær
4 poser Dr. Oetker Hakkede Mandler (200 g)
2 breve Dr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste
5 dl letmælk
5 dl piskefløde
12 flødeboller
5 lagkagebunde
300 g friske jordbær i skiver (gem ét til pynt)

Tilberedning

Tilberedning

Ved overrækkelsen af første præmien til årets Miss Cupcake konkurrence, serverede vinderen Anette Kaysen denne overdådige lagkage. Den smagte fantastisk, og Anette fortalte den er hele familiens yndlingskage. Den bliver altid serveret ved familiens fødselsdage. Lagkagen er nem at lave, og heldigvis vil familien Kaysen gerne dele opskriften med os.

1

Kagen

Kog de frosne hindbær, purér dem og lad puréen køle helt af i køleskabet. Rist mandlerne på en tør pande til de er gyldne.

2

I en skål blandes kagemousse med mælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed til moussen er luftig.

Pisk fløden til flødeskum. Smør 4 lagkagebundene med et tyndt lag hindbærpuré. Resten af hindbærpuréen vendes i flødeskummet.

3

Læg en lagkagebund på fadet, du ønsker at servere på. Fordel 1/4 del af kagemoussen herpå. Læg en bund ovenpå og fordel halvdelen af hindbærflødeskummet. Skær bundene af flødebollerne og mas dem. Bundene skal ikke bruges og kan smides væk. Endnu en bund lægges ovenpå, hvor de maste flødeboller fordeles på. Fjerde bund lægges oven på flødebolle-laget. Fordel resten af hindbærflødeskummet på bunden og læg et lag jordbær-skiver ovenpå. Læg den femte og sidste bund øverst.

Med den resterende kagemousse smøres kagen op. Drys de ristede mandel ud over kagen og pynt med jordbærskiver i kanten.

Lagene er fyldt med: 5. Hindbærpuré og kagemousse 4. Hindbærpuré og hindbær flødeskum 3. Hindbærpuré og maste flødeboller uden bund 2. Hindbærpuré, hindbær flødeskum og friske jordbær 1. "Låg"

Næringsindhold til opskriften Familien Kaysens Yndlingskage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1260kJ
301kcal
1147kJ
274kcal
Fedt 25g 23g
Kulhydrat 13g 12g
Protein 5g 5g