Flamingo cupcakes

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Mazarin cupcakes med fyld af hindbærcurd og toppet med en lækker hindbærsmørcreme. Kagerne er dekoreret med fondant, så de ligner fine flamingoer.

ca. 16 stk.

for let øvede 120 Minutter

En cupcake er bare sjovere når den også er dekoreret fint. Disse små kager er pyntet med lidt fondant så de ligner lyserøde flamingoer. Selve kagen er en saftig marzarinkage fyldt med en sød og syrlig hindbær curd, hindbær curd minder om marmelade, men er lavet med smør og æg. Kagerne sluttes af med en fin swirl af smørcreme, også kaldet buttercream, lavet med saften fra friske hindbær.

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Flamingo cupcakes

Redskaber:

ca. 16 cupcakeforme
2 Dr. Oetker engangssprøjteposer
håndmixer
si
stjernetyl, flerrillet
kagerulle
hjerte udstikker , lille

Mazarin cupcakes:

200 g blødt smør
200 g sukker
200 g marcipan
4 æg str. M/L
60 g hvedemel

Hindbærcurd:

1 blad Dr. Oetker Husblas
150 g hindbær (optøede hvis frosne)
1 citron (ca. ½ dl citronsaft)
70 g rørsukker (alm. sukker kan bruges)
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
1 æg str. M/L
50 g smør

Fondant pynt:

1 pakke Dr. Oetker Pink Fondant (250 g)
50 g Dr. Oetker Hvid fondant
Dr. Oetker Concentrated Black Colour

Hindbærsmørcreme:

80 g friske hindbær (ca. ½ dl hindbærsaft)
175 g blødt smør
1 pose Dr. Oetker Base for Buttercream
Dr. Oetker Concentrated Pink Colour

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 175 °C varmluft.

1

Mazarincupcakes

Pisk smør og sukker godt sammen til det er lyst og luftigt. Riv marcipanen groft og tilsæt den til blandingen, pisk det godt sammen. Tilsæt æggene ét ad gangen, pisk godt imellem hvert æg. Vend melet i dejen med en dejskraber.

Fordel dejen i silikone, metal eller papir cupcakeforme (husk at smøre formen, hvis der bruges metalform). Fyld formene 2/3 op, da dejen vil hæve under bagning. 

Bag mazarinkagerne i 25-30 minutter. Lad kagerne køle helt af, før de tages ud af formene, hvis der bruges papirforme, så lad kagerne blive i formene.

Bagetid: 25 - 30 minutter

2

Hindbærcurd

Læg husblas i blød i koldt vand. 

Kom hindbær og citronsaft op i en gryde, og bring det i kog. Kog til hindbærrene er møre. Hæld saften gennem en si. 

Kom hindbærsaft, sukker, Vanilla Paste og æg i en gryde og varm det op over middel varme, under konstant piskning. Pisk over varmen til massen begynder at tykne. Det tager 5-10 minutter, pas på ikke at bruge for høj varme, da der så er risiko for at ægget skiller.

Tag gryden af varmen, og kom smørret i. Rør det godt sammen, så smørret smelter ud i hindbærmassen. Vrid husblassen fri for vand, og smelt den ned i hindbærcurden.

Kom hindbærcurden i en skål, og sæt den på køl i en halv times tid, til den er helt kold. Rør den kort igennem, så den bliver glat og ensartet og kom den i en sprøjtepose.

3

Fondant pynt

Ælt den pinke fondant igennem så den bliver smidig, rul derefter stænger ud til flamingoens hals, og giv dem et bøj, så de får form som en julestok. 

Ælt halvdelen af den hvide fondant sammen med Concentrated Black Colour. Tril derefter en sort og hvid kugle fondant, placér først den hvide og derefter den sorte kugle for enden af halsen som næb, form den lidt til så den bliver spids som et næb. Rul meget små kugler af sort fondant og brug dem til at lave flamingoernes øjne og sæt dem fast på hovedet af hver flamingo.

Rul den resterende pinke fondant ud i et tyndt lag, brug lidt majsstivelse eller flormelis, så det ikke klistre til bordet. Udstik to hjerter til hver cupcake. 

4

Hindbærsmørcreme

Mos hindbærerne til en puré, si kernerne fra og sæt hindbærsaften til side. 

Bland stuetempereret smør med indholdet af en pose Base for Buttercream i en stor skål og pisk med en håndmixer i ca. 3 minutter, tilsæt hindbærsaft og pisk i yderligere 1-2 minutter, til smørcremen er let og luftig. Tilsæt lidt Concentrated Pink Colour, til den ønskede lyserøde farve opnås.

Kom smørcremen i en sprøjtepose med en mangetakket stjernetyl og lad den ligge ved stuetemperatur indtil brug.

5

Samling

Stik eller skær forsigtigt et hul i midten af hver cupcake, skær ca. halvvejs ned, sprøjt lidt hindbærcurd i hullet. Tag kagen der blev skåret ud af hver cupcake og skær lidt af det fra, så der er et ”låg” tilbage. Læg låget over hindbærcurden. 

Tag sprøjteposen med smørcreme og sprøjt en svirvel af smørcreme på kagerne som flamingoens krop. Placer derefter flamingoens hals i smørcremen på hver kage og placér to hjerter i siden på hver cupcake som flamigoens vinger.

Tips

Lav gerne fondantpynten i god tid, fx dagen før. Det er en fordel, hvis fondanten har tid til at tørre lidt, da den så nemmere holder formen, når den bliver sat på kagerne.


Du kan undlade at lave hindbærcurden som fyld, hvis du synes det er lidt for omstændigt og så nøjes med at lave kagerne som mazarinkager med hindbærsmørcreme.

Næringsindhold til opskriften Flamingo cupcakes

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2139 kJ
511 kcal
1520 kJ
363 kcal
Fedt 25.74 g 18.26 g
Kulhydrat 61.00 g 43.26 g
Protein 4.19 g 2.97 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: