Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Flødebolle-muffins med hindbær

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Er du til flødeboller? Er du til hindbær? Er du til muffins? Så er denne opskrift som skabt til dig!

12 - 14 stk.

avanceret 120 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Flødebolle-muffins med hindbær

Kagedej:

150 g smør
25 g kakao
225 g sukker
1 spsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
3 æg str. M/L
200 g hvedemel
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
1 dl mælk

Fyld:

100 g hindbær , friske eller frosne
1 spsk. flormelis

Flødebolle-skum:

½ dl vand
150 g sukker
100 g Dr. Oetker Flydende Glukose
100 g æggehvider str. M/L , evt. pasteuriserede
1 spsk. sukker
1 - 2 spsk. Dr. Oetker Vanilla Paste

Pynt:

250 g chokolade til overtræk, mørk eller lys
Dr. Oetker Junglekrymmel eller lakridskrymmel

Tilberedning

Tilberedning

1

Tænd ovnen på 175 °C varmluft.

Kagedej

Smelt smørret i en gryde. Tilsæt kakao og varm det igennem. Pisk sukker, vaniljeekstrakt og æg til en let og luftig æggesnaps. Sigt mel og bagepulver i æggesnapsen. Rør dejen sammen med kakaosmør og mælk. Fordel dejen i muffinformene.

2

Bag kagerne i 20-25 minutter. Afkøl kagerne på en bagerist.

3

Fyld

Mos hindbærrene med flormelis. Lav en lille fordybning med fx et kuglejern i hver muffin og fordel hindbærmosen heri.

4

Flødebolle-skum

Bring langsomt vand, sukker og flydende glukose i kog i en gryde og lad det simre til temperaturen når 117 °C, 5-8 min.

Begynd at piske æggehviderne stive i en skål, når temperaturen nærmer sig, og pisk sukkeret i. Mens der piskes kraftigt hældes den varme sukkerlage ned til de piskede hvider i en tynd stråle. Strålen må ikke ramme piskeriset. Pisk godt til skummet er stift, tilsæt ekstrakt og pisk et kort øjeblik. Kom skummet i en sprøjtepose og sprøjt det på kagerne, så de får en pæn stor flødebolle på toppen. Lad kagerne stå på køkkenbordet i mindst 1 time, så der dannes en lidt tør hinde.

5

Pynt

Smelt chokoladen over vandbad, den skal være flydende og lun, men endelig ikke for varm. Dyp hurtigt kagerne én ad gangen i smeltet chokolade og drej rundt, så den overskydende chokolade samtidig løber af. Drys evt. med sort krymmel eller lakridskrymmel.

Tip

Velegnet til børnefødselsdage og konfirmation. Kan med fordel laves dagen før de skal serveres. Kagerne kan sagtens fryses – også med flødebolle-topping. Ellers holder de sig også fint i op til 4 dage.

Næringsindhold til opskriften Flødebolle-muffins med hindbær

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1796 kJ
429 kcal
1436 kJ
343 kcal
Fedt 17.44 g 13.95 g
Kulhydrat 61.39 g 49.11 g
Protein 5.82 g 4.65 g