Flag

#BagLiveMedOetker | S'mores sandwich

about 18 stk.
Svær
210 minutter
Lækre hjemmelavede skumfiduser fyldt med saltkaramel og lagt mellem to sprøde kiks, og hvis det ikke var nok så er hele herligheden dyppet i mørk chokolade
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
foodprocessor
rund udstikker; ø 6 cm
mikroperforeret silikonemåtte, fx Silikomart Air Mat
sukkertermometer
standmixer eller håndmixer
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker stjernetyl; ø 16 mm
si
Dr. Oetker fylde tyl; ø 4 mm

Ingredienser

Mørdejskiks
150 ghvedemel
50 gflormelis
80 gkoldt smør
1 knsp.salt
1æg str. S/M
1 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
Skumfiduser
7 bladeDr. Oetker Økologisk Husblas
260 gsukker
120 gglukosesirup
80 gvand
140 gpasteuriserede æggehvider
20 gsukker
2 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
flormelis til drys af bagepapir
Fyld af saltkaramel
40 gDr. Oetker Toffee Dessertsauce
1 knsp.salt
Chokoladeovertræk og pynt
300 ghakket mørk chokolade
Dr. Oetker Black & Gold
1 poseDr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Økologisk Husblas
Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Toffee Dessertsauce
Picture - Dr. Oetker Black & Gold
Picture - Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)

#BagLiveMedOetker

Du kan se hele liveudsendelsen på YouTube her: #BagLiveMedOetker v/ Martin Wiese. Du kan læse mere om Martin på hans populære blog.

1

Mørdejskiks

150 ghvedemel
50 gflormelis
80 gkoldt smør
1 knsp.salt
1æg str. S/M
1 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste

Kør mel, flormelis, koldt smør og salt sammen til en smuldret konsistens i en foodprocessor. Saml dejen med æg og vanilla paste. Ælt dejen hurtigt sammen og kom den i en frysepose. Tryk dejen flad i fryseposen og kom den i fryseren til den er gennemkold.

Tænd ovnen på 180 °C varmluft.

Rul dejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. 2-3 mm. Udstik et lige antal bunde og placér dem på en bageplade med en mikroperforeret silikonemåtte (fx. en Air Mat fra Silikomart).

Bag kiksene i midten af ovnen i 8-10 minutter til de er gyldne og færdigbagte. Køl dem af på en bagerist.

Bagetid: 8 - 10 Minutes

2

Skumfiduser

7 bladeDr. Oetker Økologisk Husblas
260 gsukker
120 gglukosesirup
80 gvand
140 gpasteuriserede æggehvider
20 gsukker
2 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
flormelis til drys af bagepapir

Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand.

Kog sukker, glukosesirup og vand op i en gryde til 117 °C. Imens massen koger, piskes æggehviderne skummende i en røremaskine. Tilsæt de 20 g sukker til æggehviderne og pisk det op til en let marengs.

Når sukkerlagen er 117 °C tages den af varmen. Pres vandet ud af husblassen og opløs den i sukkerlagen. Hæld langsomt den varme sukkerlage ned i marengsen, i en tynd stråle, imens der piskes på højeste hastighed. Pisk i 8-10 minutter til skumfidusmassen bliver sej og er kølet ned i temperatur. Pisk derefter Vanillla Paste i. 

Kom massen i en sprøjtepose med en stjerntyl (ø 16 mm). Sprøjt skumfidusmassen ud som små fuglereder på halvdelen af de afkølede mørdejskiks. Sørg for, at der er en lille fordybning i midten, hvor karamellen kan ligge. 

Lav almindelige skumfiduser af den overskydende skumfidusmasse. Sigt et jævnt lag flormelis over et stykke bagepapir. Sprøjt skumfidusmassen ud i ønsket former på bagepapiret, og sigt flormelis udover dem. Lad skumfiduserne tørre ved stuetemperatur i mindst 2-3 timer, men gerne til næste dag. Jo længere tid, de får lov at tørre, desto sejere bliver de i konsistensen.

3

Fyld af saltkaramel

40 gDr. Oetker Toffee Dessertsauce
1 knsp.salt

Kom Toffee Dessertsauce i en skål og rør det sammen med salt. Kom saltkaramellen i en sprøjtepose med en fyldetyl (ø 4 mm). Sprøjt saltkaramellen ned i midten af hver skumfidus og læg de resterende mørdejskiks ovenpå. 

Hæld flormelis op i en lille skål og dyp forsigtigt kanten af hver kiks i flormelis, så skumfidusmassen bliver dækket af flormelis.

4

Chokoladeovertræk og pynt

300 ghakket mørk chokolade
Dr. Oetker Black & Gold
1 poseDr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)

Kom 2/3 hakket mørk chokolade i en skål over et vandbad og den resterende chokolade i en skål for sig.

Smelt de 2/3 dele chokolade over vandbad til det når en temperatur på ca. 48-50 °C. Hæld den smeltede chokolade over den hakkede chokolade i skålen og rør det godt sammen, så den resterende chokolade smelter og det bliver en glat, blank masse. Chokoladen skal have en temperatur på 31-32 °C, således den tempereres korrekt.

Hæld den smeltede chokolade i et glas, hvor der er plads til, at s'mores sandwichene kan blive dyppet i. Dyp halvdelen af hver kiksesandwich i den smeltede chokolade, så både kiks og skumfidus bliver dækket. Drys chokoladen med Black & Gold krymmel og hakkede mandler. Lad chokoladen sætte sig.


Tips

Opbevar s'mores sandwichene i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. Her kan de holde sig i et par uger - hvis de altså ikke spises før.

De hakkede mandler kan med fordel ristes let på en pande, det vil fremhæve nøddesmagen. Sørg dog for at de er kølet helt af inden de drysses på chokoladen. 

Se vores side om chokolade, hvis du vil finde tips og tricks og mere viden om chokolade og chokoladetemperering