Flag

S'mores cupcakes med rabarberkompot og marshmallow

about 12 stk.
Svær
120 minutter
Prøv denne opskrift på skønne cupcakes med smag af hyldeblomst, fyldt med rabarber og toppet med en let ristet og luftig skumfidus topping.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
standmixer eller håndmixer
muffinforme
sukkertermometer
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker stjernetyl; ø 8 mm
gasbrænder

Ingredienser

Kage med hyldeblomstsaft
150 gblødt smør
150 gsukker
3æg str. M/L
¾ dlkoncentreret hyldeblomstsaft
1 poseDr. Oetker Mandelmel (50 g)
150 ghvedemel
2 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
Rabarberkompot
200 grabarber snittede
2 spsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
75 gsukker
1 tsk.Dr. Oetker Naturlig Citronaroma
Marshmallow-topping
7 bladeDr. Oetker Husblas
¾ dlvand
250 gsukker
¾ dllys sirup
1 spsk.vand
2 tsk.Dr. Oetker Naturlig Citronaroma

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Mandelmel (50 g)
Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
Picture - Dr. Oetker Husblas

Tænd ovnen på 175 °C varmluft.

1

Kage med hyldeblomstsaft

150 gblødt smør
150 gsukker
3æg str. M/L
¾ dlkoncentreret hyldeblomstsaft
1 poseDr. Oetker Mandelmel (50 g)
150 ghvedemel
2 tsk.Dr. Oetker Bagepulver

Rør smør og sukker blødt og cremet. Pisk æggene i ét ad gangen og pisk mindst 1 minut efter hvert æg. Tilsæt hyldeblomstdrik og mandelmel og rør det i æggemassen. Sigt hvedemel samt bagepulver i dejen og rør godt sammen. Fordel dejen i muffinforme.


Bag kagerne i ca. 20 minutter. Mærk efter med et træspyd om de er færdigbagte. Der må ikke sidde dej på spyddet. Afkøl derefter kagerne på en bagerist.

Bagetid: about 20 Minutes

2

Rabarberkompot

200 grabarber snittede
2 spsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
75 gsukker
1 tsk.Dr. Oetker Naturlig Citronaroma

Bring langsomt rabarber, vaniljesukker og sukker i kog. Kog til rabarberne er møre og smag til med Naturlig Citronaroma.

Lav et hul med en teske i midten af hver afkølede cupcake og fyld med rabarberkompotten.

3

Marshmallow-topping

7 bladeDr. Oetker Husblas
¾ dlvand
250 gsukker
¾ dllys sirup

Læg husblas i blød i koldt vand, mens sukkersiruppen koges.

Kom 3/4 dl vand, sukker og sirup i en gryde og bring blandingen langsomt i kog under omrøring. Kog sukkerblandingen ved svag varme, til sukkeret er opløst. Skru derefter op for varmen, og kog til sukkerblandingen når 130 °C. Det er vigtigt, at temperaturen når helt op på de 130 °C (max. 140 °C), da toppingen ellers ikke får den rigtige konsistens.


Picture - Summer smore cupcake_step5_til web.jpg
Picture - Summer smore cupcake_step6_til web.jpg

Bland 1 spsk. vand med Naturlig Citronaroma i en stor skål, gerne til en standmixer. Pres væden fra husblassen og opløs det i citronvandet sammen med lidt af den varme sukkerlage. 

Tilsæt resten af sukkerlagen. Pisk blandingen ved medium hastighed 8-10 minutter, til konsistensen er sej og minder lidt om tyggegummi og den ligner en marengs. Kom straks blandingen i en sprøjtepose med en stjernetyl (fx Dr. Oetker stjernetyl; ø 8 cm) og sprøjt toppe på hver cupcake, således at hullet med rabarberkompot dækkes til.


Picture - Summer smore cupcake_step7_til web.jpg

Lad kagerne stå lidt og brænd dem herefter forsigtigt gyldne med en gasbrænder.


Tips

Kagerne holder sig fint 2-3 dage, men vent med at brænde toppingen til kort før servering.

Servér kagerne til pinse, Sankt Hans eller enhver anden sommer-komsammen eller sommerfest.


Hvis du vil være sikker på at dine cupcakes ikke flyder ud så læg muffinformene dobbelt, eller kom dem i en muffinform af metal, på den måde bliver siderne på dine cupcakes mere lige.