Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Fløderand

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Fløderand er en klassisk og simpel dessert, der smager dejligt af vanilje og er nem at tilberede. Pynt den med årstidens frugter og bær.

4 - 6 portioner

for let øvede 40 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Fløderand

Redskaber:

håndmixer
randform

Fløderand:

5 blade Dr. Oetker Økologisk Husblas
½ l piskefløde
4 tsk. Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker

Pynt:

ca. 200 - 300 g friske bær
citronmelisse

Tilberedning

Tilberedning

1

Fløderand

Læg husblas i blød i koldt vand i 5-10 minutter.



Pisk fløden så den er lind og danner lette toppe. Den må ikke være for stiv. Rør vaniljesukker i og smag til evt. med lidt sukker.


Tag den udblødte husblas op af vandet uden at klemme det for vand. Smelt husblassen over vandbad eller i mikroovn. Smelt husblas i mikroovnen ved 900 W effekt i 15-30 sekunder. Husblassen må ikke varmes for meget, da den kan miste evnen til at stivne. Afkøl husblassen en anelse indtil en dråbe på bagsiden af hånden føles håndvarm/lunken. Husblassen må dog heller ikke blive for kold, da den så ikke kan fordeles ordentligt i blandingen og i stedet vil stivne i dråber og trevler.


Husblastrevler og -klumper opstår når husblassen får et temperaturchok. Derfor skal den smeltede husblas og den masse, den hældes i, have cirka samme temperatur. Start derfor med at køle husblassen en smule ved at blande ca. 1 dl af flødeskummet i den lune husblas under omrøring. Vend forsigtigt husblasblandingen i resten af flødeskummet.


Skyld formen, som fløderanden skal stivne i med koldt vand på indersiden for at sikre, at fløderanden slipper formen når den skal serveres. Hæld fløderanden i formen og dæk den til med husholdningsfilm. Stil den på køl i 4 timer eller indtil fløderanden er helt stivnet.

2

Pynt

Vend forsigtigt fløderanden ud på et fad. Hvis det er svært at få fløderanden ud af formen, så prøv at dyppe undersiden af formen hurtigt i varmt vand og prøv igen.


Pynt med friske bær og citronmelisse.

Tips

Hvis du ikke har en randform, så brug en anden form fx en sandkageform. Du kan også anrette i portionsglas istedet. Hvis du anretter i portionsglas er det ikke nødvendigt at skylde dem i varmt vand inden cremen hældes i, da den jo så ikke skal vendes ud.

En fløderand kan sagtens holde sig på frost i en måned i en lukket beholder.


Er du usikker på, hvordan du undgår klumper og trevler når du arbejder med husblas? Læs vores tips til husblas, hvor vi fortæller dig alt det du skal være opmærksom på, når du arbejder med husblas i kolde tilberedninger som fx Fløderand.

Næringsindhold til opskriften Fløderand

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1771kJ
423kcal
1135kJ
271kcal
Fedt 38.24g 24.51g
Kulhydrat 5.99g 3.84g
Protein 3.93g 2.52g