Fløderand

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Fløderand er en klassisk og simpel dessert, der smager dejligt af vanilje og er nem at tilberede. Pynt den med årstidens frugter og bær.

4 - 6 portioner

for let øvede 40 Minutter without_eggs Uden æg iconglutenfrei26x26png Glutenfri

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Fløderand

Redskaber:

håndmixer
randform

Fløderand:

5 blade Dr. Oetker Økologisk Husblas
½ l piskefløde
4 tsk. Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker

Pynt:

ca. 200 - 300 g friske bær
citronmelisse

Tilberedning

Tilberedning

1

Fløderand

Læg husblas i blød i koldt vand i 5-10 minutter.

Pisk fløden så den er lind og danner lette toppe. Den må ikke være for stiv. Rør vaniljesukker i og smag til evt. med lidt sukker.


Tag den udblødte husblas op af vandet uden at klemme det for vand. Smelt husblassen over vandbad eller i mikroovn. Smelt husblas i mikroovnen ved 900 W effekt i 15-30 sekunder. Husblassen må ikke varmes for meget, da den kan miste evnen til at stivne. Afkøl husblassen en anelse indtil en dråbe på bagsiden af hånden føles håndvarm/lunken. Husblassen må dog heller ikke blive for kold, da den så ikke kan fordeles ordentligt i blandingen og i stedet vil stivne i dråber og trevler.


Husblastrevler og -klumper opstår når husblassen får et temperaturchok. Derfor skal den smeltede husblas og den masse, den hældes i, have cirka samme temperatur. Start derfor med at køle husblassen en smule ved at blande ca. 1 dl af flødeskummet i den lune husblas under omrøring. Vend forsigtigt husblasblandingen i resten af flødeskummet.


Skyld formen, som fløderanden skal stivne i med koldt vand på indersiden for at sikre, at fløderanden slipper formen når den skal serveres. Hæld fløderanden i formen og dæk den til med husholdningsfilm. Stil den på køl i 4 timer eller indtil fløderanden er helt stivnet.

2

Pynt

Vend forsigtigt fløderanden ud på et fad. Hvis det er svært at få fløderanden ud af formen, så prøv at dyppe undersiden af formen hurtigt i varmt vand og prøv igen.


Pynt med friske bær og citronmelisse.

Tips

Hvis du ikke har en randform, så brug en anden form fx en sandkageform. Du kan også anrette i portionsglas istedet. Hvis du anretter i portionsglas er det ikke nødvendigt at skylde dem i varmt vand inden cremen hældes i, da den jo så ikke skal vendes ud.

En fløderand kan sagtens holde sig på frost i en måned i en lukket beholder.


Er du usikker på, hvordan du undgår klumper og trevler når du arbejder med husblas? Læs vores tips til husblas, hvor vi fortæller dig alt det du skal være opmærksom på, når du arbejder med husblas i kolde tilberedninger som fx Fløderand.

Næringsindhold til opskriften Fløderand

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1679 kJ
401 kcal
1076 kJ
257 kcal
Fedt 38.38 g 24.60 g
Kulhydrat 9.81 g 6.29 g
Protein 3.91 g 2.50 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Dit samtykke omfatter også udtrykkeligt en mulig dataoverførsel til USA i henhold til artikel 49 i GDPR. Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger, her kan du også finde flere oplysninger om dataoverførsler til teknologiudbydere og partnere i USA.  Du kan til enhver tid skifte mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Vi bruger også teknologiudbydere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.

 

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Vi samarbejder også med partnere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
 

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: