Flag

Frugtsalat med vaniljecreme og mandelcrumble

5 - 6 portioner
Middelsvær
70 minutter
Frugtsalat er en nem og frisk dessert som kan varieres på kryds og tværs. Her er frugten vendt i en passionsfrugtsirup og serveret med vaniljeflødeskum.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image

Ingredienser

Mandelcrumble
50 ghvedemel
40 grørsukker eller lys muscovadosukker
50 gkoldt smør skåret i små tern
1 poseDr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
Frugtsalat med passionsfrugtsirup
3passionsfrugter frugtkødet
2 spsk.sukker
3 spsk.vand
½ananas
2appelsiner
1pomelo
2røde grape
250 gfriske hindbær
10jordbær
Vaniljecreme
4 dlpiskefløde
3 spsk.flormelis
1 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste

Tænd ovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C traditionel varme.

1

Mandelcrumble

50 ghvedemel
40 grørsukker eller lys muscovadosukker
50 gkoldt smør skåret i små tern
1 poseDr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)

Kom mel og sukker i en skål og smuldr smørret heri til det får konsistens som rasp. Bland  hakkede mandler i og fordel dejkrummerne på en bageplade beklædt med bagepapir.


Bag crumblen midt i ovnen i 8-10 minutter til det er gyldent. Afkøl crumblen helt på bagepapiret og bræk evt. store stykker i lidt mindre.

Bagetid: 8 - 10 Minutes

2

Frugtsalat med passionsfrugtsirup

3passionsfrugter frugtkødet
2 spsk.sukker
3 spsk.vand
½ananas
2appelsiner
1pomelo
2røde grape
250 gfriske hindbær
10jordbær

Kom passionsfrugtkød, sukker og vand i en gryde og kog blandingen op. Lad blandingen simre til sukkeret er helt opløst og saften tykner en smule. Sæt siruppen til afkøling. 


Skær skrællen af ananas og appelsiner og skær dem i tern. Skær skrællen af pomelo og grapefrugt og skær dem ud i fileter. Bland alle citrusfrugterne og ananasternene i en skål og hæld lagen henover. 


Skær jordbær og hindbær i stykker og stil dem til side i hver sin skål.

3

Vaniljecreme

4 dlpiskefløde
3 spsk.flormelis
1 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste

Kom piskefløde, Vanilla Paste og flormelis i en skål og pisk til der dannes bløde toppe. 

4

Servering

Bland jordbær og hindbær sammen med citrusfrugterne lige inden servering. Kom frugtsalaten i serveringsglas og top hvert glas med vaniljecremen og mandelcrumble.


Tips

Hvis du har vaniljecreme og mandelcrumble tilovers så server det sammen med desserten i små skåle, så dem der har lyst kan komme mere på.


Rørsukkeret kan erstattes med almindeligt sukker.