Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Forårsmakroner med citronganache

Lækre makroner med fyld af en syrlig citronganache. Farv din makrondej for at opnå et super fint udseende og eksperimentér med fyld med forskellige smag.

about 12 stk.

for let øvede 100 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Forårsmakroner med citronganache

Citronganache:

150 g hakket, hvid chokolade
1 dl piskefløde
2 tsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt
0,5 tsk. Dr. Oetker Gul Konditorfarve

Makroner:

65 g Dr. Oetker Mandelmel
90 g flormelis
1 bæger pasteuriserede æggehvider (50 g)
25 g sukker
1 tsk. Dr. Oetker Gul Konditorfarve

Tilberedning

Tilberedning

1

Citronganache

Varm chokolade, fløde, citronekstrakt og gul konditorfarve op i en kasserolle ved så lav varme som muligt. Rør forsigtigt til konsistensen er cremet og ensartet.

Fyld ganachen i en sprøjtepose eller en frysepose, og læg den på køl i et par timer, til den har sat sig og er lidt koldere end stuetemperatur.

2

Markoner

Rør mandelmelet og flormelis sammen i en skål. Pisk æggehvide ved lav hastighed, til den danner bløde toppe. Tilsæt sukker lidt ad gangen og pisk massen til en marengs. Vend forsigtigt mandelmel i marengsen ad to gange og vend til sidst konditorfarve i. Makronmassen skal flyde lidt ud når den sættes. Hvis dejen er for tynd eller tyk, kan der tilsættes hhv. en smule flormelis eller æggehvide. Sprøjt 24 makroner ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og lav dem så ensartede som muligt.


Lad makronerne hvile i 30-60 min.  så de hæver, danner en tynd skorpe i overfladen, som bliver blank.

Tænd ovnen på 160 ˚C traditionel varme.

Bag makronerne midt i en forvarmet ovn i 10-11 min. til de er en anelse gyldne i overfladen. Afkøl makronerne helt på bagepladen.


Læg makronerne sammen med ganachen, og opbevar dem i køleskabet i en lufttæt beholder indtil servering.

Tip

Makroner kan med fordel stå et døgns tid, før de serveres. Så smelter makron og fyld lidt sammen, hvilket får den karakteristiske smag frem.

Næringsindhold til opskriften Forårsmakroner med citronganache

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 762kJ
182kcal
1905kJ
455kcal
Fedt 10.90g 27.25g
Kulhydrat 18.61g 46.53g
Protein 2.11g 5.27g