Forårsmakroner med citronganache

(0)
4 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Små lækre franske macarons farvet i en fin gul farve og fyldt med en frisk citronganache, eller prøv istedet at fylde dem med en nem citronsmørcreme.

12 stk.

for let øvede 60 Minutter iconglutenfrei26x26png Glutenfri

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Forårsmakroner med citronganache

Redskaber:

Dr. Oetker engangssprøjtepose
håndmixer

Citronganache:

150 g hakket hvid chokolade
1 dl piskefløde
2 tsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt
½ tsk. Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour

Franske macarons:

65 g Dr. Oetker Mandelmel
90 g flormelis
1 bæger pasteuriserede æggehvider (50 g)
25 g sukker
1 tsk. Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour

Tilberedning

Tilberedning

1

Citronganache

Kom hvid chokolade, fløde, Naturlig Citronekstrakt og Concentrated Yellow Colour i en kasserolle og varm det langsomt op. Rør forsigtigt til konsistensen er cremet og ensartet.


Fyld ganachen i en sprøjtepose eller en frysepose, og læg den på køl i et par timer, til den har sat sig og er lidt koldere end stuetemperatur.

2

Franske macarons

Rør mandelmel og flormelis sammen i en skål. 


Pisk æggehvide ved lav hastighed, til der dannes bløde toppe. Tilsæt sukker lidt ad gangen og pisk massen til en sej marengs. Vend forsigtigt blandingen af mandelmel og flormelis i marengsen ad to gange. Vend til sidst Concentrated Yellow Colour i. 


Kom makrondejen i en sprøjtepose og sprøjt 24 ensartede makroner ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Det er vigtigt at stræbe på at sprøjte makronerne så ens som muligt. Makronmassen skal flyde lidt ud når den sprøjtes. Hvis dejen er for tynd eller tyk, kan der tilsættes henholdsvis en lille smule flormelis eller æggehvide.

Lad makronerne hvile på køkkenbordet i 30-60 minutter. Det er vigtigt at gøre dette, for at overfladen kan tørre lidt, hvilket er med til at sikre at makronerne ikke sprækker og at de får de ønskede "fødder" under bagningen.

Tænd ovnen på 160 ˚C traditionel varme.

Bag makronerne midt i en forvarmet ovn i 10-11 minutter til de er en anelse gyldne i overfladen. Afkøl makronerne helt på bagepladen.

3

Samling

Klip et hul i sprøjteposen med citronganachen og sprøjt lidt ganache på bagsiden af en makron, kom en anden makron ovenpå, sørg for at det også er bagsiden af denne makron der er ind mod ganachen. Gentag for de resterende makroner.

Opbevar makronerne i køleskabet i en lufttæt beholder indtil servering.

Tips

Makroner kan med fordel stå et døgns tid, før de serveres. Så smelter makron og fyld lidt sammen, hvilket får den karakteristiske smag og konsistens frem.


Hvis det skal gå lidt hurtigt og være lidt nemmere kan citronganachen erstattes med en smørcreme lavet med Juicy Lemon Icing & Frosting. Vi har samlet vores bedste tips til glasur og smørcreme og her kan du også se, hvordan du kan tilberede glasurpulveret som smørcreme, så du kan få en smørcreme med en dejlig smag af citron.

Næringsindhold til opskriften Forårsmakroner med citronganache

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 758 kJ
181 kcal
1897 kJ
453 kcal
Fedt 10.86 g 27.14 g
Kulhydrat 18.76 g 46.91 g
Protein 2.13 g 5.32 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: