Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Frosting eller icings

(0)
4 26 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Lækkert topping eller fyld til dine cupcakes og andre kager. Find her mange forskellige typer og smage af kagetoppings, glasur og fyld.

ca. 12 portioner

nem 15 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Frosting eller icings

Chokoladefrosting / Chokoladesmørcreme:

250 g flormelis
25 g kakao
1 tsk. Dr. Oetker Vaniljearoma
80 g blødt smør
2 spsk. mælk

Vaniljefrosting / Vaniljesmørcreme:

250 g flormelis
1 tsk. Dr. Oetker Vaniljearoma
75 g blødt smør
Dr. Oetker Rød Konditorfarve , eller Concentrated Colour efter ønske
1 - 2 spsk. mælk (undlades ved brug af konditorfarve)

Creamcheese-frosting:

320 g flormelis
50 g blødt smør
125 g flødeost , ikke light
Dr. Oetker Concentrated Green Colour eller Konditorfarve

Cake Mousse:

1 brev Dr. Oetker Cake Mousse Chocolate , Strawberry Taste eller Vanilla Taste
2 - 2 ½ dl letmælk

Royal icing / æggehvide glasur:

2 bægre pasteuriserede æggehvider
2 tsk. citronsaft
330 g flormelis
Dr. Oetker Rød Konditorfarve

Glasur med Juicy Lemon Icing & Frosting:

1 pose Dr. Oetker Juicy Lemon Icing & Frosting
½ dl vand

Smørcreme med Berry Fantasy Icing & Frosting:

1 pose Dr. Oetker Berry Fantasy Icing & Frosting
125 g blødt smør

Flødeostecreme med Choco Dream Icing & Frosting:

1 pose Dr. Oetker Choco Dream Icing & Frosting
100 g flødeost
50 g blødt smør

Tilberedning

Tilberedning

Om frosting, icing, smørcreme og glasur

Kært barn har mange navne. Frosting og icings betyder næsten det samme, og er de engelske betegnelser for smørcreme og glasur. Frosting bliver især brugt i Amerika, hvor Cupcake-trenden stammer fra. Frosting kan bestå af forskellige ingredienser. De mest almindelige er smør eller flødeost blandet med flormelis. 

Her finder du Dr. Oetkers bud på forskellige frosting, icings og andre toppings til at pynt dine cupcakes med, eller som fyld eller overtræk til dine kager.

Alle opskrifter er lavet til ca. 12 cupcakes, men det er jo individuelt hvor meget frosting man kan lide, derfor kan det variere lidt, hvor mange cupcakes man har til.

Cupcakes og kager dekoreret med glasur der indeholder mælk, smør, flødeost eller fløde bør opbevares køligt.

1

Chokoladefrosting / Chokoladesmørcreme

Kom flormelis, kakao, Vaniljearoma og blødt smør i en skål. Pisk blandingen med en håndmixer ved lav hastighed, tilsæt mælken lidt ad gangen. Pisk i 5 minutter ved høj hastighed til smørcremen er let og luftig. Tilsæt mere flormelis, hvis smørcremen er lidt for tynd.

2

Vaniljefrosting / Vaniljesmørcreme

Kom flormelis, Vaniljearoma og blødt smør i en skål. Pisk blandingen med en håndmixer ved lav hastighed og tilsæt Konditorfarve indtil den ønskede farve er opnået (brug mælk hvis der ikke bruges konditorfarve). Pisk i 5 minutter ved høj hastighed til smørcremen er let og luftig. Tilsæt mere flormelis, hvis smørcremen er lidt for tynd eller tilsæt lidt mælk, hvis den er for tyk.

3

Creamcheese-frosting

Bland flormelis, blødt smør og flødeost i en skål. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed. Tilsæt eventuelt Concentrated Colour eller Konditorfarve og pisk i 5 minutter ved høj hastighed til cremen er let og luftig. Tilsæt mere flormelis, hvis cremen er lidt for tynd.

4

Cake Mousse

Bland posens indhold med 2-2½ dl letmælk (se tilberedningen på bagsiden af emballagen, mængden af mælk er forskellig for de forskellige smagsvarianter), pisk med en håndmixer, først ved lavhastighed i 1 minut, herefter i 4 minutter ved høj hastighed, til den er let og luftig. Det er vigtigt at piske kagemoussen i det antal minutter som er angivet for at opnå den rette konsistens.

5

Royal icing / æggehvide glasur

Fordelen ved at bruge glasur lavet af æggehvider er, at glasuren bliver rigtig flot og blank i overfladen. Desuden er den nem at arbejde med. Glasuren størkner rimelig hurtig og bliver hård, så hvis der skal pyntes med krymmel, skal man huske at gøre det lige efter at glasuren er kommet på kagen.

Pisk æggehvider og citronsaft med en håndmixer, piske herefter flormelis og eventuelt Konditorfarve sammen med æggehviderne, glasuren skal blive tyk og blank. 


Denne icing skal anvendes straks efter den er lavet, eller opbevares i en luft tæt beholder, da glasuren bliver hård hvis den udsættes for luft.

6

Glasur med Juicy Lemon Icing & Frosting

Hæld posens indhold i en skål og tilføj vand. Rør rundt et øjeblik så glasuren får en ensartet konsistens uden klumper. 

Mængden af glasur passer til en 20x30 cm bradepande. Pynt med Dr. Oekter krymmel efter ønske for et ekstra festligt udseende.


Brug gerne Berry Fantasy Icing & Frosting eller Choco Dream Icing & Frosting til at lave glasur på samme måde.

7

Smørcreme med Berry Fantasy Icing & Frosting

Hæld posens indhold i en stor skål og tilføj tempereret smør. Pisk 4 minutter til smørcremen har en ensartet og luftig konsistens. Kom smørcremen i en sprøjtepose med en tyl eller fordel den på kagen med en paletkniv.

Mængden af smørcreme passer til dekoration af ca. 18 små cupcakes eller 10-12 store.


Brug gerne Juicy Lemon Icing & Frosting eller Choco Dream Icing & Frosting til at lave smørcreme på samme måde.

8

Flødeostecreme med Choco Dream Icing & Frosting

Hæld posens indhold i en stor skål og tilføj flødeost og tempereret smør. Pisk 4 minutter til cremen har en ensartet og luftig konsistens. Kom flødeostecremen i en sprøjtepose med en tyl eller fordel den på kagen med en paletkniv.


Mængden af flødeostecreme passer til dekoration af ca. 18 små cupcakes eller 10-12 store.


Brug gerne Juicy Lemon Icing & Frosting eller Berry Fantasy Icing & Frosting til at lave cream cheese frosting på samme måde.

Tip

Vi har samlet vores bedste tips til frosting, hvor du fx kan læse hvordan du får en luftig og lækker frosting.

Næringsindhold til opskriften Frosting eller icings

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 4070 kJ
972 kcal
1633 kJ
390 kcal
Fedt 33.34 g 13.39 g
Kulhydrat 158.56 g 63.68 g
Protein 4.97 g 2.00 g