Vaniljekager
150 - 200 stk.
Middelsvær
140 minutter
Denne klassiske småkageopskrift på vaniljekager er perfekt som julebag i den søde juletid.
Ingredienser
Forberedelse
Dejen
375 g
blødt smør
250 g
sukker
2
æggeblommer str. M/L
¼ tsk.
500 g
hvedemel
I alt :
140 minutter
Forb. :
100 minutter
Bagning:
7 minutter
Hvile:
30 minutter
1
Dejen
375 gblødt smør
250 gsukker
2æggeblommer str. M/L
2 spsk.Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
¼ tsk.Dr. Oetker Hjortetaksalt
500 ghvedemel
Pisk smør og sukker godt sammen. Rør æggeblommer og vaniljesukker. Sigt hjortetaksalt og hvedemel sammen i en skål, og bland det med den hakkede vaniljestang. Ælt herefter smør- og melblandingen sammen. Lad dejen hvile i køleskabet i 30 minutter.
2
Tænd ovnen på 180° C traditionel varme.
Tril dejen til små kugler, der er lidt mindre end en to-krone. Læg kuglerne på en bageplade, og tryk dem en anelse med en gaffel. Dyp evt. gaflen i mel, så dejen ikke hænger fast.
Bag kagerne 7-8 minutter, til de er let gyldne. Afkøl kagerne på en bagerist, og opbevar dem i en lufttæt beholder i køleskabet.
Bagetid
7 minutter
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?
Relaterede opskrifter