Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Gåsebryst

Den klassiske flødeskumskage bestående af en kagebund fyldt med syltetøj og creme og til sidst toppet med fint, udrullet marcipan.

10 - 12 stk.

for let øvede 80 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Gåsebryst

Redskaber:

bageplade; 30 x 40 cm
håndmixer
sprøjtepose
kagerulle

Dejen:

3 æg str. M/L
175 g sukker
50 g kartoffelmel
50 g hvedemel
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver

Fyld:

300 g hindbærmarmelade
1 brev Dr. Oetker Kagecreme med vaniljesmag
4 dl sødmælk
0,5 l piskefløde

Pynt:

Dr. Oetker Sweethart , eller anden pynt efter ønske
200 g marcipan
flormelis til udrulning af marcipan

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.

1

Dejen

Pisk æg og sukker skummende hvidt. Vend kartoffelmel, sigtet hvedemel og bagepulveret i æggemassen på én gang og fordel dejen jævnt ud på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag bunden midt i ovnen i 10-11 min. til den er gyldenbrun.

Når bunden er færdigtbagt drysses den med sukker. Vend den hurtigt over på et nyt stykke bagepapir og træk forsigtigt det øverste bagepapir af. Afkøl bunden inden den skal pyntes. Skær bunden i 2 lange stænger og læg dem i forlængelse af hinanden.

2

Fyld

Smør bundene med hindbærmarmelade.

Bland cremepulveret med mælk. Pisk blandingen med en håndmixer i 1 min. Cremen er ret fast. Pisk fløden til flødeskum. Vend flødeskummen i kagecremen og pisk kort med en håndmixer for at undgå klumper. Gem lidt af fyldet til pynt oven på gåsebrystet og fordel derefter resten på midten af kagebundene oven på marmeladen (brug evt. en sprøjtepose til dette). 

Rul marcipanen ud med en kagerulle mellem to stykker plast eller bagepapir. Drys evt. med lidt flormelis så marcipanen nemmere slipper plasten eller papiret igen. Læg marcipanen hen over cremen og tryk den let fast. Skær stangen i passende stykker med en skarp kniv.

3

Pynt

Pynt hvert gåsebryst med en dut kagecreme og drys med krymmel.

Opskriften er tilføjet af Jette fra Aakirkeby via Kagerullen.

Gåsebryster er min yndlingskage fordi: "Gåsebryster er ret hurtige at lave selv, og med de rene råvarer konkurrerer de meget fint i både pris og smag med dem, som købes. Og mange tror, det er meget svært, hvilket det ikke er".

Den klassiske, danske flødekage gåsebryst, består af lagkagebund eller butterdej smurt med lidt syltetøj, der fyldes med en blanding af den traditionelle kagecreme og flødeskum. Kagen dækkes af et tyndt lag marcipan og til sidst pyntes med lidt af kagecreme-blandingen og et bær eller krymmel.
Flødeskumskagen gåsebryst stammer tilbage fra starten af 1900-tallet.

Næringsindhold til opskriften Gåsebryst

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2089kJ
499kcal
1373kJ
328kcal
Fedt 22.76g 14.98g
Kulhydrat 68.66g 45.17g
Protein 5.22g 3.44g