Gåsebryst

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Den klassiske flødeskumskage bestående af en kagebund fyldt med syltetøj og creme og til sidst toppet med fint, udrullet marcipan.

10 - 12 stk.

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Gåsebryst

Redskaber:

håndmixer
bageplade; 30 x 40 cm
Dr. Oetker engangssprøjteposer
Dr. Oetker stjernetyl ø 8 mm
Dr. Oetker vinkelpalet - lille
kagerulle

Lagkagebund:

3 æg str. M/L
175 g sukker
50 g kartoffelmel
50 g hvedemel
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver

Konditorcreme og fyld:

300 g hindbærmarmelade
1 brev Dr. Oetker Kagecreme med vaniljesmag
4 dl sødmælk
½ l piskefløde

Marcipanovertræk og pynt:

200 g marcipan
flormelis til udrulning af marcipan
Dr. Oetker Sweetheart , eller anden pynt efter ønske

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.

1

Lagkagebund

Pisk æg og sukker skummende hvidt. Sigt kartoffelmel, hvedemel og bagepulveret i æggemassen og vend dejen sammen. Fordel dejen jævnt ud på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag bunden midt i ovnen i 10-11 minutter til den er gyldenbrun.

Drys den bagte kagebund med sukker, vend den hurtigt over på et nyt stykke bagepapir og træk forsigtigt bagepapiret af. Lad bunden køle helt af.

2

Konditorcreme og fyld

Skær den afkølede bund i 2 lange stænger og læg dem i forlængelse af hinanden. Smør bundene med hindbærmarmelade.

Kom indholdet af et brev Kagecreme med vaniljesmag i en skål og tilsæt mælk. Pisk med en håndmixer i 1 minut, cremen vil være ret fast. 


Pisk fløden til flødeskum. Vend flødeskummen i kagecremen og pisk kort med en håndmixer for at undgå klumper. Kom lidt af cremen i en sprøjtepose med stjernetyl, det skal bruges til pynt på kagerne.


Kom den resterende creme på midten af stangen ovenpå marmeladen (brug evt. en sprøjtepose). Der skal være mere creme på midten af stangen end langs siderne. Brug gerne en vinkelpalet til at glatte cremen op i en trekant.

3

Marcipanovertræk og pynt

Rul marcipanen ud med en kagerulle mellem to stykker plast eller bagepapir, eller på et bord drysset med flormelis, sørg for at rulle marcipanen ud i et rektangel der kan dække hele kagen. Skær kanterne af marcipanen til. Læg marcipanen hen over cremen og tryk den fast i kanterne. Skær stangen over i passende stykker.


Sprøjt en lille creme-rosette på hvert gåsebryst og drys med lidt hjerter fra Sweetheart krymmel mix.

Note

Opskriften er tilføjet af Jette fra Aakirkeby via Kagerullen.



Gåsebryster er min yndlingskage fordi: "Gåsebryster er ret hurtige at lave selv, og med de rene råvarer konkurrerer de meget fint i både pris og smag med dem, som købes. Og mange tror, det er meget svært, hvilket det ikke er".


Den klassiske, danske flødekage gåsebryst, stammer tilbage fra starten af 1900-tallet og består af lagkagebund eller butterdej smurt med lidt syltetøj, der fyldes med en blanding af den traditionelle kagecreme og flødeskum. Kagen dækkes af et tyndt lag marcipan og til sidst pyntes med lidt af kagecreme-blandingen og et bær eller krymmel.

Næringsindhold til opskriften Gåsebryst

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2085 kJ
498 kcal
1373 kJ
328 kcal
Fedt 22.76 g 14.98 g
Kulhydrat 68.68 g 45.18 g
Protein 5.22 g 3.44 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: