Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Gåsebryst

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Den klassiske flødeskumskage bestående af en kagebund fyldt med syltetøj og creme og til sidst toppet med fint, udrullet marcipan.

10 - 12 stk.

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Gåsebryst

Redskaber:

håndmixer
bageplade; 30 x 40 cm
Dr. Oetker engangssprøjteposer
Dr. Oetker stjernetyl ø 8 mm
Dr. Oetker vinkelpalet - lille
kagerulle

Lagkagebund:

3 æg str. M/L
175 g sukker
50 g kartoffelmel
50 g hvedemel
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver

Konditorcreme og fyld:

300 g hindbærmarmelade
1 brev Dr. Oetker Kagecreme med vaniljesmag
4 dl sødmælk
½ l piskefløde

Marcipanovertræk og pynt:

200 g marcipan
flormelis til udrulning af marcipan
Dr. Oetker Sweetheart , eller anden pynt efter ønske

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.

1

Lagkagebund

Pisk æg og sukker skummende hvidt. Sigt kartoffelmel, hvedemel og bagepulveret i æggemassen og vend dejen sammen. Fordel dejen jævnt ud på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag bunden midt i ovnen i 10-11 minutter til den er gyldenbrun.

Drys den bagte kagebund med sukker, vend den hurtigt over på et nyt stykke bagepapir og træk forsigtigt bagepapiret af. Lad bunden køle helt af.

2

Konditorcreme og fyld

Skær den afkølede bund i 2 lange stænger og læg dem i forlængelse af hinanden. Smør bundene med hindbærmarmelade.

Kom indholdet af et brev Kagecreme med vaniljesmag i en skål og tilsæt mælk. Pisk med en håndmixer i 1 minut, cremen vil være ret fast. 


Pisk fløden til flødeskum. Vend flødeskummen i kagecremen og pisk kort med en håndmixer for at undgå klumper. Kom lidt af cremen i en sprøjtepose med stjernetyl, det skal bruges til pynt på kagerne.


Kom den resterende creme på midten af stangen ovenpå marmeladen (brug evt. en sprøjtepose). Der skal være mere creme på midten af stangen end langs siderne. Brug gerne en vinkelpalet til at glatte cremen op i en trekant.

3

Marcipanovertræk og pynt

Rul marcipanen ud med en kagerulle mellem to stykker plast eller bagepapir, eller på et bord drysset med flormelis, sørg for at rulle marcipanen ud i et rektangel der kan dække hele kagen. Skær kanterne af marcipanen til. Læg marcipanen hen over cremen og tryk den fast i kanterne. Skær stangen over i passende stykker.


Sprøjt en lille creme-rosette på hvert gåsebryst og drys med lidt hjerter fra Sweetheart krymmel mix.

Note

Opskriften er tilføjet af Jette fra Aakirkeby via Kagerullen.



Gåsebryster er min yndlingskage fordi: "Gåsebryster er ret hurtige at lave selv, og med de rene råvarer konkurrerer de meget fint i både pris og smag med dem, som købes. Og mange tror, det er meget svært, hvilket det ikke er".


Den klassiske, danske flødekage gåsebryst, stammer tilbage fra starten af 1900-tallet og består af lagkagebund eller butterdej smurt med lidt syltetøj, der fyldes med en blanding af den traditionelle kagecreme og flødeskum. Kagen dækkes af et tyndt lag marcipan og til sidst pyntes med lidt af kagecreme-blandingen og et bær eller krymmel.

Næringsindhold til opskriften Gåsebryst

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2085 kJ
498 kcal
1373 kJ
328 kcal
Fedt 22.76 g 14.98 g
Kulhydrat 68.68 g 45.18 g
Protein 5.22 g 3.44 g