Hasselnøddelagkage

(0)
4 4 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Sprød marengs lagt sammen med en luftig og sød hasselnøddemousse og en mørk chokoladeganache smagt til med havsalt. Perfekt til festlige sammenkomster.

6 - 8 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Hasselnøddelagkage

Redskaber:

håndmixer
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker rund tyl; ø 13 mm

Marengsbunde:

1 brev Dr. Oetker Perfect Meringues
75 ml vand
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
1 pose Dr. Oetker Hasselnøddeflager (50 g), reserver lidt til pynten
1 pose Dr. Oetker Mandelflager (50 g)
2 spsk. Dr. Oetker Baking Cocoa

Chokoladeganache med havsalt:

100 g piskefløde
200 g mørk chokolade , gerne 57-58% kakaoindhold
30 g Dr. Oetker Flydende Glukose
1 tsk. flagesalt , ca. 2 g

Hasselnøddemousse:

1 pose Dr. Oetker Cake Mousse Hazelnut Taste
2 ½ dl letmælk , kold

Pynt:

Dr. Oetker Hasselnøddeflager
Dr. Oetker Økologisk Earthy Cocoa krymmel
frisk timian

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 100 °C varmluft.

1

Marengsbunde

Kom indholdet fra en pose Perfect Meringues i en skål, tilsæt vand. Pisk med en håndmixer, først kort på lav hastighed og herefter på høj hastighed i 3 minutter. Tilsæt Vanilla Paste, Hasselnøddeflager (tag lidt fra til pynten), Mandelflager og sigtet Baking Cocoa og vend marengsmassen grundigt sammen. Kom marengsmassen i en sprøjtepose og klip et 2 cm bredt hul.

Tegn med en blyant tre cirkler med ø 14 cm på et stykke bagepapir, vend papiret om og kom det på en bageplade. Sprøjt marengsbunde i de tre cirkler.

Bag bundene i 90 minutter. Afkøl på en bagerist.

2

Chokoladeganache med havsalt

Hak chokolade fint og kom det i en skål.
 
Kom piskefløde og Flydende Glukose i en tykbundet gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Hæld den varme flødeblanding over chokoladen og rør i cirkulærer bevægelser til ganache'en er blank og ensartet. Rør til slut flagsalt i, smag evt. til med mere salt. Når ganachen er rørt blank og ensartet, så lad den køle kort ved stue temperatur i 10-15 minutter, inden brug.
 

3

Hasselnøddemousse

Bland posens indhold med mælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed til moussen er luftig. Kom moussen i en sprøjtepose med rund tyl (ø 13 mm).

4

Samling og pynt

Saml kagen lige inden servering. Læg en marengsbund på et fad. Fordel halvdelen af ganachen i et jævnt lag over bunden, sprøjt derefter et lag hasselnøddemousse ovenpå ganachen. Læg næste bund på og gentag processen. Slut af med den sidste bund, og sprøjt små dutter af hasselnøddemousse på toppen. Pynt lagkagen med Hasselnøddeflager, Earthy Cocoa krymmel og frisk timian.

Tips

Bundende kan forberedes i forvejen, men kagen skal samles kort inden servering.


For at opnå en præcis og glat opsprøjtning af marengsbundene kan du anvende en rund tyl på ø 17 -20 mm, istedet for at klippe et hul i sprøjteposen.

Næringsindhold til opskriften Hasselnøddelagkage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2093 kJ
500 kcal
846 kJ
202 kcal
Fedt 26.09 g 10.56 g
Kulhydrat 56.14 g 22.73 g
Protein 8.52 g 3.45 g

Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv

Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej