Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Hasselnøddelagkage

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Sprød marengs lagt sammen med en luftig og sød hasselnøddemousse og en mørk chokoladeganache smagt til med havsalt. Perfekt til festlige sammenkomster.

6 - 8 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Hasselnøddelagkage

Redskaber:

håndmixer
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker rund tyl; ø 13 mm

Marengsbunde:

1 brev Dr. Oetker Perfect Meringues
75 ml vand
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
1 pose Dr. Oetker Hasselnøddeflager (50 g), reserver lidt til pynten
1 pose Dr. Oetker Mandelflager (50 g)
2 spsk. Dr. Oetker Baking Cocoa

Chokoladeganache med havsalt:

100 g piskefløde
200 g mørk chokolade , gerne 57-58% kakaoindhold
30 g Dr. Oetker Flydende Glukose
1 tsk. flagesalt , ca. 2 g

Hasselnøddemousse:

1 pose Dr. Oetker Cake Mousse Hazelnut Taste
2 ½ dl letmælk , kold

Pynt:

Dr. Oetker Hasselnøddeflager
Dr. Oetker Økologisk Earthy Cocoa krymmel
frisk timian

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 100 °C varmluft.

1

Marengsbunde

Kom indholdet fra en pose Perfect Meringues i en skål, tilsæt vand. Pisk med en håndmixer, først kort på lav hastighed og herefter på høj hastighed i 3 minutter. Tilsæt Vanilla Paste, Hasselnøddeflager (tag lidt fra til pynten), Mandelflager og sigtet Baking Cocoa og vend marengsmassen grundigt sammen. Kom marengsmassen i en sprøjtepose og klip et 2 cm bredt hul.

Tegn med en blyant tre cirkler med ø 14 cm på et stykke bagepapir, vend papiret om og kom det på en bageplade. Sprøjt marengsbunde i de tre cirkler.

Bag bundene i 90 minutter. Afkøl på en bagerist.

2

Chokoladeganache med havsalt

Hak chokolade fint og kom det i en skål.
 
Kom piskefløde og Flydende Glukose i en tykbundet gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Hæld den varme flødeblanding over chokoladen og rør i cirkulærer bevægelser til ganache'en er blank og ensartet. Rør til slut flagsalt i, smag evt. til med mere salt. Når ganachen er rørt blank og ensartet, så lad den køle kort ved stue temperatur i 10-15 minutter, inden brug.
 

3

Hasselnøddemousse

Bland posens indhold med mælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed til moussen er luftig. Kom moussen i en sprøjtepose med rund tyl (ø 13 mm).

4

Samling og pynt

hasselnoeddelagkage samling og pynt

Saml kagen lige inden servering. Læg en marengsbund på et fad. Fordel halvdelen af ganachen i et jævnt lag over bunden, sprøjt derefter et lag hasselnøddemousse ovenpå ganachen. Læg næste bund på og gentag processen. Slut af med den sidste bund, og sprøjt små dutter af hasselnøddemousse på toppen. Pynt lagkagen med Hasselnøddeflager, Earthy Cocoa krymmel og frisk timian.

Tips

Bundende kan forberedes i forvejen, men kagen skal samles kort inden servering.


For at opnå en præcis og glat opsprøjtning af marengsbundene kan du anvende en rund tyl på ø 17 -20 mm, istedet for at klippe et hul i sprøjteposen.

Næringsindhold til opskriften Hasselnøddelagkage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2093 kJ
500 kcal
846 kJ
202 kcal
Fedt 26.09 g 10.56 g
Kulhydrat 56.14 g 22.73 g
Protein 8.52 g 3.45 g