Hjemmelavede bolcher | Bag live med Liv Martine

(0)
4 2 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Hjemmelavede bolcher og pebermyntestokke kan nydes i juledagene eller bruges til at pynte juletræet med.

ca. 20 stk.

avanceret 45 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Hjemmelavede bolcher | Bag live med Liv Martine

Redskaber:

chokolade- eller sukkertermometer
saks
silikonemåtte
bolche- eller plastskraber

Bolchemasse:

225 g sukker
65 g druesukker
½ dl vand
smagsneutral olie

Alternativt hvis man ikke kan skaffe druesukker:

0,7 dl vand (70 g)
225 g sukker
90 g Dr. Oetker Flydende Glukose
smagsneutral olie

Citronsmag:

2 tsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt
1 tsk. Dr. Oetker Citronsyre
1 tsk. Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour

Pebermyntesmag:

2 tsk. Dr. Oetker Naturlig Pebermynteekstrakt
1 tsk. Dr. Oetker Concentrated Green Colour
1 tsk. Dr. Oetker Concentrated Red Colour

Tilberedning

Tilberedning

Bag live med Liv

Denne opskrift blev bagt af Liv Martine. Du kan se hele live udsendelsen på Youtube her: Hjemmelavede bolcher | Bag live med Liv Martine

1

Tilberedning af bolchemasse

Kom sukker, druesukker og vand i en gryde med chokolade- eller sukkertermometeret og kog massen op til 162 °C. Forbered silikonemåtten, imens bolchemassen opvarmes. Tag en varm våd klud, læg den på bordet og placer silikonemåtten ovenpå. Smør silikonemåtten og bolcheskraberne med olie.

2

Bolchemasse

Hvis der skal laves citronbolcher, såfordel herefter den 162 °C varme sukkermasse på silikonemåtten. Tilsæt citronekstrakt, citronsyre og gul farve i sukkermassen. Hvis der skal laves pebermyntestokke, så fordel sukkermassen i to lige store portioner på silikonemåtten i stedet. Tilsæt 1 tsk. af pebermynteekstrakten og rød farve i den ene sukkermasse, og 1 tsk. af pebermynteekstrakten og grøn farve i den anden sukkermasse. Uanset hvilken løsning der er valgt, bruges bolcheskraberne nu til at løfte massen op, så den æltes og luftes. Dette gør at ingredienserne bliver fordelt og bolcherne bliver sprøde til sidst. Dette gøres indtil massen er så afkølet, at den kan æltes og strækkes.

3

Citronbolcher

Når bolchemassen er afkølet skal massen rulles til pølser, som klippes i passende stykker. Pølsen kan evt. drejes en 1/4 omgang mellem hvert klip, så bolcherne bliver trekantede.

4

Pebermyntestokke

Når bolchemasserne er afkølet rulles de ud til to pølser og samles. Sno og stræk herefter massen ud indtil den har en diameter på ca. 1 cm. Klip stykker ud i en længde på ca. 18-20 cm. og form dem til sidst til bolchestokke.

Tips

Når bolcherne er afkølede, opbevares de i lufttætte beholdere, ellers vil de klistre sammen.

Næringsindhold til opskriften Hjemmelavede bolcher | Bag live med Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 540 kJ
129 kcal
1424 kJ
340 kcal
Fedt 1.08 g 2.85 g
Kulhydrat 29.54 g 77.73 g
Protein 0.01 g 0.02 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: