Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Hjemmelavede bolcher | Bag live med Liv Martine

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Hjemmelavede bolcher og pebermyntestokke kan nydes i juledagene eller bruges til at pynte juletræet med.

ca. 20 stk.

avanceret 45 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Hjemmelavede bolcher | Bag live med Liv Martine

Redskaber:

chokolade- eller sukkertermometer
saks
silikonemåtte
bolche- eller plastskraber

Bolchemasse:

225 g sukker
65 g druesukker
½ dl vand
smagsneutral olie

Alternativt hvis man ikke kan skaffe druesukker:

0,7 dl vand (70 g)
225 g sukker
90 g Dr. Oetker Flydende Glukose
smagsneutral olie

Citronsmag:

2 tsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt
1 tsk. Dr. Oetker Citronsyre
1 tsk. Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour

Pebermyntesmag:

2 tsk. Dr. Oetker Naturlig Pebermynteekstrakt
1 tsk. Dr. Oetker Concentrated Green Colour
1 tsk. Dr. Oetker Concentrated Red Colour

Tilberedning

Tilberedning

Bag live med Liv

Denne opskrift blev bagt af Liv Martine. Du kan se hele live udsendelsen på Youtube her: Hjemmelavede bolcher | Bag live med Liv Martine

1

Tilberedning af bolchemasse

Kom sukker, druesukker og vand i en gryde med chokolade- eller sukkertermometeret og kog massen op til 162 °C. Forbered silikonemåtten, imens bolchemassen opvarmes. Tag en varm våd klud, læg den på bordet og placer silikonemåtten ovenpå. Smør silikonemåtten og bolcheskraberne med olie.

2

Bolchemasse

Hvis der skal laves citronbolcher, såfordel herefter den 162 °C varme sukkermasse på silikonemåtten. Tilsæt citronekstrakt, citronsyre og gul farve i sukkermassen. Hvis der skal laves pebermyntestokke, så fordel sukkermassen i to lige store portioner på silikonemåtten i stedet. Tilsæt 1 tsk. af pebermynteekstrakten og rød farve i den ene sukkermasse, og 1 tsk. af pebermynteekstrakten og grøn farve i den anden sukkermasse. Uanset hvilken løsning der er valgt, bruges bolcheskraberne nu til at løfte massen op, så den æltes og luftes. Dette gør at ingredienserne bliver fordelt og bolcherne bliver sprøde til sidst. Dette gøres indtil massen er så afkølet, at den kan æltes og strækkes.

3

Citronbolcher

Når bolchemassen er afkølet skal massen rulles til pølser, som klippes i passende stykker. Pølsen kan evt. drejes en 1/4 omgang mellem hvert klip, så bolcherne bliver trekantede.

4

Pebermyntestokke

Når bolchemasserne er afkølet rulles de ud til to pølser og samles. Sno og stræk herefter massen ud indtil den har en diameter på ca. 1 cm. Klip stykker ud i en længde på ca. 18-20 cm. og form dem til sidst til bolchestokke.

Tips

Når bolcherne er afkølede, opbevares de i lufttætte beholdere, ellers vil de klistre sammen.

Næringsindhold til opskriften Hjemmelavede bolcher | Bag live med Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 540 kJ
129 kcal
1424 kJ
340 kcal
Fedt 1.08 g 2.85 g
Kulhydrat 29.54 g 77.73 g
Protein 0.01 g 0.02 g