Hjemmelavede Sukkerøjne | Kreahjørnet

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Denne opskrift viser hvordan man nemt og billigt kan lave egne sukkerøjne til at dekorere kager med sjove, søde eller skøre ansigter.

ca. 100 - 200 stk.

nem 20 Minutter iconlaktosefrei26x26png Laktosefri iconglutenfrei26x26png Glutenfri

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Hjemmelavede Sukkerøjne | Kreahjørnet

Royal icing, også kaldet glasur med æggehvider:

1 bæger pasteuriserede æggehvider
1 tsk. citronsaft
165 g flormelis
1 spsk. Dr. Oetker Sort konditorfarve
evt. 1-2 spsk koldt vand

Tilberedning

Tilberedning

Denne opskrift gør det let at lave dine helt egne sukkerøjne af royal icing (RI), også kaldet æggehvideglasur/sprøjteglasur på dansk. Øjnene er perfekte til at dekorere halloween bagværk og kager, men kun fantasien sætter grænser. Du kan lave øjnene så store eller så små som du ønsker, og pupillerne kan sidde snorlige eller være helt skeløjede. Du bestemmer!

1

Glasur

Pisk æggehvider og citronsaft med en håndmikser, pisk herefter flormelis sammen med æggehviderne. Pisk i ca. 10 min. Del glasuren i to skåle, kom 3/4 i den ene skål og 1/4 i den anden. Farv den lille portion med den sorte konditorfarve.

2

Konsistens på glasuren

Tjek konsistensen af din glasur og tilsæt evt. lidt vand til den hvide glasur. Glasuren skal være stiv og kunne sætte sig i en halvrund bobbel når den sprøjtes ud, men ikke så stiv at den danner "spidser", se evt. video tutorial. Når konsistensen er tilfredsstillende hældes den på to sprøjteposer. Lig evt. de lukkede poser på køl i 30-60 min. for at lade den sorte farve trænge endnu bedre frem, (den går fra mørk grå til sort).

3

Udsprøjtning

Klip små spidser af de to sprøjteposer. Afsæt nu et par rækker hvide øjenæbler på en bageplade beklædt med bagepapir. Derefter afsættes de sorte pupiler med den sorte glasur oven i de hvide prikker, vådt i vådt. Fortsæt med at lave øjne til du ikke har mere glasur.

Lad øjnene lufttørre over natten eller tør dem i varmluftovn ved 50 °C i 30-60 min, alt efter størrelse.

Når øjnene er færdige kan de opbevares i en tætsluttet beholder i månedsvis, så de er klar til næste kreative projekt.

Næringsindhold til opskriften Hjemmelavede Sukkerøjne | Kreahjørnet

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 13 kJ
3 kcal
1336 kJ
319 kcal
Fedt 0.00 g 0.01 g
Kulhydrat 0.79 g 79.24 g
Protein 0.01 g 1.27 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: