Flag

Halloween knogle chokoladekage

12 - 16 portioner
Nem
230 minutter
En hyggelig uhyggelig kage, smurt op med chokoladesmørcreme og pyntet med knogler lavet af marengs.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
bradepande; 30 x 40 cm
håndmixer
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker rund tyl; ø 9 mm
Dr. Oetker vinkelpalet - lille

Ingredienser

Chokoladekage
125 gsmør
2 ½ dlvand
25 gkakao
1 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
400 gsukker
325 ghvedemel
1 tsk.Dr. Oetker Natron
1 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
1 knsp.fint salt
1 ½ dlyoghurt naturel tykmælk eller A38
2æg str. M/L
Marengs knogler
1 brevDr. Oetker Perfect Meringues
¾ dlvand
Chokoladefrosting
200 gblødt smør
1 poseDr. Oetker Choco Dream Icing & Frosting

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
Picture - Dr. Oetker Natron
Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Perfect Meringues
Picture - Dr. Oetker Choco Dream Icing & Frosting

Tænd ovnen på 150 °C varmluft.

1

Chokoladekage

1 ½ dlyoghurt naturel tykmælk eller A38
1 knsp.fint salt
2æg str. M/L
1 tsk.Dr. Oetker Natron
1 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
125 gsmør
2 ½ dlvand
25 gkakao
1 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
400 gsukker
325 ghvedemel

Smelt smør og vand i en gryde. Tilsæt kakao og rør det godt sammen. Tag gryden af varmen.

Bland vaniljesukker, sukker, mel, natron, bagepulver og salt i en skål. Tilsæt smørblandingen og rør det hele sammen til en ensartet masse. Tilsæt yoghurt og rør dejen sammen. Tilsæt til sidst æg og rør dejen godt sammen til den har en ensartet konsistens.

Hæld dejen i en smurt bradepande (30 x 40 cm), med bagepapir i bunden og bag kagen 30-35 minutter. Lad kagen afkøle helt i formen.

Bagetid: 30 - 35 Minutes

2

Marengs knogler

1 brevDr. Oetker Perfect Meringues
¾ dlvand

Tænd ovnen på 100 °C varmluft.


Hæld indholdet fra en pose Perfect Meringues i en stor skål og tilsæt vand. Pisk først kort tid ved lav hastighed og derefter ved højeste hastighed i 3 minutter indtil marengsen er luftig og sej.



Kom marengsmassen i en sprøjtepose med en rund tyl (Dr. Oetker rund tyl; ø 9 mm). Tag en bageplade med bagepapir og sprøjt marengsknogler på pladen.


Bag marengsknoglerne i ovnen i 60 - 80 minutter, indtil de er helt tørre, dette kommer også lidt an på hvor store knoglerne er. Lad dem køle af.

Bagetid: 60 - 80 Minutes

3

Chokoladefrosting

200 gblødt smør
1 poseDr. Oetker Choco Dream Icing & Frosting

Kom stuetempereret smør og indholdet fra en pose Choco Dream Icing & Frosting i en stor skål og pisk med en håndmixer i 4 minutter til blandingen er let og luftig. 

4

Samling

Skær kagens kanter lige og del den så der bliver tre rektangler der er lige store og måler ca. 10 x 13 cm.


Kom den ene bund på et fad og smør et jævnt lag af smørcremen udover bunden med en lille vinkelpalet, top med næste bund. Gentag med smørcreme og bund. Smør den resterende smørcreme over kagens sider og top, brug en paletkniv.

Tryk forsigtigt marengsknogler ind i smørcremen på siden af kagen, knæk evt. nogle af dem, så de har forskellige længder. Kom en bunke af marengsknogler på toppen af kagen.


Tip

Lav gerne marengsknoglerne i forvejen og opbevar dem i en lufttæt beholder, vent med at pynte kagen til kort før servering da marengsen ellers kan blive blød.