
Banoffee cupcakes
Se produkter
Tænd ovnen på 175 °C varmluft.
Rør smør, sukker og karamelekstrakt blødt og cremet. Pisk æggene i ét ad gangen og pisk mindst 1 min. for hvert æg. Pisk dernæst kondenseret mælk i dejen. Sigt halvdelen af hvedemelet samt bagepulver i og rør det i dejen.
Bland resten af melet med banan og karameltern og rør det i dejen. Fordel dejen i muffinformene.
Bag kagerne i ca. 20-25 min. i ovnen. Lad kagerne afkøle på en bagerist.
Bagetid: ca. 20 - 25 minutter
Bring sukker og vand i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt eddike. Kog ved jævn varme og uden låg i ca. 8 min. eller til blandingen er gylden som honning. Rør ikke i blandingen. Lav en sukkertest: Dyp en træske i koldt vand – dernæst i karamel – og igen i koldt vand. Karamellen skal kunne "knække". Lad karamellen køle af i ca. 1 min.
Læg et stort stykke bagepapir på bordet. Dyp en gaffel i karamellen og træk hurtigt tynde tråde over bagepapiret så der dannes nogle fine mønstre. Bliver karamellen for stiv, kan den lunes lidt igen.
Tilbered et brev Cake Mousse som anvist på emballagen med letmælk og smag til med karamelekstrakt. Kom den i en sprøjtepose og sprøjt den på toppen af kagerne. Pynt med toffeesauce, fudge chunks samt karamelslør.
Kagerne holder sig fint 3-4 dage men kan også fryses. Når de er pyntede, bør de spises samme dag.
Velegnede til børnefødselsdage, både med og uden karamelslør, og til picnic uden topping og karamelslør. Eller nyd dem på en af forårets mange fridage.
Relaterede opskrifter

Blåbærmuffins - uden gluten og laktose

Cupcake grundopskrift - forslag til fyld

Cupcakes med regnbue smørcreme

#BagLiveMedOetker | Havfrue og Haj-Cupcakes

Hurtig dessertpizza med banan og nutella

S'mores cupcakes med rabarberkompot og marshmallow

After Eight® Cupcakes med Pebermynte Mousse

Butterdejs æbleroser med kanel | Kreahjørnet
