Flag

Banoffee cupcakes

about 18 stk.
Nem
120 minutter
Banoffee er en sammentrækning af banana og toffee og hentyder til en skøn smagsblanding af karamel og banan, der er en fryd for ganen. Her som en cupcake.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskabsliste
muffinforme
håndmixer
Dr. Oetker engangssprøjtepose

Ingredienser

Kagedej
100 gsmør
150 gsukker
1 spsk.karamelaroma
3æg str. M/L
1 dåseNestlé sødet kondenseret mælk
200 ghvedemel
1 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
200 gbananer i tern, 2 mellemstore
85 gmini karameltern
Karamelslør
125 gsukker
½ dlvand
1 ½ tsk.eddike (ufarvet lagereddike)
Topping
1 brevDr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste
2 ½ dlletmælk
1 - 2 tsk.karamelaroma
Dr. Oetker Toffee Dessertsauce
mini karameltern til pynt

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste
Picture - Dr. Oetker Toffee Dessertsauce

Tænd ovnen på 175 °C varmluft.

1

Kagedej

100 gsmør
150 gsukker
1 spsk.karamelaroma
3æg str. M/L
1 dåseNestlé sødet kondenseret mælk
200 ghvedemel
1 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
200 gbananer i tern, 2 mellemstore
85 gmini karameltern

Rør smør, sukker og karamelaroma blødt og cremet. Pisk æggene i ét ad gangen og pisk mindst 1 min. for hvert æg. Pisk dernæst kondenseret mælk i dejen. Sigt halvdelen af hvedemelet samt bagepulver i og rør det i dejen.

Bland resten af melet med banan og karameltern og rør det i dejen. Fordel dejen i muffinformene.

Bag kagerne i ca. 20-25 min. i ovnen. Lad kagerne afkøle på en bagerist.

Bagetid: about 20 - 25 Minutes

2

Karamelslør

125 gsukker
½ dlvand
1 ½ tsk.eddike (ufarvet lagereddike)

Bring sukker og vand i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt eddike. Kog ved jævn varme og uden låg i ca. 8 min. eller til blandingen er gylden som honning. Rør ikke i blandingen. Lav en sukkertest: Dyp en træske i koldt vand – dernæst i karamel – og igen i koldt vand. Karamellen skal kunne "knække". Lad karamellen køle af i ca. 1 min.


Picture - Karamel sloer1.jpg

Læg et stort stykke bagepapir på bordet. Dyp en gaffel i karamellen og træk hurtigt tynde tråde over bagepapiret så der dannes nogle fine mønstre. Bliver karamellen for stiv, kan den lunes lidt igen.

3

Topping

1 brevDr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste
2 ½ dlletmælk
1 - 2 tsk.karamelaroma
Dr. Oetker Toffee Dessertsauce
mini karameltern til pynt

Tilbered et brev Cake Mousse som anvist på emballagen med letmælk og smag til med karamelaroma. Kom den i en sprøjtepose og sprøjt den på toppen af kagerne. Pynt med toffeesauce, fudge chunks samt karamelslør.


Tip

Kagerne holder sig fint 3-4 dage men kan også fryses. Når de er pyntede, bør de spises samme dag.


Velegnede til børnefødselsdage, både med og uden karamelslør, og til picnic uden topping og karamelslør. Eller nyd dem på en af forårets mange fridage.