Flag

Jordbær-cheesecake-cupcakes

about 20 stk.
Middelsvær
60 minutter
Fine cupcakes med jordbær, toppet med en lækker cheesecake frosting og friske jordbær et sjovt alternativ til den klassiske cheesecake.
Cheesecake frosting også kaldet cream cheese frosting eller på dansk flødeosteglasur er en smørcreme lavet med flødeost, som giver en dejlig frisk smag og lethed til den ellers lidt tunge smørcreme. Under frostingen finder du en lækker kage bagt med stykker af jordbær. De små kager er perfekte so...
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
cupcakeform

Ingredienser

Jordbærcupcakes
50 gblødt smør
150 gsukker
1æg str. M/L
125 ghvedemel
1 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 ½ tsk.Dr. Oetker Bagepulver
1 ¼ dlmælk
250 gjordbær i små tern
Cheesecake frosting
200 gflormelis
80 gblødt smør i tern
125 gflødeost (fx. Philadelphia eller mascarpone)
Pynt
about 3digestive kiks
about 250 gjordbær i skiver

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
Picture - Dr. Oetker Bagepulver

Tænd ovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C traditionel varme.

1

Jordbærcupcakes

50 gblødt smør
150 gsukker
1æg str. M/L
125 ghvedemel
1 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 ½ tsk.Dr. Oetker Bagepulver
1 ¼ dlmælk
250 gjordbær i små tern

Pisk stuetempereret smør og sukker sammen i en skål til det er lyst og luftigt. Tilsæt ægget og pisk til blandingen er jævn. Sigt mel, vaniljesukker og bagepulver i æggemassen og rør det i sammen med mælken. Fyld cupcakeforme halvt op med dej og drys jordbærtern over hver cupcake.


Bag kagerne midt i ovnen i 20-25 minutter. Mærk efter med et træspyd om de er færdigbagte. Der må ikke sidde dej på spyddet. Afkøl derefter kagerne på en bagerist.

Bagetid: 20 - 25 Minutes

2

Cheesecake frosting

200 gflormelis
80 gblødt smør i tern
125 gflødeost (fx. Philadelphia eller mascarpone)

Pisk flormelis, stuetempereret smør og flødeost sammen med en håndmixer. Pisk i 5 minutter ved høj hastighed for at opnå en luftig frosting.

3

Pynt

3digestive kiks
250 gjordbær i skiver

Smør hver cupcake med cheesecake frosting, drys med knuste digestivekiks og pynt med jordbærskiver.


Tip

Hvis du vil være sikker på at dine cupcakes ikke flyder ud så læg cupcakeformene dobbelt, eller kom dem i en muffinform af metal, på den måde bliver siderne på dine cupcakes mere lige.