Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Jordbærsyltetøj a la Mojito

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En klassisk, hjemmelavet jordbærsyltetøj med et twist. Jordbærsyltetøjet kan laves både med frosne og friske bær, så du kan sylte hele året rundt!

550 - 600 ml

nem 25 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Jordbærsyltetøj a la Mojito

Redskaber:

syltetøjsglas

Jordbærsyltetøj a la mojito:

500 g frosne jordbær , optøede eller friske
1 dl vand
250 g sukker
2 spsk. frisk mynte , hakket
revet skal og saft fra 1 lime
2 tsk. Dr. Oetker Geleringspulver til marmalade, 1½ kg frugt
1 spsk. sukker

Tilberedning

Tilberedning

1

Jordbærsyltetøj a la mojito

Skær jordbærrene i mindre stykker. Kom vand og jordbær, inklusiv alt saften fra bærrene i en gryde og bring det i kog. Tilsæt 250 g sukker og fintrevet skal og saft fra en lime, lad det koge sammen et par minutter til sukkeret er opløst, fjern skum undervejs. Tag gryden af varmen.


Bland geleringspulver med 1 spsk. sukker og drys det i syltetøjet under kraftig omrøring. Tilsæt mynten og kom gryden tilbage på varmen. Kog syltetøjet op under omrøring i ½-1 minut. Kom syltetøjet på rene glas.

Tips

For at forlænge holdbarheden på syltetøjet er det en god idé at skolde glas og låg i kogende vand, inden syltetøjet hældes på. Alternativt kan du komme lidt alkohol (fx. vodka) i glasset, sætte låg på og ryste glasset. Hæld alkohol ud og kom syltetøjet i.

Det er forskelligt, hvor stærkt mynte smager, så start evt. kun med 1 spsk. og smag dig frem.

Se flere opskrifter og få flere tips til din syltning på vores sylte temaside.

Prøv også at lave en "breakfast bowl" toppet med syltetøjet og hjemmelavet müsli. Opskriften på müsli kan du finde her.

Næringsindhold til opskriften Jordbærsyltetøj a la Mojito

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 13 kJ
3 kcal
582 kJ
139 kcal
Fedt 0.01 g 0.26 g
Kulhydrat 0.66 g 33.00 g
Protein 0.01 g 0.57 g