Flag

Blåbær-hindbær syltetøj

1000 - 1250 ml
Nem
20 minutter
Denne lækre syltetøj er med både hindbær og blåbær. Du kan vælge at lave den med friske eller frosne bær, på den måde kan du sylte året rundt!
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
syltetøjsglas

Ingredienser

Blåbær-hindbærsyltetøj
1 brevDr. Oetker Geleringspulver til marmelade, 1½ kg frugt
750 gsukker
750 gfriske eller frosne blåbær (optøet hvis frosne)
750 gfriske eller frosne hindbær (optøet hvis frosne)
2 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Geleringspulver til marmelade, 1½ kg frugt
Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
1

Blåbær-hindbærsyltetøj

750 gfriske eller frosne hindbær (optøet hvis frosne)
2 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
1 brevDr. Oetker Geleringspulver til marmelade, 1½ kg frugt
750 gsukker
750 gfriske eller frosne blåbær (optøet hvis frosne)

Bland indholdet af et brev Geleringspulver til marmelade med 3 spsk. af sukkeret. 

Kom blåbær og hindbær i en gryde sammen med resten af sukkeret. Kog blandingen op og kog den derefter uden låg i ca. 8 minutter. Skum løbende urenheder af. Tilsæt Vanilla Paste.

Tag gryden af varmen og drys geleringssukkeret i under omrøring. Kom gryden tilbage på varmen og kog marmeladen op under fortsat omrøring i ½-1 minut. Kom marmeladen på rene og skoldede glas. 


Tips

Brug gerne vilde blåbær, hvis du kan skaffe det. De fås på frost i velassorterede supermarkeder. 

For at forlænge holdbarheden på marmeladen er det en god idé at skolde glas og låg i kogende vand, inden marmeladen hældes på. Alternativt kan du komme lidt alkohol (fx. vodka) i glasset, sætte låg på og ryste glasset. Hæld alkohol ud og kom marmeladen i.


HUSK: At Dr. Oetker Geleringsmiddel til Marmelade allerede indeholder konserveringsmiddel i den helt rigtige mængde, og det er derfor ikke nødvendigt at tilsætte yderligere konservering hvis du bruger rene glas.

Se flere opskrifter og få flere tips til din syltning på vores sylte temaside.