Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Julekage med marcipan | Bag live med Liv

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Denne festlige julekage med kirsebærcreme på pralinebund er pyntet med hvidt marcipanbånd, syltede kirsebær og toppet med rå marengs med polkastriber.

10 - 12 portioner

avanceret 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Julekage med marcipan | Bag live med Liv

Redskaber:

foodprocessor eller minihakker
Dr. Oetker justerbar kagering; ø 16-30 cm
kageplast
Dr. Oetker engangssprøjteposer
Dr. Oetker vinkelpalet - lille
Dr. Oetker rund tyl; ø 9 mm

Kirsebærcreme:

3 blade Dr. Oetker Husblas
150 g hakket, hvid chokolade
300 - 400 g kirsebærsauce (gerne Den Gamle Fabrik)
5 dl fløde
1 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract - alternativt Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt

Pralinebund:

50 g sukker
50 g Dr. Oetker Mandelsplitter
100 g hvid chokolade
20 g rice krispies
1 spsk. Dr. Oetker Toffee Dessertsauce
syltede udstenede kirsebær fra kirsebærsaucen

Marcipanbånd:

300 g marcipan
150 g flormelis
40 g Dr. Oetker Flydende Glukose
hvid pastafarve (evt.)
majsstivelse til udrulning

Rå marengs med polkastriber:

60 g pasteuriserede æggehvider
4 tsk. sukker
1 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract - alternativt Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
Dr. Oetker Concentrated Red Colour

Pynt:

Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls
syltede udstenede kirsebær fra kirsebærsaucen

Tilberedning

Tilberedning

Bag live med Liv

Denne opskrift blev bagt af Liv Martine. Du kan se hele live udsendelsen på Youtube her: Julekage med kirsebærcreme og marcipan | Bag live med Liv Martine

1

Kirsebærcreme

Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand, et blad ad gangen, og lad det udbløde i 10 minutter. 


Hak den hvide chokolade fint og kom den i en seperat skål. 


Tag de pæneste kirsebær fra til pynt og til at komme ind i kagen - ca. 18-20 stk. Mos de resterende kirsebær og sauce igennem en si, mål 1½ dl af. 


Varm piskefløde, vaniljeekstrakt og 1½ dl kirsebærsauce op i en kasserolle til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde over den hakkede hvide chokolade ad tre omgange, imens der røres indtil al chokoladen er smeltet. Vrid husblassen for vand og smelt den i chokoladeblandingen. Kom herefter cremen i en stor frysepose. Læg den fladt i fryseren, så den køler hurtigt ned, den skal ned på 5 ºC, pas dog på at den ikke fryser helt.

2

Pralinebund

Praliné er en masse af hakkede, brændte mandler (også kaldt krokant), smeltet sammen med chokolade. I denne opskrift er der tilsat rice krispies for at få en knasende og luftig bund.

Smelt sukkeret ved lav varme til en mørk karamel. Tilsæt mandelsplitterne og rør massen sammen, så mandelsplitterne er dækket af karamellen. Hæld massen ud på et stykke bagepapir og lad den køle af. 


Smelt den hvide chokolade i mikroovnen eller over et vandbad. Rør rice krispies i chokoladen. Blend de afkølede mandelsplitter og rør dem i chokoladen.


Sæt kageringen på et fad og indstil den til ø 18 cm og kom kageplast langs siden. Fordel pralinéblandingen jævnt i bunden af formen, fordel Toffees Dessertsauce og ca. halvdelen af de gemte hele kirsebær over midten af bunden. Sæt bunden i fryseren indtil chokoladen har sat sig og bunden er fast.

3

Kirsebærcreme (fortsat)

Pisk den kolde kirsebærcremen kort op. Pas på at den ikke bliver overpisket, da den risikerer at skille. Kom cremen i en sprøjtepose og fordel den over den afkølede bund. Glat toppen ud med en vinkelpalet, så overfladen er jævn og flot. Kom kagen på frost i 20-30 minutter til den sætter sig. Imens forberedes marcipanbånd og marengs.

4

Marcipanbånd

Ælt marcipan, flormelis, glukosesirup og evt. hvid pastafarve sammen til en ensartet masse. Kom marcipanen i køleskabet i en tillukket pose, indtil den skal bruges. 


Rul marcipanbåndet ud i majsstivelse til ét langt bånd, der kan nå hele vejen rundt om kagen (ca. 60 cm lang, 6 cm høj og 3-5 mm tykt). Sørg for, at marcipanen er til at flytte på under hele udrulningen. Skær båndet til mens marcipanen stadig ligger på bordet, så kanterne er lige - husk at måle kagen, inden der skæres. Rul marcipanbåndet rundt om kagen og skær samlingen til, så båndet passer i kanten.

5

Rå marengs med polkastriber

Pisk æggehviderne til de skummer og tilsæt sukker lidt ad gangen, indtil marengsen er sej og sukkeret er opløst. Pisk vaniljeekstrakt i. Kom en rund tyl i en sprøjtepose og lav tre tynde streger med Concentrated Red Colour på indersiden af sprøjteposen lige over tyllen. Kom derefter marengs i sprøjteposen.


Sprøjt små toppe af marengs over toppen af hele kagen.

6

Pynt

Pynt kagen med Chocolate Silver Pearls og de sidste syltede kirsebær.

Tips

Hvis du skal servere kagen til årets julefrokost, så kan den sagtens forberedes dagen i forvejen. Husk blot at vente med at rulle og montere marcipanbåndet til kort før servering. Det samme gælder for den rå marengs og den øvrige pynt, som er pænest, hvis det laves kort inden servering.


Hvis du ikke har en kagering, kan du bruge ringen fra en springform (ø 18 cm). 

Næringsindhold til opskriften Julekage med marcipan | Bag live med Liv

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2504 kJ
598 kcal
1499 kJ
358 kcal
Fedt 31.56 g 18.90 g
Kulhydrat 72.42 g 43.36 g
Protein 5.90 g 3.53 g