Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Julemakroner

Lækre julemakroner med fyld. Læg de små makroner sammen med chokolade-pebermyntefyld eller jordbær-gløggfyld og få juleglæden til at sprede sig.

20 - 30 stk.

avanceret 80 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Julemakroner

Makroner:

2 poser Dr. Oetker Hakkede Mandler
300 g flormelis
3 æggehvider str. M/L
50 g sukker
Dr. Oetker Rød Konditorfarve
Dr. Oetker Grøn Konditorfarve

Chokolade-pebermyntefyld:

1 brev Dr. Oetker Cake Mousse Chocolate
2,5 dl letmælk
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Pebermynteekstrakt

Jordbær-gløggfyld:

1 brev Dr. Oetker Cake Mousse Strawberry Taste
2,5 dl letmælk
1 spsk. gløggessens

Tilberedning

Tilberedning

1

Makroner

Tag æggehviderne ud af køleskabet 1 time før tilberedning så de får stuetemperatur.

2

Tænd ovnen på 160 ºC varmluft.

3

Blend mandler og flormelis til mandlerne er helt findelte. Pisk æggehviderne luftige, næsten stive, tilsæt sukker og pisk til hviderne er helt stive. Vend mandelsukkeret i æggehviderne og slå samtidig lidt af luften ud af hviderne, indtil massen er ensartet. Vend til sidst konditorfarve i makronmassen. Hvis der ønskes flere forskellige makroner opdeles massen i de antal farver, der ønskes. Tilpas mængden af konditorfarve efter hvor skarp farven ønskes.


Fyld makronmassen i en sprøjtepose med en 10 mm tylle. Sprøjt makronerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad makronerne tørre mindst 20 min. på køkkenbordet inden bagning. Bag makronerne i 15-17 min.


Lad makronerne hvile et par minutter inden de tages af bagepapiret. Par dem størrelsesmæssigt to og to samtidig med at de lægges til afkøling på bageristen.

4

Chokolade-pebermyntefyld

Bland brevets indhold med mælk og Pebermynteekstrakt. Pisk med en håndmixer, først ved lav hastighed i 1 min. og herefter i 4 min. ved høj hastighed.

5

Jordbær-gløggfyld

Bland brevets indhold med mælk og gløggessens, pisk med en håndmixer, først ved lav hastighed i 1 min., herefter i 4 min. ved høj hastighed.

6

Fyld kagemoussen i en sprøjtepose med tylle. Fordel fyldet på den ene halvdel af kagerne og læg dem sammen to og to. 


OBS: En portion makroner passer til en portion kagemousse. Hvis man både vil lave makroner med chokolade-pebermyntefyld og jordbær-gløggfyld skal der laves dobbelt portion makroner.

Tip

Opbevar makronerne i køleskabet.

Næringsindhold til opskriften Julemakroner

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 544kJ
130kcal
1599kJ
382kcal
Fedt 4.05g 11.91g
Kulhydrat 20.64g 60.70g
Protein 2.05g 6.03g