Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Julemakroner

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Lækre julemakroner med fyld. Læg de små makroner sammen med chokolade-pebermyntefyld eller jordbær-gløggfyld og få juleglæden til at sprede sig.

20 - 30 stk.

avanceret 80 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Julemakroner

Makroner:

2 poser Dr. Oetker Hakkede Mandler
300 g flormelis
3 æggehvider str. M/L
50 g sukker
Dr. Oetker Rød Konditorfarve
Dr. Oetker Grøn Konditorfarve

Chokolade-pebermyntefyld:

1 brev Dr. Oetker Cake Mousse Chocolate
2 ½ dl letmælk
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Pebermynteekstrakt

Jordbær-gløggfyld:

1 brev Dr. Oetker Cake Mousse Strawberry Taste
2 ½ dl letmælk
1 spsk. gløggessens

Tilberedning

Tilberedning

1

Makroner

Tag æggehviderne ud af køleskabet 1 time før tilberedning så de får stuetemperatur.

2

Tænd ovnen på 160 ºC varmluft.

3

Blend mandler og flormelis til mandlerne er helt findelte. Pisk æggehviderne luftige, næsten stive, tilsæt sukker og pisk til hviderne er helt stive. Vend mandelsukkeret i æggehviderne og slå samtidig lidt af luften ud af hviderne, indtil massen er ensartet. Vend til sidst konditorfarve i makronmassen. Hvis der ønskes flere forskellige makroner opdeles massen i de antal farver, der ønskes. Tilpas mængden af konditorfarve efter hvor skarp farven ønskes.


Fyld makronmassen i en sprøjtepose med en 10 mm tylle. Sprøjt makronerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad makronerne tørre mindst 20 min. på køkkenbordet inden bagning. Bag makronerne i 15-17 min.


Lad makronerne hvile et par minutter inden de tages af bagepapiret. Par dem størrelsesmæssigt to og to samtidig med at de lægges til afkøling på bageristen.

4

Chokolade-pebermyntefyld

Bland brevets indhold med mælk og Pebermynteekstrakt. Pisk med en håndmixer, først ved lav hastighed i 1 min. og herefter i 4 min. ved høj hastighed.

5

Jordbær-gløggfyld

Bland brevets indhold med mælk og gløggessens, pisk med en håndmixer, først ved lav hastighed i 1 min., herefter i 4 min. ved høj hastighed.

6

Fyld kagemoussen i en sprøjtepose med tylle. Fordel fyldet på den ene halvdel af kagerne og læg dem sammen to og to. 


OBS: En portion makroner passer til en portion kagemousse. Hvis man både vil lave makroner med chokolade-pebermyntefyld og jordbær-gløggfyld skal der laves dobbelt portion makroner.

Tip

Opbevar makronerne i køleskabet.

Næringsindhold til opskriften Julemakroner

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 540 kJ
129 kcal
1591 kJ
380 kcal
Fedt 4.05 g 11.91 g
Kulhydrat 20.65 g 60.74 g
Protein 2.05 g 6.03 g