Flag

Hjemmelavede bolcher | Bag live med Liv Martine

about 20 stk.
Svær
120 minutter
Hjemmelavede bolcher og pebermyntestokke kan nydes i juledagene eller bruges til at pynte juletræet med.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
chokolade- eller sukkertermometer
silikonemåtte
bolche- eller plastskraber
saks

Ingredienser

Bolchemasse
225 gsukker
65 gdruesukker
½ dlvand
smagsneutral olie
Alternativt hvis man ikke kan skaffe druesukker
0,7 dlvand (70 g)
225 gsukker
90 gglukosesirup
smagsneutral olie
Citronsmag
2 tsk.Dr. Oetker Naturlig Citronaroma
1 tsk.Dr. Oetker Citronsyre
1 tsk.Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
Pebermyntesmag
2 tsk.Dr. Oetker Naturlig Pebermynte Aroma
1 tsk.Dr. Oetker Concentrated Green Colour
1 tsk.Dr. Oetker Concentrated Red Colour

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Citronsyre
Picture - Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
Picture - Dr. Oetker Concentrated Green Colour
Picture - Dr. Oetker Concentrated Red Colour

Bag live med Liv

Denne opskrift blev bagt af Liv Martine. Du kan se hele live udsendelsen på Youtube her: Hjemmelavede bolcher | Bag live med Liv Martine

1

Tilberedning af bolchemasse

225 gsukker
65 gdruesukker
½ dlvand
smagsneutral olie

Kom sukker, druesukker og vand i en gryde med chokolade- eller sukkertermometeret og kog massen op til 162 °C. Forbered silikonemåtten, imens bolchemassen opvarmes. Tag en varm våd klud, læg den på bordet og placer silikonemåtten ovenpå. Smør silikonemåtten og bolcheskraberne med olie.

2

Bolchemasse

2 tsk.Dr. Oetker Naturlig Citronaroma
1 tsk.Dr. Oetker Citronsyre
1 tsk.Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
2 tsk.Dr. Oetker Naturlig Pebermynte Aroma
1 tsk.Dr. Oetker Concentrated Green Colour
1 tsk.Dr. Oetker Concentrated Red Colour

Hvis der skal laves citronbolcher, såfordel herefter den 162 °C varme sukkermasse på silikonemåtten. Tilsæt Naturlig Citronaroma, citronsyre og gul farve i sukkermassen. Hvis der skal laves pebermyntestokke, så fordel sukkermassen i to lige store portioner på silikonemåtten i stedet. Tilsæt 1 tsk. af pebermynteekstrakten og rød farve i den ene sukkermasse, og 1 tsk. af pebermynteekstrakten og grøn farve i den anden sukkermasse. Uanset hvilken løsning der er valgt, bruges bolcheskraberne nu til at løfte massen op, så den æltes og luftes. Dette gør at ingredienserne bliver fordelt og bolcherne bliver sprøde til sidst. Dette gøres indtil massen er så afkølet, at den kan æltes og strækkes.

3

Citronbolcher

Når bolchemassen er afkølet skal massen rulles til pølser, som klippes i passende stykker. Pølsen kan evt. drejes en 1/4 omgang mellem hvert klip, så bolcherne bliver trekantede.

4

Pebermyntestokke

Når bolchemasserne er afkølet rulles de ud til to pølser og samles. Sno og stræk herefter massen ud indtil den har en diameter på ca. 1 cm. Klip stykker ud i en længde på ca. 18-20 cm. og form dem til sidst til bolchestokke.


Tips

Når bolcherne er afkølede, opbevares de i lufttætte beholdere, ellers vil de klistre sammen.

Hvis du ikke kan skaffe druesukker, kan du alternativt benytte 0,7 dl vand, 225 g sukker, 90 g glukosesirup og olie til bolchemassen. Følg blot de samme trin.