Juleroulade

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Denne fine hasselnødde roulade er pyntet med et tyndt lag flamberet marengs og de fineste små svampe lavet af marengs.

ca. 12 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Juleroulade

Redskaber:

håndmixer
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker rund tyl; ø 9 mm
gasbrænder

Marengssvampe og pynt:

1 brev Dr. Oetker Perfect Meringues
¾ dl vand
kakaopulver til drys
50 g mørk overtrækschokolade

Rouladebund med hasselnødder:

1 pose Dr. Oetker Hasselnøddeflager (50 g), ristet og knust
120 g sukker
1 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
3 æg str. M/L
75 g hvedemel
35 g kartoffelmel
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
1 knsp. fint salt
sukker til at drysse på bagepapir

Hasselnøddemousse:

1 brev Dr. Oetker Cake Mousse Hazelnut Taste
2 ½ dl letmælk

Tilberedning

Tilberedning

Om opskriften

I nogle lande er det en tradition at serverer en roulade dekoreret som en træstamme i julen. I Frankrig er denne kage kendt som Bûche de Noël og i England som Yule Log, kagen laves lidt forskelligt afhængigt af hvor man er. 
Vi har her lavet vores version på en træstamme roulade, bunden er en lagkagebund med ristet knuste hasselnødder og fyldet består af en nem mousse med hasselnøddesmag, hele herligeheden smøres op med et tyndt lag marengs og flamberes!

1

Marengssvampe

Tænd ovnen på 100 °C varmluft.
 
Kom indholdet fra en pose Perfect Meringues i en stor skål og tilsæt vand. Pisk kort ved lav hastighed, derefter ved højeste hastighed i 3-4 min. indtil marengsen er luftig og sej.

Kom halvdelen af massen i en sprøjtepose med en rund tyl (ø 9 mm). Lad resten blive i skålen, dæk den til og kom den i køleskabet. Dette skal bruges til at smøre rouladen op til slut.


Sprøjt svampe på en bageplade med bagepapir. Sprøjt høje tynde dutter til stilk og lidt fladere runde dutter til toppen af svampen. Dyp en finger i vand og gør marengsdutterne let flade. Sigt lidt kakao over svampe-toppene.
 
Bag marengsen i ovnen i 60 - 70 min., indtil de er helt tørre, bagetiden kommer an på hvor store svampene er. Lad dem køle af.
 
Saml svampene med lidt smeltet overtrækschokolade. Lad chokoladen stivne.

2

Rouladebund med hasselnødder

Tænd ovnen på 220 °C traditionel varme.
 
Knus hasselnøddeflagerne let med hånden, kom dem på en bageplade med bagepapir og rist dem i ovnen til gyldne, ca. 2 min.
 
Kom sukker, vaniljesukker og æg i en skål og pisk med en håndmixer i 5-6 min. til en luftig æggesnaps.
 
Sigt mel, kartoffelmel og bagepulver i dejen, tilsæt salt og hasselnøddeflager. Vend forsigtigt dejen sammen en dejskraber. Fordel dejen i et jævnt lag i en firkant på ca. 30 x 40 cm på en bageplade beklædt med bagepapir.
 
Bag bunden midt i ovnen i 5-6 min.
 
Vend straks den varme bund ud på et sukkerdrysset bagepapir. Træk forsigtigt det øverste bagepapir af. Lad bunden køle af dækket med et fugtigt viskestykke for at undgå, at den bliver hård.

3

Hasselnøddemousse

Kom indholdet fra et brev Cake Mousse Hazelnut Taste i en skål og tilsæt mælk. Pisk kort med en håndmixer på lav hastighed, derefter 3-4 min. på højeste hastighed til moussen er luftig.

4

Samling

Smør rouladebunden med mousse, lad 1 cm kant på de to langsider forblive fri for creme. Rul rouladen sammen væk fra dig selv. Træk bagepapiret væk så rouladen nærmest ruller sig selv. Læg rouladen med sammenføjningen og nedad og lad den sætte sig på køl i mindst 30 min. 

5

Pynt

Skær enderne af rouladen og smør den op med et tyndt lag af den resterende marengs. Brug en gaffel til at skabe et træmønster. Flamber overfladen let med en gasbrænder og sæt derefter marengssvampene fast på kagen.

Tip

Pynt kagen med marengs kort inden servering, da marengssvampene ellers bliver bløde.

Næringsindhold til opskriften Juleroulade

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1013 kJ
242 kcal
1101 kJ
263 kcal
Fedt 6.78 g 7.37 g
Kulhydrat 38.76 g 42.13 g
Protein 5.32 g 5.78 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: