Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Juleroulade

Prøv denne lækre juleopskrift og kom i det helt rette julehumør.

8 - 10 stk.

for let øvede 80 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Juleroulade

Redskaber:

håndmixer

Bund:

3 æggeblommer str. M/L
100 g sukker
1 tsk. Dr. Oetker Vaniljearoma
40 g hvedemel
2 spsk. Dr. Oetker Baking Cocoa
0,5 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
1 pose Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
3 æggehvider str. M/L
0,5 dl abrikosmarmelade

Fyld og pynt:

1 brev Dr. Oetker Cake Mousse Chocolate
2,5 dl letmælk
Dr. Oetker Sweethart
Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
sukker til at drysse på bagepapiret inden bunden vendes

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 200 ºC traditionel varme.

1

Bund

Pisk æggeblommer, sukker og vaniljearoma sammen, til massen er luftig. Sigt hvedemel, kakao og bagepulver i æggemassen og vend det i sammen med de hakkede mandler. Pisk æggehviderne luftige, og vend dem i dejen.

Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir i et ca. 2 cm tykt, jævnt lag. Bag bunden midt i ovnen i 8-10 min.

Drys et stykke bagepapir med sukker. Tag rouladebunden fra bagepladen og vend den forsigtigt ud på det sukkerdryssede bagepapir. Træk bagepapiret af og lad bunden afkøle lidt. Dog er det vigtigt, at rouladen rulles mens bunden stadig er lun.

2

Fyld

Bland posens indhold med 2½ dl mælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 min. og herefter i 4 min. ved høj hastighed til moussen er luftig. Smør kagebunden med abrikosmarmelade og herefter halvdelen af kagemoussen. Rul bunden forsigtigt sammen til en roulade og læg den på et fad.

3

Pynt

Overtræk rouladen med deb resterende mængde kagemousse. Drys med vaniljesukker og krymmel efter behov. Kagen kan spises med det samme eller opbevares i køleskab.

Næringsindhold til opskriften Juleroulade

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1034kJ
247kcal
1419kJ
339kcal
Fedt 8.64g 11.84g
Kulhydrat 34.91g 47.82g
Protein 5.69g 7.80g