Flag

Naked drip cake med citron og hyldeblomst

12 - 14 portioner
Middelsvær
300 minutter
En overdådig fødselsdagskage! Der består af saftige bunde, hyldeblomstsirup, smørcreme, marengskys og en citronglasur der drypper flot ned ad kagens sider.
Naked cake er den engelske betegnelse for en kage der er smurt op med smørcreme, men ikke dækket helt, så man stadig kan se bundende igennem smørcremen. Det er en rustik og fin måde at dekorere en kage på. Drip cake er den engelske betegnelse for en kage, der er pyntet med en glasur eller gana...
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
springform; ø 20 cm
bagepensel
tynd pensel
Dr. Oetker engangssprøjtepose

Ingredienser

Citron og hyldeblomstkage
400 gblødt smør
500 grørsukker
6æg str. M/L
4 tsk.Dr. Oetker Naturlig Citronaroma
60 mlkoncentreret hyldeblomstsaft
1 dlsødmælk
500 ghvedemel
5 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
Hyldeblomst-citron sirup
1 dlkoncentreret hyldeblomstsaft
saft fra 1 citron ca. 40 ml
Marengskys
1 brevDr. Oetker Perfect Meringues
¾ dlvand
Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
Citronsmørcreme og fyld
1 ½ poserDr. Oetker Base for Buttercream (345 g) - resten af posen bruges til citronglasur
350 gblødt smør
1 spsk.Dr. Oetker Naturlig Citronaroma
200 glemon curd bruges til fyld i kagen
Citronglasur
½ poseDr. Oetker Base for Buttercream (115 g)
revet skal og saft fra 1 ubehandlet citron 25-35 ml saft, men juster efter behov
Pynt
friske hindbær
friske brombær
revet skal fra 1 ubehandlet citron

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Perfect Meringues
Picture - Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
Picture - Dr. Oetker Base for Buttercream (345 g) - resten af posen bruges til citronglasur
Picture - Dr. Oetker Base for Buttercream (115 g)

Tænd ovnen på 180 ⁰C almindelig varme eller 160 ⁰C varmluft.

1

Citron og hyldeblomstkage

400 gblødt smør
500 grørsukker
6æg str. M/L
4 tsk.Dr. Oetker Naturlig Citronaroma
60 mlkoncentreret hyldeblomstsaft
1 dlsødmælk
500 ghvedemel
5 tsk.Dr. Oetker Bagepulver

Pisk smør og rørsukker sammen i en stor skål med en håndmixer til det er lyst og luftigt.

Kom æg, Naturlig Citronaroma, hyldeblomstsaft og mælk i skålen og pisk det godt sammen. Tilsæt æggemassen til smør- og sukkerblandingen, sammen med mel og bagepulver og pisk dejen godt sammen. Fordel dejen ligeligt i 3 smurte springforme (ø 20 cm) med bagepapir i bunden.

Bag kagerne i 40-50 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet.

Bagetid: 40 - 50 Minutes

2

Hyldeblomst-citron sirup

1 dlkoncentreret hyldeblomstsaft
saft fra 1 citron (ca. 40 ml)

Bland hyldeblomstsaft og citronsaft i en skål.

Prik de færdigbagte, men stadig varme kager, med et tyndt træspyd over hele overfladen af kagen. Pensl overfladen af kagerne med siruppen, indtil kagerne har absorberet det hele. Lad kagerne køle af i formene på en bagerist i 30 minutter, tag dem derefter ud og lad dem køle helt af.

 

3

Marengskys

1 brevDr. Oetker Perfect Meringues
¾ dlvand
Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour

Skru ovnen ned på 100 °C varmluft.

Kom indholdet fra en pose Perfect Meringues i en stor skål og tilsæt vand. Pisk først kort tid ved lav hastighed og derefter ved højeste hastighed i 3 minutter indtil marengsen er luftig og sej. 

Brug en pensel til at male gule striber med Concentrated Yellow Colour på indersiden af en sprøjtepose. Fyld marengsmassen i posen og klip enden af, så hullet bliver ca. 2 cm i diameter. 

Sprøjt marengskys på en bageplade beklædt med bagepapir. Hold sprøjteposen oprejst, pres forsigtigt på posen og løft den så op i en hurtig bevægelse for at lave en flot top. Bredden på bunden af marengskyssene skal være ca. 3 cm i diameter.

Bag marengskyssne i ovnen i 60 minutter, indtil de er helt tørre. Ved at bruge varmluft  er det muligt at bage flere plader på én gang. Lad marengsene køle af og opbevar dem i en lufttæt beholder indtil brug.

Bagetid: 60 Minutes

4

Smørcreme

1 ½ poserDr. Oetker Base for Buttercream (345 g) - resten af posen bruges til citronglasuren
350 gblødt smør
1 spsk.Dr. Oetker Naturlig Citronaroma

Kom indholdet af 1½ pose Base for Buttercream i en stor skål sammen med smør og Naturlig Citronaroma og pisk med en håndmixer i 4-5 minutter, til smørcremen er lys og luftig. Alternativt kan smørcremen piskes i en standmixer. 

5

Samling af kagen

200 glemon curd

Placér en af de helt kolde bunde på et kagefad og smør et lag smørcreme over. Lav en fordybning i midten af smørcremen og smør lemon curd ud på bunden ca. 2 cm fra kanten. Top med den næste bund og gentag med smørcreme og lemon curd, slut af med den sidste bund. Smør hele kagen op med smørcreme, start med toppen af kagen og bevæg dig derefter ned langs siderne. Kagen skal kun dækkes at et tyndt lag smørcreme, så man stadig kan se lidt af bundende igennem.

6

Citronglasur og pynt

½ poseDr. Oetker Base for Buttercream
revet skal og saft fra 1 ubehandlet citron brug 25-35 ml saft, men juster efter behov
friske hindbær til pynt
friske brombær til pynt
revet skal fra 1 ubehandlet citron til pynt

Riv skallen fra en citron og pres juicen. 

Kom indholdet fra en halv pose Base for Buttercream i en skål, tilsæt citronskal. Rør citronsaft i lidt ad gangen til konsistensen bliver lige som smeltet chokolade. Pas på at glasuren ikke bliver for tynd, da den så vil løbe for meget, når den kommer på kagen.

Spred glasuren ud på toppen af kagen, og lad den dryppe dekorativt ned af siderne. Pynt toppen af kagen med marengskys, friske hindbær, brombær og revet citronskal.  


Tip

Du kan med fordel bage marengskyssene et par dage i forvejen. Opskriften på marengskys vil give flere marengskys end du skal bruge til at pynte kagen. Gem dem i en lufttætbeholder og spis dem som småkager.