til opskriften Juletræskage
håndmixer | |
bradepande; 20 x 30 cm | |
Dr. Oetker engangssprøjtepose | |
Dr. Oetker stjernetyl lukket; ø 8 mm |
2 | æg str. M/L |
150 g | brun farin |
¾ dl | smagsneutral olie , fx solsikkeolie |
200 g | hvedemel |
1 ½ tsk. | Dr. Oetker Bagepulver |
4 tsk. | Dr. Oetker Brunkagekrydderi |
1 dl | letmælk |
250 g | blødt smør |
200 g | flormelis |
1 spsk. | Dr. Oetker Kanelsukker |
1 tsk. | Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract |
Dr. Oetker Concentrated Green Colour |
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls | |
Dr. Oetker Golden and Shiny Pearls |
Tænd ovnen på 200 °C traditionel ovn eller 180 °C varmluft.
Pisk æg og brun farin lyst og luftigt. Vend olien i. Sigt mel, bagepulver og brunkagekrydderi sammen. Vend skiftevis melblandingen og mælken i æggemassen, kom dejen i en bradepande (20 x 30 cm) beklædt med bagepapir.
Tip: Krøl bagepapiret sammen og gør det vådt under hanen, vrid det og glat det ud i formen. På den måde kan man få skarpe kanter på kagen.
Bag kagen midt i ovnen i ca. 20 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Lad kagen køle af.
Pisk smør let og luftigt. Sigt flormelis og kanelsukker i smørret og pisk det godt sammen. Tilsæt vaniljeekstrakt og lidt Concentrated Green Color. Kom smørcremen i en sprøjtepose med stjernetyl.
Tag den afkølede kage ud af bradepanden og skær den efter angivelserne på tegningen, så bliver der mindst muligt spild. Stykke 1 er højre side af træet. Stykke 2 skal vendes på hovedet og bliver dermed venstre side af træet. Stykke 3+4 sættes sammen til træets stamme. Stykke 5 smuldres til krummer. Det grå stykke er rester og kan skæres til 2-3 stykker ekstra kage til kokken.
Læg delene af kagen på et serveringsfad, som angivet på tegningen, og sæt stammen fast med lidt smørcreme. Smør smørcreme ud på stammen og dæk det med kagekrummerne. Sprøjt gran-grene af grøn smørcreme ud på den trekantede del af kagen. Start i bunden og fortsæt op, så der kommer lag af grene. Pynt med Golden and Shiny Pearls og Chocolate Silver Pearls.
Kom evt. en stjerne lavet af brunkage eller af farvet marcipan på toppen af juletræet.
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
1331
kJ
318 kcal |
1800
kJ
430 kcal |
Fedt | 17.63 g | 23.82 g |
Kulhydrat | 32.69 g | 44.17 g |
Protein | 2.83 g | 3.83 g |
Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.
Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.
Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.
Ja
nej
For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.
Ja
nej
Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: