Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Juletræskage

Et hit på julens kaffebord. En kage dekoreret som et juletræ og med smag af brunkage. Simpel at bage og kan pyntes efter fri fantasi.

16 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Juletræskage

Redskaber:

bradepande; 20 x 30 cm
håndmixer
sprøjtepose
Dr. Oetker stjernetyl lukket ø 8 mm

Kagedej:

2 æg
150 g brun farin
0,75 dl smagsneutral olie , fx solsikkeolie
200 g hvedemel
1,5 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
4 tsk. Dr. Oetker Brunkagekrydderi
1 dl letmælk

Grøn smørcreme:

250 g blødt smør
200 g flormelis
1 spsk. Dr. Oetker Kanelsukker
1 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract
Dr. Oetker Concentrated Green Colour

Pynt:

Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls
Dr. Oetker Golden and Shiny Pearls

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 200 °C traditionel ovn eller 180 °C varmluft. 

1

Kagedej

Pisk æg og brun farin lyst og luftigt. Vend olien i. Sigt mel, bagepulver og brunkagekrydderi sammen. Vend skiftevis melblandingen og mælken i æggemassen, kom dejen i en bradepande (20 x 30 cm) beklædt med bagepapir. 

Tip: Krøl bagepapiret sammen og gør det vådt under hanen, vrid det og glat det ud i formen. På den måde får du skarpe kanter på kagen.

Bag kagen midt i ovnen i ca. 20 min. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Lad kagen køle af.

2

Grøn smørcreme

Pisk smør let og luftigt. Sigt flormelis og kanelsukker i smørret og pisk det godt sammen. Tilsæt vaniljeekstrakt og lidt Concentrated Green Color. Kom smørcremen i en sprøjtepose med stjernetyl.

3

Pynt

Tag den afkølede kage ud af bradepanden og skær den efter angivelserne på tegningen, så bliver der mindst muligt spild. Stykke 1 er højre side af træet. Stykke 2 skal vendes på hovedet og bliver dermed venstre side af træet. Stykke 3+4 sættes sammen til træets stamme. Stykke 5 smuldres til krummer. Det grå stykke er rester og kan skæres til 2-3 stykker ekstra kage til kokken.

Læg delene af kagen på et serveringsfad, som angivet på tegningen, og sæt stammen fast med lidt smørcreme. Smør smørcreme ud på stammen og dæk det med kagekrummerne. Sprøjt gran-grene af grøn smørcreme ud på den trekantede del af kagen. Start i bunden og fortsæt op, så der kommer lag af grene. Pynt med Golden and Shiny Pearls og Chocolate Silver Pearls.

Tip

Kom evt. en stjerne lavet af brunkage eller af farvet marcipan på toppen af juletræet.

Næringsindhold til opskriften Juletræskage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1315kJ
314kcal
1934kJ
462kcal
Fedt 18.53g 27.25g
Kulhydrat 33.82g 49.73g
Protein 2.50g 3.68g